ŽIVOT

Organizirana prehrana stanovništva na području pogođenom potresom

Država postupno preuzima postojeći sustav prehrane koji je bio zasnovan dijelom na volonterskoj osnovi, dijelom na ustanovama i institucijama.

    Objavljeno 12.01.2021
    Darija Kovačić

    “Zahvalni smo svim ugostiteljima i obrtnicima na brojnim donacijama, a poglavito kuharima iz cijele Hrvatske koji su svojim znanjem, iskustvom i velikim srcem svih ovih dana neumorno radili kako bi pokazali narodu Banovine da su s njima kad je najteže”, poručili su iz Stožera civilne zaštite.

    Iz Civilne zaštite napominju kako je država odmah bila spremna organizirati prehranu kao i podjelu obroka svima kojima je bila potrebna, no altruizam naših kuhara nadišao je sva ranija humanitarna djela.

    “Oni će kuhati još nekoliko dana i u partnerskom odnosu ponuđeno im je da ovdje ostanu koliko žele. Podjela hrane ostaje na istim lokacijama kao i distribucija. Gradonačelnici i načelnici općina dostavili su podatke o broju potrebnih obroka kao i lokacije gdje će se hrana dostavljati te odgovornu osobu za prihvat i distribuciju. Na taj način osigurali smo dostupnost hrane svima i nitko neće biti bez prehrane. Pored toga nastavljamo i s podjelom tzv.suhe hrane i svih drugih potrepština neophodnih za normalan život-koliko se on može nazvati normalnim”, zaključili su iz Stožera.

    Foto: arhiva

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Svaki od šest Regionalnih centara za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu u Hrvatskoj nominirao je po pet učenika završnog razreda kuharskog usmjerenja, a od ukupno 30 natjecatelja njih 12 prošlo je u drugi krug

    Šest mladih kuhara od kojih i jedan iz Osijeka, natjecat će se u velikom finalu METRO Junior Top Chefa

    U drugom krugu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog u petak 4. travnja u Regionalnom centru kompetentnosti u turizmu i Više…

    U prvom krugu natjecanja METRO Junior Top Chef stručni žiri odabrao je dvanaest mladih kuhara koji će nastaviti svoj put u natjecanju čiji je cilj osnažiti kuharsku profesiju u hrvatskoj te mladim talentima dati priliku da razvijaju svoju karijeru

    Dvanaest mladih kuhara nastavljaju svoj put u natjecanju METRO Junior Top Chef

    Natjecatelji su ujedno i učenici Regionalnih centara za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu: Srednje škole Zabok, Turističko-ugostiteljske škole Split, Ugostiteljsko-turističke Više…

    I dalje potrebna vaša financijska pomoć za obitelj gosp. Andrijane Matijević iz Škabrnje, samohranu majku petero maloljetne djece od 8 - 15 godina, teško bolesnu udovicu umrlog Hrvatskog Branitelja i njihovo petero maloljetne djece, koji žive u neljudskim i jako teškim uvjetima

    Akcija za obitelj Matijević iz Škabrnje – počela je unutarnja i vanjska obnova kuće i radovi su u tijeku

    I dalje potrebna vaša financijska pomoć za obitelj gosp. Andrijane Matijević iz Škabrnje, samohranu majku petero maloljetne djece od 8 Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Lokalne će obrtnice provesti reativne radionice kojima će predstaviti svoje proizvode i kreacije,  a sudionici će moći naučiti i izraditi nešto novo

    Ciklus radionica “E.L.E.A.N. – Empowerment through Leadership, Education, and Networking”

    Kad se ljeto povuče i dani postanu mirniji, jesen nas poziva da usporimo i vratimo se sebi. To je doba kada priroda mijenja ritam, kada se boje smiruju, a tijelo i um napokon mogu pronaći svoj balans

    Reset za tijelo i um: top wellness lokacije za jesensku revitalizaciju

    Tribina je namijenjena građanima, a cilj joj je povezati stručnjake i javnost te pružiti pouzdane i razumljive informacije o srčanim aritmijama i srčanom popuštanju

    “Za srce zajedno” – Javna tribina o aritmijama i srčanom popuštanju