GOSPODARSTVO

Oglasila se tvrtka Pevex vezano za navode Zdravke Peveca i slanja medijima informacije

U cilju istinitog informiranja javnosti, a vezano uz senzacionalističke, obmanjujuće i iracionalne izjave Zdravka Peveca naglašavamo kako tvrtka PEVEX d.d. bez ikakvih ograničenja koristi ime PEVEX.

  Objavljeno 27.01.2023
  Darija Kovačić

  Danas smo objavili priopćenje poslano medijima u kojima Zdravko Pevec navodi kako “sukladno pravilnom informiranju javnosti i pružanju mogućnosti i drugoj strani da iznese istinu” šalje priopćenje o tome kako je pobjedio i na upravnom sudu nakon čega se oglasila i tvrtka Pevex u priopćenju u kojem navode da i dalje bez ikakvih ograničenja koriste ime Pevex.

  Priopćenje tvrtke Pevex prenosimo u cijelosti:

  U cilju istinitog informiranja javnosti, a vezano uz senzacionalističke, obmanjujuće i iracionalne izjave Zdravka Peveca naglašavamo kako tvrtka PEVEX d.d. bez ikakvih ograničenja koristi ime PEVEX. Kompanija je pod imenom PEVEX d.d. upisana u sudski registar i sukladno tome posluje i sudjeluje u pravnom prometu. Isto tako, tvrtka PEVEX d.d. je ovlašteni nositelj ukupno 16 žigova, od toga su tri žiga Pevec i dva Pevex te je kao takva upisana u registar žigova koji vodi Državni zavod za intelektualno vlasništvo, a što je provjerljivo putem javno dostupnog servisa e-Registri industrijskog vlasništva.

  Ovom prilikom također skrećemo pozornost kako Zdravko Pevec, kao i do sada već nebrojeno puta, iskrivljuje činjenice, u prilogu priopćenja koje je poslao medijima nije odluka o tužbenom zahtjevu u upravnom sporu na koji se referira.

  Naglašavamo kako je Zdravko Pevec trenutačno tvrtki PEVEX d.d. po pravomoćnim presudama dužan preko 700.000,00 eura. Zato nas još više začuđuju mediji koji objavljujući neistinite navode Zdravka Peveca narušavaju imidž i ugled tvrtke PEVEX d.d. koja će štiteći svoju reputaciju biti prisiljena braniti interese kompanije svim raspoloživim pravnim sredstvima. Svjesno manipulirajući medije jer nema na sebi financijske imovine pa samim time niti odgovornosti, Zdravko Pevec koristi medije kao polugu ostvarivanja svojih interesa čineći pritom veliku štetu tvrtki PEVEX d.d. Zbog toga će  PEVEX financijsku zadovoljštinu biti prisiljen tražiti od onih medija koji će objavljivati laži Zdravka Peveca.

  Podsjećamo također kako je između tvrtke PEVEX d.d. i Zdravka Peveca u tijeku  jedan ovršni postupak, dva parnični postupka i devet upravnih sporova.

  Vezano za žigove PEVEX koje je zaštitila i registrirala tvrtka PEVEX d.d., u tri je postupka Zdravko Pevec odbijen sa zahtjevom, dok mu je u dva prihvaćen zahtjev pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo te je tvrtka PEVEX d.d. pokrenula upravne sporove. Nijedan postupak nije pravomoćno okončan. Od tada sve postupke vode sudovi, a samo u jednom postupku sud je donio odluku i to u srpnju ove godine za žig PEVEX TAKO LAKO na način da je sudio u korist tvrtke PEVEX d.d. Također, pred upravnim sudom vode se i postupci za žigove PEVEC koje je zaštitila i registrirala tvrtka PEVEX d.d. Stranke u upravnom sporu obvezuje pravomoćna presuda suda, pri čemu se napominje da i nakon što upravni sud donese odluku svaka stranka ima i pravo na podnošenje žalbe Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske.

  Tvrtka PEVEX d.d. će kao nositelj žigova i nadalje koristiti sve žigove PEVEC i PEVEX koje je zaštitila i koji su upisani u registar žigova.

