SPORT

Održana svečanost izbora najboljeg sportaša 2019. – “Sportaš 2019.”

Grad Osijek je grad sporta, grad vrhunskih rezultata, vrhunskih kolektiva, vrhunskih trenera, vrhunskih europskih i svjetskih sportskih manifestacija.

    Objavljeno 25.01.2020
    Petar Tauković

    U osječkom HNK održana je svečanost 62. tradicionalnog izbora “Sportaš 2019.” koja je okupila veliki broj sportaša, sportskih djelatnika i zaljubljenika. Svečanosti su nazočili i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, zamjenik župana Goran Ivanović, načelnik Sektora za šport Središnjeg državog ureda za šport Darko Vučić, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač te ostali uzvanici.

    Nagradu za Najsportašicu Osijeka za 2019. triatlonki Maji Urban, uručila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš koja je, uime gradonačelnika Ivana Vrkića, čestitala svima nominiranima kao i dobitnicima nagrada.

    Grad Osijek je grad sporta, grad vrhunskih rezultata, vrhunskih kolektiva, vrhunskih trenera, vrhunskih europskih i svjetskih sportskih manifestacija. Na sve to vrhunsko smo iznimno ponosni jer dajemo maksimalnu podršku i pojedincima i kolektivima i sportu općenito. Osim što smo ponosni na ove velike rezultate, osobe i događaje, nama u Gradu Osijeku je jednako važno i da svaki mali Osječanin i svaka mala Osječanka nauči plivati i klizati. Cilj nam je animirati našu djecu i mlade na uključivanje u sportske timove, klubove i kolektive, a sve one koji vole sport, a možda nisu vrhunski sportaši, na rekreativno bavljenje sportom. Uz sve to, naša je obaveza, osigurati i infrastrukturu koja je potrebna za sve ove odlične rezultate koje imamo u Osijeku. Hvala Vam na suradnji u tome i na povjerenju – istaknula je zamjenica gradonačelnika te najavila je izradu strateško-planskog dokumenta „Strategija osječkog sporta“, usklađenog s Nacionalnim programom sporta, a kojim će osječki sport konačno dobiti jasne odrednice i viziju razvoja u sljedećem desetljeću.

    Sportaš 2019.

    Dobitnicima nagrada te svima koji su sudjelovali u natjecanjima, uz ostale, čestitao je i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.

    Iskrene čestitke i zahvale svim trenerima, kao i onima koji su sudjelovali u izgradnji svih rezultata, na području Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Uz čestitke i želja da se iduće godine nađemo s još boljim rezultatima te da Osijek i Osječko-baranjska županija, u zajedništvu koje poručuju ovakvom zajedničkom dodjelom nagrada, budu primjer svima ostalima jer samo na taj način možemo doprinijeti razvoju sporta i dobrom sportskom rezultatu. – rekao je pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora.

    Inače, manifestacija „Sportaš 2019.“ obuhvaća 16 različitih vrsta priznanja te ukupno 28 dobitnika:
    Najuspješnijim sportašem Grada Osijeka proglašen je boksač Luka Pratljačić, a najuspješniji sportaš Osječko-baranjske županije je viceprvak svijeta u kickboxingu Andrej Kedveš. Najuspješnija sportašica grada Osijeka je triatlonka Maja Urban, a najuspješnija sportašica Osječko-baranjske županije je tenisačica Donna Vekić. Najuspješniji sportski kolektiv grada Osijeka je Muški odbojkaški klub Mursa-Osijek, a najuspješniji sportski kolektiv Osječko-baranjske županije je Nogometni klub Osijek.

    „Trofej kuna“ osvojili su: Tisa Česko (Judo klub Mladost), Matej Dodig (Teniski klub Olimpija Osijek 1984), Iva Janjić (Klub ritmičko-športske gimnastike Rondo), Ivor Premec (Karate klub Esseker), Dominik Škorjanc (Atletski klub Slavonija-Žito) te David Šmital (MOK Mursa-Osijek).

    Najuspješniji sportaš osoba s posebnim potrebama je Darko Sarapa, a najuspješniji sportski kolektiv osoba s posebnim potrebama je Športsko-invalidski odbojkaški klub HVIDR-a Osijek. Najuspješnijim trenerom proglašen je Matej Matković iz Boksačkog kluba Osijek.

    Posebno priznanje za kontinuirano uspješno promoviranje sporta Grada Osijeka dobio je rukometaš Ante Kuduz, a posebno priznanje za izniman doprinos u razvoju i promociji sporta dobio je Stevan Radovančević, član Izvršnog odbora Gradske zajednice i predsjednik Košarkaškog saveza Grada Osijeka.

    Nagradu za „cijelo stoljeće“ djelovanja na sportskoj sceni dobili su Teniski klub Osijek, Nogometni klub Belišće, Nogometni klub NAŠK iz Našica i Nogometni klub Seljak iz Koške. Priznanje za promicanje sporta Osječko-baranjske županije dobio je najbolji rukometni sudački par na svijetu Boris Milošević i Matija Gubica. Nagradu „Sokol“ dobili su odbojkaški trener Zvonimir Bogdanović, belišćanski kanuisti Marko Jelkić i Petar Ivić, te tvrtka „Ferivi“, a pokal „Uzor-trofej Matija Ljubek“ dobio je dugogodišnji odbojkaški djelatnik Alojz Muha.

    Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš poručila je i kako će Grad Osijek i u godinama koje slijede biti siguran i odgovoran partner svojim sportašima.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Samo nekoliko dana prije početka Svjetskog kupa u Osijeku za koji se trenutno sprema, jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena ulovili smo na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

    Filip Ude – “Osjećam se bolje nego prije 10 godina, novi gimnastički pravilnik produžit će mi karijeru”

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu