SPORT

OI: Rybakina zaustavila Donnu Vekić

Dojam koji je 25-godišnja Osječanka ostavila je vrlo dobar, a u dvoboju protiv 20. tenisačice svijeta 22-godišnje Ruskinje koja igra pod kazahstanskom zastavom presudili su detalji...

    Objavljeno 27.07.2021
    Ivona Amidžić

    Nakon što je iz turnira u tri seta izbacila Francuskinju Garciju i treću tenisačicu svijeta Bjeloruskinju Arinu Sabalenku, Osječanka Donna Vekić ostala je bez plasmana u četvrtfinale teniskog olimpijskog turnira u Tokiju. Pobijedila je Kazahstanka Jelena Rybakina sa 7-6 (3), 6-4, prenosi Radio Osijek.

    Dojam koji je 25-godišnja Osječanka ostavila je vrlo dobar, a u dvoboju protiv 20. tenisačice svijeta 22-godišnje Ruskinje koja igra pod kazahstanskom zastavom presudili su detalji.

    Rybakina je prva došla do prednosti i povela sa 4-2 u prvom setu, ali je Vekić odmah odgovorila nizom od tri osvojena gema uz dva ‘breaka’, čime se dovela do servisa za prvi set. Nažalost, Rybakina je došla do prilike za ‘break’ koju je i iskoristila za izjednačenje na 5-5. U ‘tie-breaku’ je kazahstanska reprezentativka povela 4-0 i tu prednost održala do konačnih 7-3.

    Na početku drugog seta Vekić je spasila tri ‘breka-lopte’ i oduzela servis suparnici za vodstvo 2-0, ali se Rybakina odmah vratila i s dva uzastopna gema izjednačila na 2-2. U devetom gemu je Rybakina došla do novog ‘breaka’ i bez izgubljenog poena u sljedećem gemu potvrdila prolaz u četvrtfinale.

    Rybakina će u četvrtfinalu igrati protiv Španjolke Garbine Muguruze, a za Vekić je završen debitantski nastup na olimpijskim igrama.
    “Izdalo me rame, a ne servis. Imam problema i s koljenom i ona dva maratonska meča su uzela danak, ako usporedimo brzinu mog servisa u ova dva meča i danas, razlika je velika. Ali i s tim bolnim ramenom ja sam bila blizu pobjedi. Iskoristit ću to kao pozitivnu stvar za nastavak sezone”, kazala je Donna Vekić nakon meča koji je trajao 101 minutu. “Moja olimpijska priča je završila, ali već se radujem sljedećim Igrama za tri godine. Drago mi je što sam došla u Tokio, ovo je novo iskustvo, bilo mi je stalo nastupati za moju domovinu Hrvatsku, to je zbilja poseban osjećaj i jedva čekam to ponoviti”.

    Osječanka već u srijedu odlazi iz Tokija i već će sljedećeg tjedna nastupiti na turniru u San Joseu.

    Ispadanjem Vekić, Hrvatska više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji.

    foto: unsplash

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Hrvatska u Parizu imati dva gimnastičara, s obzirom na to da je Tin Srbić ranije uspio u tome

    Aurel Benović izborio Olimpijske igre u Parizu!

    Fantastične vijesti stigle su iz Katara – Aurel Benović četvrtim mjestom u finalu partera Svjetskog kupa u Dohi osigurao je Više…

    "Bio je to lud meč do samog kraja, Garcia je igrala baš dobro. Nastojala sam osvojiti što je više moguće poena. Nije bilo lako, ali stvarno sam sretna zbog pobjede"

    Donna Vekić: Bio je ovo lud meč

    Donna Vekić prije dvije godine umalo je odustala od tenisa zbog teške operacije koljena, a sada je napravila nevjerojatan povratak Više…

    Terene u Perivoju kralja Tomislava s nedjeljnom završnicom (22. svibnja) preuzimaju tenisači...

    Nastavak teniske „akcije” u Perivoju kralja Tomislava

    Nakon završenog ženskog dijela Osijek Open ITF turnira iz serije Croatian Tennis Pro Tournaments s nagradnim fondom 25.000 dolara, terene Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.