SPORT

Odbojkaška reprezentacija poražena, ali i dalje je u igri za EP!

Muška odbojkaška reprezentacija jučer je u dvorani Gradski vrt poražena od Grčke, no još ima priliku za odlazak na Europsko prvenstvo.

    Objavljeno 18.08.2022
    Iven Jurić

    Dvorana Gradski vrt jučer je bila domaćin utakmici 5. kola skupine E za plasman na Europsko prvenstvo 2023. između muške odbojkaške reprezentacije Hrvatske i Grčke, naša ekipa nažalost je izgubila rezultatom 1-3.

    Pobjedom Grčka je osigurala prvo mjesto koje direktno vodi na EP s pet pobjeda u pet nastupa, Hrvatska je druga s omjerom pobjeda 3-2 te je još uvijek u igri za odlazak na Prvenstvo, koje će izboriti i pet od sedam najboljih drugoplasiranih selekcija, treći je Cipar s omjerom 2-3, a grupu zaokružuje Norveška s omjerom 0-5.

    Hrvatska je dobro započela susret te je imala prednost tijekom cijelog prvog seta i uspješno ga završila sa 25-23, u drugom i trećem setu Grčka je ipak pojačala svoju igru i bila u prednosti te ih riješila rezultatom 25-23, četvrti se naša reprezentacija preuzela je kontrolu vodila s četiri boda sve do rezultata 21-18, tada je Grčka ponovno preuzela i igralo se poen za poen sve dok Đirilić nije promašio i dao pobjedu Grčkoj.

    Hrvatska će kvalifikacije za EP završiti u subotu gostovanjem na Cipru, a u tom susretu joj je potrebna pobjeda kako bi zadržala izglede da kao jedna od pet najboljih drugih reprezentacija ipak izbori odlazak na EP.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Žensko i muško finale Kupa Hrvatske donosi napetu borbu i najzabavniji program uz Franu Ridjana i Krešu Gotlina

    Odbojkaška euforija u Slavoniji uz Mursu, Dinamo i Mladost

    Odbojkaška euforija polako zahvaća Slavoniju. Na gotovo svakoj gradskoj kavi ili druženju nagađa se tko bi u srijedu, 13. ožujka Više…

    Svjetski kup u skoku s motkom okupit će elitne atletičare od kojih su brojni aktualni državni prvaci, osvajači medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, sudionici Olimpijskih igara, ali i rekorderi država.

    Svjetski kup u skoku s motkom ovog tjedna u Osijeku – Memorijal Josip Gašparac

    Da se u gradu na Dravi događaju brojni veliki događaji nije tajna, a ovog tjedna imat ćemo priliku svjedočiti još Više…

    Osim sportskog užitka, ovogodišnje natjecanje ima i veliki utjecaj na svjetsku atletiku. Postignuti rezultati u Osijeku bodovat će se za ostvarivanje normi za Olimpijske igre, te Svjetska i Europska atletska prvenstva

    Spektakularni svjetski kup u atletici World Athletics Indoor Tour Bronze Memorijal Josip Gašparac ponovno u Osijeku

    Osijek će ove veljače postati epicentar atletike, okupljajući najbolje svjetske skakače s motkom na World Athletics Indoor Tour Bronze “Memorijal Josip Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!