SPORT

Održani turniri najvećeg malonogometnog turnira Coca-Cola Cupa za Osječko-baranjsku županiju

Najbolje mlade nogometne ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, zatim slijede velika regionalna finala, dok one najbolje putuju na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Splitu

    Objavljeno 11.04.2023
    Matija Ivanković

    Održani uzbudljivi kvalifikacijski turniri Coca-Cola Cupa za Osječko-baranjsku županiju.

    Turniri najvećeg malonogometnog turnira u Europi, Coca-Cola Cupa, započeli su novu sezonu u Osječko-baranjskoj županiji, a Osijek, Darda i Našice bili su domaćini kvalifikacijskih turnira. Najbolje mlade nogometne ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, zatim slijede velika regionalna finala, dok one najbolje putuju na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Splitu.

    Ekipe su se natjecale u kategoriji 2007. godište i mlađe, a najbolji su izborili plasman na županijsku završnicu Osječko-baranjske županije. Najbolje ekipa u Osijeku je NK Čačinci, u Dardi ekipa Auto Vuković izborila je županijsku završnicu, a u napetim utakmicama u Našicama najbolji je bio Malonogometni klub PSC.

    Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2005. godište i mlađi te 2007. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2007. godište i mlađe kod djevojaka.

    Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

    Na turnirima u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom održana je i edukacija „Budi navijač, a ne razbijač – navijaj bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja“.

    Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

    Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

    Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 220.000 djece i mladih.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Četiri vrhunske ekipe, ŽOK Ferivi Višnjevac, OK Linga, ŽOK Osijek i ŽOK Našice, izborile su svoj put do ovog prestižnog turnira nakon kvalifikacija, prikazujući izvanredne vještine i predanost sportu

    ŽOK Osijek pobjednik završnog turnira Prvenstva regije Istok za juniorke

    Uzbudljivi dvoboji obilježili su nedjelju, 10. prosinca 2023., u Sportskoj dvorani Jug gdje su se odvijale borbe najboljih ekipa na Više…

    Na natjecanju su nastupila mnoga poznata imena ovog sporta, osvajači medalja s Olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava. Na turniru su nastupile i 2 osječke juniorke Dora Dragovan (-49kg) i Nina Vicković (-59kg)

    Taekwondo – Croatia open 2023.

    Ovog vikenda 14. i 15. 10.2023 u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu, Zagreb održan je Croatia open 2023. G-1 statusa Više…

    Radi odličnih rezultata Taekwondo klub "Osijek" osvaja 1. mjesto u ukupnom poretku u borbama za mlađe kadete, kadete, juniore i seniore ispred Sajnamija i Broda

    Taekwondo klub Osijek na Gornja Vrba open 2023. turniru

    Proteklog vikenda 04.06.2023. u brodskoj dvorani „Vijuš“, održan je 1. Gornja Vrba open 2023., u organizaciji taekwondo kluba  „Škorpion“ iz Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!