  Uz navedene postupke, u tijeku je i ovršni postupak koji je pokrenula tvrtka PEVEX d.d. protiv Zdravka Peveca kao dužnika zbog neplaćenog duga u iznosu od preko 500.000,00 eura koji dug proizlazi iz pravomoćne kaznene presude kojom su Višnja i Zdravko Pevec zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza oštetili tvrtku PEVEX d.d. za navedeni iznos. Ističemo kako je rješenje o ovrsi postalo pravomoćno te sud nastavlja s propisanim radnjama.

  Također, u tijeku je i jedan parnični postupak koji se vodi protiv Zdravka i Višnje Pevec radi isplate zateznih kamata za neplaćeni iznos duga iz ranije navedene pravomoćne kaznene presude.

  Osim tih dugova, Zdravko Pevec duguje tvrtki PEVEX d.d. i na temelju pravomoćne presude Trgovačkog suda u Zagrebu iznos od 99.543,00 eura za parnične troškove u autorskom sporu koji je pravomoćno u cijelosti izgubio te dodatnih 48.444,00 eura za parnične troškove u postupku u kojem su Zdravko, Višnja, Danijel i Davorin Pevec tužili PEVEX d.d. za preko 2,5 milijuna eura, a za koji je donesena pravomoćna odluka drugostupanjskog suda kojim su odbijeni njihovi zahtjevi i ujedno utvrđena ništetnost ugovora o darovanju koji su njih četvero međusobno sklopili u svrhu prikrivanja imovine.

  Uz tih 11 postupaka, na temelju optužnice, pravomoćne, u tijeku je kazneni postupak zbog sprječavanja dokazivanja i zbog krivotvorenja isprave protiv okrivljenika Zdravka Peveca, točnije zbog krivotvorenja ugovora u kojem je Zdravko Pevec potpisnik za obje ugovorne strane, koji ne postoji u nijednoj evidenciji niti ga je itko ikada primjenjivao, točnije nitko ga nikada nije vidio, ali se poput feniksa pojavljuje prvi puta nakon 15 godina od dana njegovog „nastanka“ te njegovu kopiju u 2018. Zdravko Pevec prilaže u postupcima pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo.

  Radujemo se svačijem poslovnom uspjehu pa tako i uspjehu gospodina Zdravka Peveca u nadi da će biti u mogućnosti ispuniti svoje obveze prema tvrtki PEVEX d.d. koje danas prelaze iznos od 700.000 eura.

  S poštovanjem,

  PEVEX d.d.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Nije čudo što je prvo na moju stranu stao Državni zavod za intelektualno vlasništvo, a sad i Upravni sud. Mislili su kako će žalbom Upravnom sudu uspjeti u naumu da bez posljedica koriste ime PEVEX, no grdo su se prevarili"

  Pevec pobijedio i na Upravnom sudu, koji samo šok za Vujnovca, Radića, Lovrinčevića… – PEVEX ne smije koristiti ime PEVEX!?

  Nakon što je Državni zavod za intelektualno vlasništvo donio zabranu korištenja imena PEVEX, pred koji dan Zdravku Pevecu za pravo Više…

  Prema informacijama s veleprodajnog tržišta goriva, cijena litre dizela sutra će na benzinskim crpkama drastično porasti...

  Značajno poskupljenje goriva od sutra?

  Prema informacijama s veleprodajnog tržišta goriva, cijena litre dizela sutra će na benzinskim crpkama porasti za čak 1.2 kune, piše Više…

  Bit će to jedan od najluksuznijih i najmodernijih nogometnih zdanja u regiji...

  Osijek novom stadionu, po uzoru na europske klubove, napravio nešto što još nitko u Hrvatskoj nije

  Još se ne zna kada će biti otvoren novi osječki stadion na Pampasu, piše Index. Moderno zadnje kapaciteta 12 tisuća Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  B2Run Osijek okupio je 842 sudionika iz preko 80 tvrtki što je porast od 20% u odnosu na godinu ranije

  B2Run Osijek: 20% više poslovnjaka na najvećem afterwork druženju

  Za promet će se opet zatvoriti dio Kolodvorske ulice, na dionici od Kozjačke do Kapelske ulice, a prije roka se otvara dio Kolodvorske od prenjske do Kozjačke

  Obavijest o privremenoj regulaciji prometa u Kolodvorskoj ulici u Osijeku

  Rebalansom je Proračun Osječko-baranjske županije povećan s 250,60 milijuna eura na 293,70 milijuna

  Rebalansom izglasan rekordan Proračun Osječko-baranjske županije