ŽIVOT

Održana prva Osječka ljetna noć

Tisuće građana uživalo je, kao u dobra stara vremena, u šetnji gradom, a novost je održavanje dijela programa na šetalištu uz Dravu...

Objavljeno 28.06.2021
Ivona Amidžić

Na nekoliko lokacija u Osijeku održani su programi prve Osječke ljetne noći. Tisuće građana uživalo je, kao u dobra stara vremena, u šetnji gradom, a novost je održavanje dijela programa na šetalištu uz Dravu, prenosi Radio Osijek.

Uoči početka Osječke ljetne noći gradonačelnik Ivan Radić i direktorica Ureda Turističke zajednice Osijeka Tajana Rogulja održali su kratku konferenciju za novinare na kojoj su pozvali građane da im se pridruže te najavili kako će prema tradiciji sljedeće dvije Osječke ljetne noći biti održane u posljednje vikende u srpnju i kolovozu.

“Ljeto u Osijeku formalno je počelo i prije njegovog kalendarskog početka i to prvim u nizu koncerata u sklopu projekta Koncerti u Osijeku, popuštanjem epidemioloških mjera grad je oživio i počeo se vraćati svom prepoznatljivom ljetnom urbanom ritmu. Neki vole kupanje na Dravi, drugi hladovinu osječkih parkova, ali većina ipak voli potražiti osvježenje u ljetnim večernjim šetnjama. Iako su sve ljetne noći posebne za sebe, uvijek postoje i one malo posebnije”, istaknula je direktorica TZ Osijeka Tajana Rogulja.

Gradonačelnik Ivan Radić rekao je kako se napokon, nakon popuštanja epidemioloških mjera može organizirati nešto programa za sve građane na otvorenom prostoru, ali je ipak bilo ograničeno trajanje od 20 sati do ponoći. “Znamo da Osječani vole Osječke ljetne noći, da je to jedna lijepa tradicija koja će u budućnosti biti sve bogatija i sve sadržajnija”, najavio je gradonačelnik Radić.

Na promenadi je nekoliko obrtnika nudilo svoje proizvode, a organiziran je i glazbeni program, u Tvrđi je održan najavljeni koncert Marka Tolje u dvorištu Stare pekare, na središnjem trgu moglo se zaplesati uz plesnu glazbu, najmlađi su mogli uživati u predstavi za djecu na Trgu slobode, a nekoliko je turističkih vodiča zainteresiranima omogućilo predstavljanje životnih priča poznatih Osječana.

foto: unsplash (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kratki rukavi, lješkarenje na plaži i preskakanje nošenja šešira i nanošenja kreme za sunčanje, sve s ciljem zadobivanja onog lijepog, preplanulog tena, znači kako ponekad, čak i nesvjesno, izlažemo kožu suncu bez adekvatne pripreme.

Pripremi kožu za ljeto… već sada!

Dok ubrzano hitamo prema ljetnim mjesecima i svim izazovima koje nosi izlaganje suncu i toplini, upravo sada je idealno vrijeme Više…

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Pogledajte satnicu kada će Rafali preletjeti vaše gradove u čast svih sudionika VRO Bljesak Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene Više…

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

U pratnji animatora, i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

Francuska alijansa – Ljeto s Franom