POLITIKA

Osam mjeseci Mosta nezavisnih lista Osijek u radu Gradskog vijeća Grada Osijeka

Most nezavisnih lista Osijek održao je konferenciju za novinstvo u srijedu, 21. veljače 2018. godine, s temom: Participacija Mosta nezavisnih lista Osijek u radu Gradskog vijeća Grada Osijeka u dosadašnjih osam mjeseci.

    Objavljeno 21.02.2018
    Nikolina Ćosić

    Most nezavisnih lista Osijek održao je konferenciju za novinstvo u srijedu, 21. veljače 2018. godine, s temom: Participacija Mosta nezavisnih lista Osijek u radu Gradskog vijeća Grada Osijeka u dosadašnjih osam mjeseci.

    U nazočnosti gradskih vijećnika s liste Mosta nezavisnih lista Osijek, Sanje Mišević, dr.sc. Mislava Kovačića i Mirele Tičinović, izv.prof.dr.sc. Željko Požega kao nezavisni predsjednik Gradskog vijeća zahvalio je gradonačelniku Osijeka Ivanu Vrkiću i koalicijskim partnerima na dosadašnjoj korektnoj suradnji i radu na zajedničkim projektima za razvoj Grada Osijeka, kao i podizanje kvalitete života Osječanki i Osječana.

    Požega je podsjetio na početak suradnje Mosta u Gradskom vijeću kao logičan potez poštivanja volje građana Grada Osijeka i uvjerljive pobjede Vrkića za osječkog gradonačelnika kao i na koalicijski sporazum kojim su se, upravo na zahtjev Mosta, podigli stručni kriteriji za članove nadzornih odbora i direktore gradskih poduzeća, a na način da te osobe moraju imati završen fakultet i pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama, što su samo temeljni dokazi koje moraju dostaviti putem javnog natječaja, jedinog Mostu prihvatljivog načina izbora odgovarajuće osobe.

    Također, Požega je istaknuo kako su vijećnici Mosta zajedno sa svojim stručnim timovima unutar stranke, ali i u suradnji sa stručnim timovima gradskih službi, posljednjih mjeseci maksimalno fokusirani na realizaciju različitih projekata, od završetka parkirališta, besplatnog interneta i izgradnje novog trga na Vijencu Ivana Meštrovića, do velikog projekta osnivanja malog i efikasnog poduzeća koje će obavljati više zajedničkih funkcija svih gradskih tvrtki i biti im razvojna potpora, a što je i bilo jedno od obećanja Mosta u predizbornoj kampanji i obaveza iz koalicijskog sporazuma.

    Radi se i na velikom projektu Mosta oko uvođenja besplatnog i super brzog inetrneta na svim glavnim osječkim trgovima i šetnicama kakav još ne postoji nigdje u Hrvatskoj, ali također i na inicijativama oko modernizacije poslovanja GPP-a, novog modela poslovanja Osječkog sajma i novih sajamskih priredbi, boljeg i kvalitetnijeg rada s djecom u osječkim vrtićima, gdje su već i dogovorene inicijative Mosta oko neplaćanja vrtića preko ljeta za roditelje čija djeca tada uslugu ne koriste, kao i novog, transparentnijeg i poštenijeg načina izbora predstavnika roditelja u vrtićima itd.

    Najveći fokus u sljedeće tri godine vijećnici Mosta stavit će svakako na projekte u gospodarstvu i otvaranje novih radnih mjesta gdje se također priprema niz inicijativa.

    Naposljetku, Požega je ukazao na nove čelne ljude osječkog i županijskog (OBŽ) Mosta, Matka Musulina na čelu osječke Gradske koordinacije Mosta i prof.dr.sc. Krunoslava Karalića na čelu Županijske koordinacije. Istaknuto je kako su ustrojene nove organizacije Mosta na gradskoj i županijskoj razini, ali i kako stranka Most na nacionalnoj razini doživljava snažnu ekspanziju, budući da se na temelju novog statuta stranke provode demokratski izbori unutar stranke i stranka ustrojava na svim razinama, te kao takva potpuno spremna dočekuje buduće izbore na kojima će se definitivno isprofilirati kao treća opcija u Hrvatskoj i jedina prava alternativa HDZ-u i SDP-u.

    Na kraju, rečeno je na konferenciji za novinstvo, u subotu 24. veljače 2018. godine, u 11 sati, u Osijeku će se održati i programska konvencija Mosta nezavisnih lista, na nacionalnoj razini.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Marina Budimir ukinula je prirez građanima Iloka, a udvostručila je naknadu za novorođenčad. Živjela je s obitelji u Austriji da bi se 2013. vratila u Hrvatsku gdje je radila kao liječnica obiteljske medicine, a 2017. postala je nezavisna gradonačelnica grada Iloka

    VIDEO Novo pojačanje Mosta, Marina Budimir gradonačelnica Iloka – Hrvatski građani žele državu koja će ih štititi

    Most je predstavio svoje novo pojačanje u redovima. Ovoga puta to je gradonačelnica najistočnijeg hrvatskog grada, Iloka. Marina Budimir ukinula Više…

    Novo pojačanje je Dr. sc. Marija Selak Raspudić, filozofkinja i bioetičarka koja je objavila da će na parlamentarne izbore izaći kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta nezavisnih lista

    Most nezavisnih lista ima novo lice – filozofkinju Mariju Selak Raspudić

    Most nezavisnih lista je na službenoj Facebook stranici predstavio novo pojačanje, nakon što su izjavili prije dva dana „Pristupaju nam Više…

    "Most ide samostalno na izbore! Idemo samostalno zato što želimo čisti, pošteni i želimo da čestiti ljudi budu u Saboru. Nemojte očajavati i brinuti se za to. Ne možete s vragom tikve saditi"

    MOST na izbore ide samostalno – Petrov i Grmoja otkrili zašto ne idu sa Škorom

    Most izlazi samostalno na parlamentarne izbore! Ništa od koalicije i dogovora sa Škorom.Vijest su objavili preko službene Facebook stranice putem Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde