ŽIVOT

OŠ Vijenac obilježava svoj dan – program obilježavanja Dana Osnovne škole Vijenac “Vijenac u srcu”

Prva generacija učenika prvoga razreda danas ima 68 godina i većina je u zasluženoj mirovini, a školu danas, između ostalih, polaze i njihovi unuci

Objavljeno 24.11.2023
Matija Ivanković

Ove godine Osnovna škola Vijenac obilježava 60 godina od početka svoga rada, a bilo je to 27. studenoga 1963. godine kada je naselje Vijenac Ivana Meštrovića tek počelo dobivati svoj oblik. Prva generacija učenika prvoga razreda danas ima 68 godina i većina je u zasluženoj mirovini, a školu danas, između ostalih, polaze i njihovi unuci. 1963. godine u školu je upisano 873 učenika, a danas imamo 211 učenika, dakle četvrtinu od početnoga broja učenika. Škola se obnavlja, napreduje, uči i postiže nove rezultate s novim učenicima, učiteljima i svim ostalim zaposlenicima.

Nakon stanke od tri distancirane godine ovu smo osmislili raznovrsnim aktivnostima i obilježavat ćemo ju tijekom cijele školske godine. Središnji program s temom „Vijenac u srcu“ ipak je u vrijeme kada škola slavi rođendan.

PROGRAM obilježavanja Dana Osnovne škole Vijenac “Vijenac u srcu”

PONEDJELJAK , 27. studenoga 2023. godine
10:00 sati – program otvaranja obilježavanja Dana škole i otvaranje retrospektive učeničkih likovnih radova (Kulturni centar Osijek)

UTORAK, 28. studenoga 2023. godine
18:00 sati – svečani program u prigodi obilježavanja 60 godina rada OŠ Vijenac (Dom Hrvatske vojske)

SRIJEDA, 29. studenoga 2023. godine
10:30 sati – Stablo Ginka i rođendanska torta za 60 godina rada škole (dvorište škole)
17:00 sati – Dobro nam došli dragi naši umirovljenici (prostor škole)

PETAK, 1. prosinca 2023. godine
18:00 sati – Lampioni za Dan Grada (Kulturni centar Osijek)

U ponedjeljak, 27. studenoga 2023. godine, u 10:00 sati u Kulturnom centru Osijek otvorit ćemo retrospektivnu izložbu likovnih radova učenika. Likovni su to radovi nastali unazad 40 godina koji su sačuvani u arhivu škole, a predstavljaju raznovrsne teme koje su obrađivane u prigodama obilježavanja dana škole. Izložit ćemo i pozivnice koje su izrađene za dan  škole. Treba istaknuti i likovne radove nastale u projektu međunarodne suradnje naše škole i Hrvatske škole iz Pečuha koji predstavljaju gradove prijatelje. Dronom smo snimili fotografije u kojoj sudjeluju svi učenici i svi zaposlenici škole, a predstavlja temu „Vijenac u srcu“ te će fotografije biti digitalno projicirane kao i fotografije razrednih odjela jubilarne 60.-te godine.

U utorak, 28. studenoga 2023. godine, s početkom u 18:00 sati u Domu Hrvatske vojske započet će svečani program koji su pripremili učenici sa svojim učiteljima. Bit će tu raznovrsnih točaka, pjesme, plesa, glume, ritmova, pokreta, zajedničkih točaka, koje će izvoditi učenici školi za 60. rođendan.

U srijedu, 29. studenoga 2023. godine, s početkom u 10:00 sati „primit“ ćemo ispred škole stablo Ginka u školsku ekipu kako bi ono obilježilo sljedeće razdoblje rada škole.  Ginko daje snagu mozgu i pamćenju, pa smo time željeli poslati poruku da je naša škola velika škola uspjeha za sve koji ju polaze. Učenici prvoga razreda, dakle 60. generacija škole, plesom će  pokazati dobrodošlicu stablu u našem školskom dvorištu. Učenici osmoga razreda istražili su karakteristike stabla Ginka, pripremili informacije u obliku QR koda te će ih predstaviti ostalim učenicima. Obzirom da su učenici izrazili želju da imaju veliku tortu za 60-ti rođendan škole pripremili smo im i tortu.

Oko 17:00 sati nadamo se dolasku naših umirovljenika u Školu i druženju u opuštenom ozračju i njima dragom prostoru Škole sa sadašnjim zaposlenicima. U petak, 1. prosinca 2023. godine, učenici tradicionalno sudjeluju u lampionijadi za Dan grada Osijeka, a izložba će biti otvorena u Kulturnom centru Osijek.

Programom obilježavanja Dana OŠ Vijenac čestitali smo i rođendan našemu gradu Osijeku.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za sve posjetitelje grada Osijeka u subotu 15. lipnja organizirane su atraktivne pokazne vježbe i prikaz sposobnosti te izložba vojne opreme i naoružanja Hrvatske vojske na tri gradske lokacije

[NAJAVA] Postani hrvatski vojnik: Hrvatska vojska s građanima u Osijeku

Prvi ovakav event u regiji koji očekuje više od 6000 posjetitelja uz 1000 sudionika. Očekuje vas spektakularnih 3 dana uz mnoge atraktivne programe

[NAJAVA] American week – Bike&Car show u Osijeku (PROGRAM)

U namjeri da polaznicima u opuštenoj atmosferi omogući da spoznaju svoje vinske emocije, da nauče prepoznavati i razlikovati određene vinske sorte, razlikovati vina po regijama i konačno odlučiti se za svoje omiljeno vino – Lugarić u Osijek dolazi s buteljama respektiranih hrvatskih vinara

Vinska radionica na temu Pjenušava vina u Viniti