GOSPODARSTVO

Organizacije i udruge mladih prepoznale potencijal Stare pekare!

Naknada za kulturne i društvene aktivnosti neprofitnog karaktera iznosi 10 kuna po terminu...

  Objavljeno 30.04.2021
  Ivona Amidžić

  Nakon malo više od mjesec dana kako su Kulturni centar Osijek i Hrvatski ferijalni savez preuzeli upravljanje Starom pekarom, zgrada je prodisala punim plućima.

  S potencijalnom koji se pruža mladima, do sada se upoznalo više od 20 korisnika, udruga i organizacija iz različitih područja djelovanja s područja Osijeka, a čiji se broj sustavno povećava. Također održano je više od 60 različitih aktivnosti.

  Edukativne radionice Info -centra za mlade, PRONI centra za mlade, ISKRA Waldorfske inicijative, HANGOUT-a, Udruge Aktivni građani iz Zagreba i drugih okupile su mnoštvo srednjoškolaca i studenata.

  Svoje mjesto za osmišljavanje i realizaciju planova te projekata pronašli su i studenti Socijalnog rada, Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, kao i studenti okupljeni ispred Udruge AIESEC i Financijski impuls. Eko notu Staroj pekari donosi udruga PLANTaža koja po svemu sudeći radi na velikim projektima!

  Da je u Staroj pekari krenulo jako živahno, dokazuje i “podrhtavanje” poda od plesnih proba u sklopu projekta CUBOS, a čim epidemiološke mjere popuste dolaze i drugi rekreativci okupljeni ispred udruge sportske rekreacije “Sport za sve”.

  Vrlo skoro izlazi i aplikacija preko koje će se moći u par jednostavnih koraka pregledati svaki od prostora u Staroj pekari u 3D formatu, odabrati najpogodniji te odmah uplatiti iznos za rezervaciju. Dok se web aplikacija polako “polira” prije prezentacije, za rezervaciju prostora možete se javiti putem e-mail adrese: [email protected]. Sve što trebate napraviti, kako biste koristili radne prostore u Staroj pekari, je poslati nam željeni termin ili termine, namjenu te kratki opis vaše aktivnosti, a odgovor ćete dobiti u roku od 24 sata.

  Naknada za kulturne i društvene aktivnosti neprofitnog karaktera iznosi 10 kuna po terminu. Ako želite pronaći prostor za vaše aktivnosti, javite nam se i uvjerite u ugodnu i kreativnu radnu atmosferu te postanite dio kreativne slike Osijeka. Postojećim korisnicima želimo ugodan rad u Staroj pekari, a veselimo se uspješnoj suradnji s novima!

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Projekti u gradskom prometu se u 2021. završavaju s preko 100 milijuna eura završenih investicija.

  Osijek u vrhu po korištenju EU fondova

  Grad Osijek drugi je grad u Hrvatskoj po udjelu povučenih sredstava iz EU fondova u 2019. godini. Udjel je bio Više…

  U Osijeku prvi put održana konferencija o blockchainu i kriptovalutama

  Blockchain i Cryptodays u Osijeku

  U Osijeku se od 22. do 24. listopada 2020 prvi put održala konferencija “Blockchain i Crypto days”. Na trodnevnom događanju Više…

  Ovaj međunarodni znanstveni skup se održava 12. i 13. prosinca 2019. u prostorijama Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku na Trgu Svetoga Trojstva 3 i u obnovljenoj Staroj pekari na Trgu Vatroslava Lisinskoga

  Započeo Četvrti međunarodni znanstveni skup “Europski realiteti”

  Početak 4. međunarodnog znanstvenog skupa „Europski realiteti“ pod krovnom temom „Kretanja“ – ujedno je završni događaj projekta „Edukativni i informativni Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Vodeći hrvatski lanac mjenjačnica i poslovnica za otkup zlata proširio svoju djelatnost i u „virtualnu sferu“

  Osijek dobio nove mjenjačnice kriptovaluta: Evo gdje možete bitcoin kupiti i prodati za gotovinu

  "AKD je tvrtka od posebnog državnog interesa, ona je predvodnik ne samo u Hrvatskoj, već je i među prvih pet u Europskoj uniji"

  AKD otvorio ured za ICT tehnologije u Osijeku i zapošljava vrhunske stručnjake

  Xiaomi širi svoje poslovanje na hrvatskom tržištu otvaranjem četvrtog Mi Storea

  Xiaomi otvorio prvi Mi Store u Osijeku