ŽIVOT

Organizira se još jedna stvar u Osijeku: Gradska utrka „Osječki meandar“

Tradicionalna memorijalna utrka doći će na red vikend poslije Uskrsa, a sudionici će pred sobom imati pravi izazov od 4200m ili "laganini" rutu ako su rekreativci ili žele sudjelovati s djecom

Objavljeno 13.04.2022
Ivona Amidžić

GSSR „Sport za sve“ Osijek i Akademija za umjetnost i kulturu (AUK) zajedničkim snagama organiziraju gradsku utrku „Osječki meandar“, memorijalnu utrku koja će se održati u subotu, 23. travnja 2022. godine u sklopu akcije „Zdravko je krenuo“, a  povodom Dana Julija Knifera, počasnog građanina grada Osijeka i jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća.

Sudionici će pred sobom imati 4200 m trkačkog izazova. Ruta kojom će se utrka odvijati je kružna, start utrke je u 10,00 sati kod Vodenih vrata na ulazu u Tvrđu.

Prijave se mogu napraviti putem linka ovdje ili do 9,30 sati na licu mjesta.

Za građane s djecom i rekreativce koji iz bilo kojeg razloga ne mogu istrčati utrku, a žele sudjelovati, pripremljena je skraćena ruta koju mogu, izvan konkurencije, jednostavno odhodati. Za ovu kategoriju prijave nisu potrebne.

Prva tri prvoplasirana trkača u muškoj i ženskoj kategoriji bit će nagrađena medaljama, a prvih 100 prijavljenih sudionika majicama s logom utrke. Organizator je osigurao i bočicu vode za okrjepu koja će sve sudionike dočekati na cilju.

“Pozivamo sve trkače, rekreativce i sportaše, a posebno studente da sudjelovanjem u utrci pridonesu ovoj lijepoj ideji spoja sporta i kulture u našem gradu”, pozivaju organizatori.

Za sudjelovanje u utrci svi sudionici imaju pravo na markicu i rekreacijsku karticu akcije „Zdravko je krenuo“. Sudjelovanje na utrci je besplatno.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osijek je jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj, u njemu rode žive na gradskim zgradama, a poslovnjaci iz grada na Dravi i šire okolice u četvrtak 15. lipnja jedno će poslijepodne udobnost svojih poslovnih prostora zamijeniti trkačkom stazom B2Runa.

I LEGE i kolege na B2Run utrci: Najveći teambuilding u Hrvatskoj dolazi u Osijek

B2Run sezona 2023. službeno se otvara u Splitu 18. svibnja, u Rijeci se poslovnjaci okupljaju 1. lipnja, a u Osijeku Više…

Iako je utrka u Zadru rasprodana, tim Studentskog zbora Kineziološkog fakulteta Osijek u suradnji s Red Bull Croatia organiziraju utrku ni više ni manje nego u OSIJEKU

Wings for life u Osijeku!

Wings for Life World Run doista je jedinstvena i globalna utrka za trkače i sudionike u invalidskim kolicima. Iako je Više…

Sudionici su pred sobom imali 1500 m hodačkog izazova. Ruta kojom se utrka odvijala je bila kružna, startalo se kod Vodenih vrata na ulazu u Tvrđu.

[FOTO] Gradska utrka “Osječki meandar” – ZDRAVKO JE KRENUO

GSSR „Sport za sve“ Osijek, Akademija za umjetnost i kulturu (AUK) i Kineziološki fakultet Osijek su zajedničkim snagama organizirali gradsku Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!