ŽIVOT

Održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka

Gradonačelniku su postavljena pitanja o nekoliko aktualnih tema, među kojima se našlo i pitanje organizacije ovogodišnjega adventa...

Objavljeno 12.10.2021
Ivona Amidžić

Treća sjednica osječkog Gradskog vijeća održana 11. listopada 2021., stavila je pred vijećnike 24 točke dnevnog reda, uz šest vijećničkih pitanja u sklopu aktualnog sata.

Vijećnici Antonio Sobol, Boris Piližota, Goran Kušec, Tomislav Mišetić, Milan Opačak i Tihomir Florijančić postavili su gradonačelniku pitanja o nekoliko aktualnih tema, među kojima se našlo i pitanje organizacije ovogodišnjega adventa.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić izvijestio je kako je za ovogodišnji advent osigurano 450 tisuća kuna u gradskom i 300 tisuća u proračunu Turističke zajednice grada Osijeka te ekskluzivno najavio uključivanje Osječko-baranjske županije u njegovu organizaciju, čime se značajno povećava proračun, a time i kvaliteta programa manifestacije.

Na pitanja o ubrzavanju procesa izdavanja građevinskih dozvola, gradonačelnik je izvijestio vijećnike kako je Grad raspisao natječaj za šest diplomiranih inženjera u Odjelu za urbanizam, čime će se ubrzati cijeli proces. Na isti način, zapošljavanjem novih pet komunalnih redara, planira se uvesti red i na javnim gradskim površinama.

Sjednica se nastavila izvješćima o stanju sigurnosti u Osijeku u prošloj godini, ali i u prvih šest mjeseci ove. Vijećnicima su podnesena i izvješća o izvršenju Proračuna Grada Osijeka za razdoblje I.-VI. mjesec 2021., Izvješće o izvršenju Programa prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti za 2020., kao i druga izvješća.

Pred njima se danas našao i prijedlog Akcijskog plana energetski i klimatski održivog razvitka Osijeka te Program ublažavanja klimatskih promjena, prilagodbe klimatskim promjenama i zaštite ozonskog sloja grada Osijeka, kao i plan djelovanja u području prirodnih nepogoda za područje grada za 2022. godinu. Vijećnici su, između ostaloga, upoznati i s novim obuhvatom Urbane aglomeracije Osijek.

Sjednica je na koncu zaključena razriješenima i novim imenovanjima članova kazališnih vijeća Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Novoimenovane članice Vijeća Dječjeg kazališta su Snježana Žaja i Iva Labor, dok je Vladimir Ham imenovan za člana Kazališnog vijeća HNK.

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

Za odličnu atmosferu pobrinuo se Parni valjak, a svojim se sugrađanima kao i brojnim gostima u ponoć obratio i osječki gradonačelnik Ivan Radić poželjevši im sretnu i uspješnu 2024. uz obilje zdravlja, sreće, ljubavi i mira

Osječani dočekali Novu godinu na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi

Na prepunom Trgu Vatroslava Lisinskog u obnovljenoj Tvrđi Osječani su ispratili Staru i dočekali Novu godinu. Za odličnu atmosferu pobrinuo se Više…

Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno! Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom.

Za najbolje božićno drvce natječe se dvanaest timova iz Osijeka: glasujte i podijelite radost!

Advent je vrijeme radosnoga iščekivanja: pripremamo svoje srce za Božić, za dolazak Spasitelja, to je vrijeme u kojem želimo s Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.

Bogat izbor ornamentalnih i tropskih biljaka, proizvoda i opreme za hortikulturu i florikulturu, cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome kao i zanimljive radionice i gastro ponuda vas očekuju na Proljetnom festivalu u Čepinu

[NAJAVA] Proljetni festival u Čepinu

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka