ŽIVOT

Organizirani izleti u Baranju i Đakovo za vrijeme Dana hrvatskog turizma

Općina Bilje također organizira autobus u subotu 5. listopada koji će obići manifestaciju Paprikafest u Lugu ...

Objavljeno 28.09.2019
OsijekNews

U okviru Dana hrvatskog turizma i programa HeadOnEast Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i putničkom agencijom Maksi tours organiziraju u subotu 5. listopada 2019. izlete u Baranju i Đakovo.

Koliko ste puta htjeli otići na putovanje, a da ne znate što ćete sve vidjeti? Upravo ovaj osjećaj može vam pružiti jedinstvena vožnja – Baranja Secret Tour. Obećajemo da ćete doživjeti sve ono što Baranja nudi, od prostranih ravnica, dunavskih šuma i ritova, do baranjskih surduka, gatora i nepreglednih vinograda te fantastičnih vidikovaca. Kušat ćete to fino baranjsko vino, okusiti zaboravljena tradicionalna jela spravljena u starim keramičkim ćupovima i doživjeti iznenađenja za sva osjetila. Prepustite se domaćinu, neka vas Baranjci osvoje toplinom i širinom svoje panonske duše.

Ako više preferirate siguran program, k tome još s kraljevskim tretmanom prijavite se na izlet „Kraljevskim stopama u Đakovo“.  U obilasku ćete moći posjetiti najljepšu katedralu od Venecije do Istanbula, degustirati misna vina u vinskom podrumu Đakovačko-osječke nadbiskupije te provozati fijakerom na Državnoj ergeli Đakovo i na jednak način doživjeti lipicance kao i britanska kraljevska obitelj. Izlet završava obilaskom showroom-a Ancona grupe te ručkom. Dok je baranjski izlet tajanstven, đakovački nudi vrijednu nagradu! Jedan od sretnih putnika dobit će all inclusive aranžman za 2×2 osobe na jednom od najvećih festivala u Hrvatskoj – Đakovačkim vezovima 2020.

Polazak oba busa je u subotu 5. listopada u 9:00 kod Tvrđe (GPP-a). Više informacija o izletima možete pronaći na https://visitslavoniabaranja.com/, dok se prijaviti možete do petka 4. listopada na mail [email protected] (molimo navesti ime i prezime, mail, broj mobitela te naziv izleta). Cijena izleta je 99,00 kn.

Općina Bilje također organizira autobus u subotu 5. listopada koji će obići manifestaciju Paprikafest u Lugu, eko centar Zlatnu Gredu (s mogućnosti sudjelovanja u ekoturističkim programima) te besplatnom vožnjom brodom u PP Kopački rit. Mjesta su isključivo ograničena za sudionika Dana hrvatskog turizma.

Osim izleta, Turistička zajednica grada Đakova, Turistička zajednica Baranje i Turistička zajednica općine Bilje priredile su dodatni program za sudionike Dana hrvatskog turizma, ostale posjetitelje, ali i građane u razdoblju od 2.-6. listopada. Đakovački dodatni program odnosi se na promotivne obilaske državne ergele Đakovo, katedrale, vinskog podruma, spomen muzeja J.J. Strossmayera te Muzeja Đakovštine. Program Otkrijte Baranju uključuje posjet Kopačkom ritu, obilazak vinskih podruma i degustacije po promotivnim cijenama, vođenje surducima u Zmajevcu, Dane fiša i dunavske ribe u baranjskim restoranima, Paprika fest u Lugu, Baranjski doručak i Bakin špajz, turističku berbu grožda u vinogradima Belja, posjet kući u prirodi Zlatna Greda te Ulaznicu 2u1 Kopački rit i Vina Belje. Popis vinarija i restorana koji su uključeni u dodatne programe, kao i detaljnije o svakom programu saznajte na https://visitslavoniabaranja.com/.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Od svih europskih zemalja Hrvatska je najviše ovisna o turizmu - Ideja je da EU propiše minimalne kriterije za obranu od koronavirusa za turističke objekte

Biljana Borzan oštro za uvođenje „corona-free“ certifikata za turizam

Potpredsjednica europskih socijalista Biljana Borzan uputila je pismo Vijeću EU oko uvođenja europskog turističkog certifikata zbog pandemije koronavirusa. “Prema podacima Više…

Kada ga živite punim plućima hedonizam postane stil života, cilj i svrha i jedina opcija kako možete živjeti... Čarobno imanje na korak do Osijeka :)

VIDEO Hedonistički raj u srcu Slavonije – OPG Mario Romulić

Mogli bi sada pisati koliko je Mario Romulić poznat u svijetu fotografije i videa, poznat po svojim spektakularnim timeLapsovima, kao Više…

Spektakularna treća večer HeadOnEast-a sve je ostavila bez daha

(FOTO) HeadOnEast – čarolija koja je sastavni dio svih nas

Reakcije i oduševljenje Osječana i gostiju Osijeka novom manifestacijom ne staju ni po završetku trodnevnog programa u Tvrđi. Oživljene ulice Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Upute o dezinfekciji ruku, držanju razmaka i drugim epidemiološkim mjerama na ulazima u trgovine i druge javne prostore i dalje ostaju

Županijski stožer CZ o aktualnoj situaciji: Još uvijek ima oboljelih

Piližota: "Apelirao sam da se omogući rad nedjeljom svim tržnicama, jer je upravo nedjelja ‘pijačni dan’, dok je ponedjeljak i kod kupaca i kod prodavača zaživio kao dan odmora"

Od nedjelje ponovno na auto-piju!

Današnje lansiranje rakete u svemir prvo je takvo s američkog tla još od 2011. godine

PRATITE UŽIVO: SpaceX i NASA večeras lansiraju astronaute u svemir