SPORT

Oproštaj s četvoricom prvotimaca NK Osijeka

Prigodne je poklone NK Osijek uručio dvojici senatora u svlačionici Lopi i Gutieriju te Santiniju i Gyurcsu

    Objavljeno 24.05.2021
    Ivona Amidžić

    Nogometni Osijek prigodno se oprostio od četvorice svojih igrača koji sljedeće sezone neće biti u našim redovima.

    Neposredno uoči utakmice s Istrom 1961 Ivica Kulešević, asistent sportskog direktora Bijelo-plavih i klupskog menadžera, uručio je uramljene dresove i slike koje će Dmytra Lopu, Gutierija Tomelina, Ivana Santinija i Adama Gyurcsa uvijek podsjećati na vrijeme provedeno u Gradskom vrtu.

    Dima ostao na 129 nastupa, Guti odlazi sa 61

    Naš Ukrajinac Dima odigrao je za Osijek 129 službenih utakmica i pritom postigao 18 golova u pet sezona koje je proveo u našem prvoligašu. Stigao je krajem ljeta 2016. i baš je u toj prvoj godini boravka u gradu na Dravi igrao vrhunski nogomet zbog čega je bio dobitnik i Kohortine nagrade.

    Brazilac Guti nam je došao u drugoj polovici srpnja 2018. i kod nas se zaustavio na brojci 61 kada je o nastupima riječ. Jedini je pogodak iskusni stoper postigao već u svojoj prvoj utakmici, protiv Hajduka na domaćem terenu.

    Santi je, s reputacijom nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske i priznatog internacionalca i golgetera iz više respektabilnih klubova, nastupio u 13 dvoboja tijekom ove godine, uz tri gola koje je zabio.

    I na kraju, Mađar Adi je u subotu peti puta odjenuo dres kluba s kojim se nakon ove polusezone rastaje, nakon što je jednom zatresao suparničku mrežu.

    I Kohorta uručila poklone

    Poklone je Lopi i Gutieriju uručila i Kohorta jer navijači itekako cijene doprinos dvojice istinskih senatora u osječkoj svlačionici. S obojicom smo doživjeli puno lijepih trenutaka u proteklom, rezultatski uspješnom razdoblju jer je naša momčad redovito bila među četiri najbolje u HNL-u što je Osječanima omogućilo kontinuirano igranje na europskoj sceni.

    Emotivan je bio i oproštaj suigrača i članova stručnog stožera s dečkima koji su bili miljenici svih nas u Klubu. Stoga ćemo ih se uvijek rado sjećati i na kraju im poželjeti sreću i uspjeh u sredinama gdje će nastaviti svoju karijeru. U našem će gradu i NK Osijek uvijek biti rado viđeni i dobro došli, a s druge strane znamo da ćemo u njima imati vjerne navijače u budućnosti.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu