ŽIVOT

“Online trijaža” volonterski projekt FB grupe, OsijekNewsa i tvrtke Ofir iz Osijeka

Projekt volontera s Facebook grupe "Korona virus Hrvatska – COVID19 – savjeti i informacije", te portala OsijekNews i osječke informatičke tvrtke Ofir s ciljem pomoći građanima da što lakše dobiju točne upute u skladu s njihovim simptomima i općem fizičkom stanju

Objavljeno 23.03.2020
Lana Matić

Online trijaža (www.trijaza.info) je projekt volontera s Facebook grupe „Korona virus Hrvatska – COVID19 – savjeti i informacije“, te portala OsijekNews i osječke informatičke tvrtke Ofir.

Cilj stranice/servisa je pomoći građanima da što lakše dobiju točne upute u skladu s njihovim simptomima i općem fizičkom stanju.

“Stranicu smo počeli razvijati prošli tjedan, jer smo shvatili da će se naši liječnici opće medicine, epidemiolozi, a posebno službe hitne pomoći naći pod ogromnim pritiskom telefonskih poziva i upita. Posebno su nas zabrinuli zaraženi pojedinci koji su došli u bolnice nenajavljeni i izložili riziku zaraze velik broj građana i medicinskog osoblja”, kažu volonteri Facebook grupe.

Pokazalo se da smo bili u pravu, jer u moru informacija i dezinformacija, mnogi se ponašaju nerazumno i dovode i sebe i druge u opasnost. Također svakodnevno na Facebook grupi primamo poruke od građana da zbog gužve ne mogu stupiti u kontakt sa svojim liječnicima ili epidemiolozima i pitaju nas za upute.

Na ovaj način želimo pomoći sugrađanima da se smire i dobiju adekvatne informacije i upute u jednostavnom i preglednom formatu. Svjesni smo da mnogi naši sugrađani tek sada počinju shvaćati ozbiljnost situacije i da je za njih ovakva bujica informacija veliko opterećenje. Stoga želimo djelovati tamo gdje je najbitnije – pomoći našim liječnicima, medicinskom osoblju i epidemiolozima i rasteretiti ih kako bi svoje vrijeme mogli usmjeriti na one kojima je pomoć zaista najpotrebnija.

Naše najvažnija poruke su – ostanite kod kuće, ne paničarite i ne odlazite u bolnice ako vam to vaš liječnik obiteljske medicine nije izričito naložio. Samo u slučaju velike hitnosti ili naglog pogoršanja simptoma nazovite hitnu pomoć, ali obavezno pri pozivu navedite simptome. U protivnom riskirate da na vaš poziv dođe ekipa hitne pomoći koja nije opremljena za prihvat pacijenata sa sumnjom na zarazu. U takvoj situaciji oni vam neće moći pomoći“,  zaključili su.

Budimo svi skupa solidarni, razboriti i odgovorni jedni prema drugima. To je jedini način da ovu situaciju uspješno prebrodimo!

www.trijaza.info

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Korisnici mogu nazvati kako bi zatražili pomoć volontera Crvenog križa  ili zaposlenika oko odlaska u kupnju namirnica, lijekova, plaćanja režijskih računa ili prijevoza liječniku

Crveni križ – program “Tu smo za vas”

Volonteri Crvenog križa i dalje su tu za korisnike u okviru programa „Tu smo za vas 2“. Programom se provode Više…

UI Slavonski Hrast poziva djecu i mlade u izviđače, a posebno volontere iznad 14 godina koji vole prirodu, timski rad i žele steći korisne vještine za život.

31. godina volontiranja Udruge izviđača “Slavonski hrast” Osijek

U utorak, 20. veljače 2024. godine Udruga izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka održala je 31. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u Više…

Nizom uspješno provedenih projekata, svi su akteri zajedno gradili Ofir d.o.o. kao prepoznatljivu tvrtku u IT industriji.

Osječka tvrtka OFIR slavi trideseti rođendan!

Osječka tvrtka Ofir d.o.o. prošle je godine proslavila 30 godina postojanja i uspješnog poslovanja. Od ožujka prošle godine do ožujka ove Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje