ŽIVOT

Održana godišnja dodjela nagrada volontera u Arheološkom muzeju Osijek

,,NEVIDLJIVO UČINITI VIDLJIVIM”

  Objavljeno 05.12.2019
  Mirela Belaj

  U 18 sati u Arheološkom muzeju u Osijeku održala se godišnja dodjela nagrada volontera. Volonterski centar Osijek trinaestu je godinu zaredom tako simbolično obilježio Međunarodni dan volontera.

  Geslo ovogodišnje manifestacije je Nevidljivo učiniti vidljivim. Djela koja volonteri čine često su nevidljiva očima javnosti, ali vidljiva srcem. Nagrade su i ove godine dodijeljene pojedincima i organizacijama koje su volonterskim djelovanjem pokazale svoju velikodušnost i brigu za sve ljude u potrebi.

  U kategoriji volonterski angažman pojedinca nagrade su osvojili sljedeći volonteri: Ivica Lenard, Igor Toman, Anđelko Cvijetović i Željko Bosanac. U kategoriji primjera dobre prakse uključivanja volontera nagrađeni su Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja ,,MOGU” Osijek, Udruga Otvoreno srce Našice i Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama ,,Prijateljstvo” Feričanci.

  U kategoriji doprinosa razvoju volontiranja u obrazovanju nagrade su dobili Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku i Osnovna škola ,,Davorin Trstenjak” Čađavica. U posljednjoj kategoriji po prvi su puta dodijeljene dvije nagrade, a riječ je o kategoriji doprinosa poslovnog sektora razvoju volontiranja. Nagrade su osvojile tvrtke Porsche Leasing d. o. o. i INA d. d.

  Osim nagrada, dodijeljena su i priznanja sljedećim volonterima: Ljiljani Đurđević, Antoneli Topić, Nikolini Kikanović, Ozani Vignjević, Nini Vasiljević i Alenu Dadi.

  Dodjelu je vodila Gordana Kovačević, članica Upravnog odbora Volonterskog centra Osijek. Glazbeno su je upotpunili sve popularnija osječka pjevačica Dora Vestić, uz pratnju Josipa Horvata na gitari. Pušteni su i kratki videi s pozitivnim primjerima volontiranja koji bi mogli inspirirati i druge ljude da se odvaže na pomaganje drugima.

  Osim njih, u događaju su sudjelovali i brojni drugi suradnici Volonterskog centra Osijek. ,,Nemojmo razmišljati samo o svojoj djeci, nego o djeci svoje djece”, istaknula je za kraj Lejla Šehić, voditeljica Centra. Time je poslala lijepu poruku posjetiteljima da svojim volontiranjem doprinesu kreiranjem svijeta kao ljepšeg mjesta za život u budućnosti.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Ovakav centar je danas europski i svjetski standard, ono što Grad Osijek, naša županija, Sveučilište i Fakultet trebaju imati"

  Otvorene nove ordinacije dentalne medicine Doma zdravlja Osječko-baranjske županije

  Nove ordinacije specijalističke i polivalentne dentalne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Osječko-baranjske županije jučer je otvorio župan Ivan Anušić u prostor Više…

  U sklopu ove akcije izradili su 2.391 i podijelili 2.030 zaštitnih vizira koji se sastoje od nosača izrađenih 3D pisačem, zaštitne PET folije i elastične gume – pričvrsnice za korisnikovu glavu

  Zahvala volonterima i Zajednici tehničke kulture na pomoći u borbi protiv pandemije

  Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš na primanju za volontere Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka – zahvalila dionicima koji su bili uključeni Više…

  Petak na OLJK-u završava ljetnom filmskom večeri koju priprema Savjet mladih Grada Osijeka i Savjet mladih Osječko-baranjske županije

  Petak na OLJK-u donosi Čuvare priča, okrugli stol HDLU-a, Potpune strance i projekciju filmova

  Petak na OLJK-u nastavlja s programom Međunarodnog festivala Čuvari priča. Od 10 sati ujutro u dvorištu GISKO-a čeka vas promocija dvije Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Ovakav centar je danas europski i svjetski standard, ono što Grad Osijek, naša županija, Sveučilište i Fakultet trebaju imati"

  Otvorene nove ordinacije dentalne medicine Doma zdravlja Osječko-baranjske županije

  Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas se tako popeo na ukupno 798

  Nacionalni stožer: Broj novooboljelih danas 86

  Nova Europass platforma, dostupna na 29 jezika, služi kao potpora građanima Europe da lakše naprave korak dalje u svojem profesionalnom razvoju

  U jednom danu izrađeno preko 13 tisuća životopisa