ŽIVOT

Održana godišnja dodjela nagrada volontera u Arheološkom muzeju Osijek

,,NEVIDLJIVO UČINITI VIDLJIVIM”

    Objavljeno 05.12.2019
    Mirela Belaj

    U 18 sati u Arheološkom muzeju u Osijeku održala se godišnja dodjela nagrada volontera. Volonterski centar Osijek trinaestu je godinu zaredom tako simbolično obilježio Međunarodni dan volontera.

    Geslo ovogodišnje manifestacije je Nevidljivo učiniti vidljivim. Djela koja volonteri čine često su nevidljiva očima javnosti, ali vidljiva srcem. Nagrade su i ove godine dodijeljene pojedincima i organizacijama koje su volonterskim djelovanjem pokazale svoju velikodušnost i brigu za sve ljude u potrebi.

    U kategoriji volonterski angažman pojedinca nagrade su osvojili sljedeći volonteri: Ivica Lenard, Igor Toman, Anđelko Cvijetović i Željko Bosanac. U kategoriji primjera dobre prakse uključivanja volontera nagrađeni su Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja ,,MOGU” Osijek, Udruga Otvoreno srce Našice i Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama ,,Prijateljstvo” Feričanci.

    U kategoriji doprinosa razvoju volontiranja u obrazovanju nagrade su dobili Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku i Osnovna škola ,,Davorin Trstenjak” Čađavica. U posljednjoj kategoriji po prvi su puta dodijeljene dvije nagrade, a riječ je o kategoriji doprinosa poslovnog sektora razvoju volontiranja. Nagrade su osvojile tvrtke Porsche Leasing d. o. o. i INA d. d.

    Osim nagrada, dodijeljena su i priznanja sljedećim volonterima: Ljiljani Đurđević, Antoneli Topić, Nikolini Kikanović, Ozani Vignjević, Nini Vasiljević i Alenu Dadi.

    Dodjelu je vodila Gordana Kovačević, članica Upravnog odbora Volonterskog centra Osijek. Glazbeno su je upotpunili sve popularnija osječka pjevačica Dora Vestić, uz pratnju Josipa Horvata na gitari. Pušteni su i kratki videi s pozitivnim primjerima volontiranja koji bi mogli inspirirati i druge ljude da se odvaže na pomaganje drugima.

    Osim njih, u događaju su sudjelovali i brojni drugi suradnici Volonterskog centra Osijek. ,,Nemojmo razmišljati samo o svojoj djeci, nego o djeci svoje djece”, istaknula je za kraj Lejla Šehić, voditeljica Centra. Time je poslala lijepu poruku posjetiteljima da svojim volontiranjem doprinesu kreiranjem svijeta kao ljepšeg mjesta za život u budućnosti.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Korisnici mogu nazvati kako bi zatražili pomoć volontera Crvenog križa  ili zaposlenika oko odlaska u kupnju namirnica, lijekova, plaćanja režijskih računa ili prijevoza liječniku

    Crveni križ – program “Tu smo za vas”

    Volonteri Crvenog križa i dalje su tu za korisnike u okviru programa „Tu smo za vas 2“. Programom se provode Više…

    UI Slavonski Hrast poziva djecu i mlade u izviđače, a posebno volontere iznad 14 godina koji vole prirodu, timski rad i žele steći korisne vještine za život.

    31. godina volontiranja Udruge izviđača “Slavonski hrast” Osijek

    U utorak, 20. veljače 2024. godine Udruga izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka održala je 31. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u Više…

    Opći cilj projekta “Mobilni atelje” bio je poticanje i osnaživanje mladih iz ruralnih zajednica za aktivno sudjelovanje u društvu i rješavanje problema i potreba svojih lokalnih zajednica

    Tribina “Angažirani mladi u ruralnim sredinama: izazovi i perspektive” i izložba volonterskih pozicija

    DKolektiv – organizacija za društveni razvoj organizira događaj “Angažirani mladi u ruralnim sredinama: izazovi i perspektive” koji će biti održan Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

    Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

    Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

    FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

    Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

    [FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje