ŽIVOT

Održano 24. gradsko natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa

Prvoplasirane ekipe s ovog gradskog natjecanja predstavljat će Osijek na višim razinama natjecanja, a ekipe su „odmjeravale snage“ u znanju o pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu, pravima djeteta, ljudskim pravima te znanju i vještinama pružanja prve pomoći

Objavljeno 08.03.2020
Petar Tauković

U Osnovnoj školi Dobriše Cesarića održano je 24. gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Riječ je o natjecanju koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a u kojem je sudjelovalo 10 ekipa osnovnih i srednjih škola s područja djelovanja osječkog Gradskog društva.

Na otvorenju natjecanja, uime gradonačelnika Ivana Vrkića, zahvalu svim članovima društva Crvenog križa uputio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.
Gradsko društvo Crvenog križa Osijek iz godine u godinu, upravo na ovakvim natjecanjima, ne samo gradskim i međužupanijskim, nego i na državnim, postiže zapažene rezultate. Potvrda je to činjenici da se nove generacije mladih ljudi uključuju u rad Crvenog križa te da prepoznaju značaj humanitarnog djelovanja i univerzalnih vrijednosti koje promiče Crveni križ. Hvala vam na tome kazao je zamjenik gradonačelnika dodajući kako je upravo Crveni križ važna sastavnica sustava Civilne zaštite grada Osijeka, a članovi osječkog Gradskog društva nazoče i na svim značajnijim okupljanja na području grada, kako bi njihove dežurne osposobljene ekipe, u slučaju potrebe, pružile pomoći svakome tko je u potrebi.

Crveni križ natjecanje

Čestitku mladim natjecateljima uputio je i ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije Marko Đukić.
Čestitam vam ne samo na odluci da sudjelujete u natjecanju, već i na odluci da postanete dio volonterskih ekipa Crvenog križa. U svijetu se pokazuju stalne potrebe za djelovanjem i u tim krizama zapravo su bitni volonteri Crvenog križa koji znaju pružiti prvu pomoć, ali i koji su osposobljeni za druge tražene aktivnosti. – rekao je Marko Đukić te poželio uspjeh pobjednicima natjecanja dodajući kako je poznato da ekipe iz Osijeka na državnim natjecanjima osvajaju često jedno od prva tri mjesta.

Inače, prvoplasirane ekipe s ovog gradskog natjecanja predstavljat će Osijek na višim razinama natjecanja, a ekipe su „odmjeravale snage“ u znanju o pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu, pravima djeteta, ljudskim pravima te znanju i vještinama pružanja prve pomoći. Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek Denis Ćosić naglasio je kako je današnji natjecateljski dan ujedno i neslužbeni dan humanosti.
Sudjelujući u pripremama za natjecanje, dobili ste novu dimenziju u priči o humanosti i solidarnosti, a ono što je najvažnije naučili ste prvu pomoć, vještinu i znanje koje neće nikada zaboraviti. Lijepo je znati da ste tu, lijepo je znati da se na vas može računati. Najbolji će ići dalje, iako su zapravo u ovoj priči humanosti pobijedili svi. – rekao je Denis Ćosić.

Crveni križ natjecanje

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek uvijek je pouzdan partner Gradu Osijeku u provedbi različitih zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih programa, a zamjenik gradonačelnika naglasio je kako će Grad Osijek i nadalje podržavati djelovanje i rad Gradskog društva Crvenog križa Osijek.
Svi njihovi rezultati zapravo su potvrda rada cijelog tima koji uspijeva motivirati mlade ljude u prepoznavanju važnosti humanosti u današnjem vremenu te značaju pomoći drugima kad im je najpotrebnije. Veliku zahvalu želim uputiti i svim dobrovoljnim darivateljima krvi jer je i to segment po kojem se Osijek ističe na razini Republike Hrvatske, ali i svim volonterima i članovima Gradskog društva Crvenog križa jer svojim aktivnostima doprinose boljitku cjelokupne zajednice. – poručio je Boris Piližota.

Crveni križ natjecanje

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ovog su vikenda Osječani pokazali kako i dalje mogu odvojiti malo vremena i volje (i krvi) kako bi pomogli drugome

Preko vikenda odličan odaziv na akciju darivanja krvi

Situacija se u Osijeku svakako polako vraća u normalu, ali daleko smo još od opuštanja kao prije pojave koronavirusa i Više…

Iako je situacija u Hrvatskoj svakim danom sve lakša bolnice su i dalje opterećene, a prisutna je i veća potreba za krvi...

I ovog vikenda dobrovoljno darivanje krvi

Više nema nikakve dvojbe da se situacija u Osijeku polako vraća u normalu, ali daleko smo još od opuštanja kakvog Više…

Kako bolje obilježiti Svjetski dan crvenog križa nego davanjem krvi :D

Velika akcija darivanja krvi za Svjetski dan crvenog križa

Kao što smo najavljivali i ranije, svake se godine 8. svibnja obilježava Svjetski dan crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Ta Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Piližota: "Apelirao sam da se omogući rad nedjeljom svim tržnicama, jer je upravo nedjelja ‘pijačni dan’, dok je ponedjeljak i kod kupaca i kod prodavača zaživio kao dan odmora"

Od nedjelje ponovno na auto-piju!

Današnje lansiranje rakete u svemir prvo je takvo s američkog tla još od 2011. godine

PRATITE UŽIVO: SpaceX i NASA večeras lansiraju astronaute u svemir

Dezinfekcija ruku pri ulasku ostaje na snazi, a edukacija i proslave rođendana se do daljnjega ne održavaju

Akvarij i terarij ZOO vrta otvoreni, mjere na kompi ostaju…