POLITIKA

Osam mjeseci Mosta nezavisnih lista Osijek u radu Gradskog vijeća Grada Osijeka

Most nezavisnih lista Osijek održao je konferenciju za novinstvo u srijedu, 21. veljače 2018. godine, s temom: Participacija Mosta nezavisnih lista Osijek u radu Gradskog vijeća Grada Osijeka u dosadašnjih osam mjeseci.

  Objavljeno 21.02.2018
  Nikolina Ćosić

  Most nezavisnih lista Osijek održao je konferenciju za novinstvo u srijedu, 21. veljače 2018. godine, s temom: Participacija Mosta nezavisnih lista Osijek u radu Gradskog vijeća Grada Osijeka u dosadašnjih osam mjeseci.

  U nazočnosti gradskih vijećnika s liste Mosta nezavisnih lista Osijek, Sanje Mišević, dr.sc. Mislava Kovačića i Mirele Tičinović, izv.prof.dr.sc. Željko Požega kao nezavisni predsjednik Gradskog vijeća zahvalio je gradonačelniku Osijeka Ivanu Vrkiću i koalicijskim partnerima na dosadašnjoj korektnoj suradnji i radu na zajedničkim projektima za razvoj Grada Osijeka, kao i podizanje kvalitete života Osječanki i Osječana.

  Požega je podsjetio na početak suradnje Mosta u Gradskom vijeću kao logičan potez poštivanja volje građana Grada Osijeka i uvjerljive pobjede Vrkića za osječkog gradonačelnika kao i na koalicijski sporazum kojim su se, upravo na zahtjev Mosta, podigli stručni kriteriji za članove nadzornih odbora i direktore gradskih poduzeća, a na način da te osobe moraju imati završen fakultet i pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama, što su samo temeljni dokazi koje moraju dostaviti putem javnog natječaja, jedinog Mostu prihvatljivog načina izbora odgovarajuće osobe.

  Također, Požega je istaknuo kako su vijećnici Mosta zajedno sa svojim stručnim timovima unutar stranke, ali i u suradnji sa stručnim timovima gradskih službi, posljednjih mjeseci maksimalno fokusirani na realizaciju različitih projekata, od završetka parkirališta, besplatnog interneta i izgradnje novog trga na Vijencu Ivana Meštrovića, do velikog projekta osnivanja malog i efikasnog poduzeća koje će obavljati više zajedničkih funkcija svih gradskih tvrtki i biti im razvojna potpora, a što je i bilo jedno od obećanja Mosta u predizbornoj kampanji i obaveza iz koalicijskog sporazuma.

  Radi se i na velikom projektu Mosta oko uvođenja besplatnog i super brzog inetrneta na svim glavnim osječkim trgovima i šetnicama kakav još ne postoji nigdje u Hrvatskoj, ali također i na inicijativama oko modernizacije poslovanja GPP-a, novog modela poslovanja Osječkog sajma i novih sajamskih priredbi, boljeg i kvalitetnijeg rada s djecom u osječkim vrtićima, gdje su već i dogovorene inicijative Mosta oko neplaćanja vrtića preko ljeta za roditelje čija djeca tada uslugu ne koriste, kao i novog, transparentnijeg i poštenijeg načina izbora predstavnika roditelja u vrtićima itd.

  Najveći fokus u sljedeće tri godine vijećnici Mosta stavit će svakako na projekte u gospodarstvu i otvaranje novih radnih mjesta gdje se također priprema niz inicijativa.

  Naposljetku, Požega je ukazao na nove čelne ljude osječkog i županijskog (OBŽ) Mosta, Matka Musulina na čelu osječke Gradske koordinacije Mosta i prof.dr.sc. Krunoslava Karalića na čelu Županijske koordinacije. Istaknuto je kako su ustrojene nove organizacije Mosta na gradskoj i županijskoj razini, ali i kako stranka Most na nacionalnoj razini doživljava snažnu ekspanziju, budući da se na temelju novog statuta stranke provode demokratski izbori unutar stranke i stranka ustrojava na svim razinama, te kao takva potpuno spremna dočekuje buduće izbore na kojima će se definitivno isprofilirati kao treća opcija u Hrvatskoj i jedina prava alternativa HDZ-u i SDP-u.

  Na kraju, rečeno je na konferenciji za novinstvo, u subotu 24. veljače 2018. godine, u 11 sati, u Osijeku će se održati i programska konvencija Mosta nezavisnih lista, na nacionalnoj razini.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  MOST podržava rebalans proračuna grada Osijeka

  Besplatan WiFi po gradu, Trg na Vijencu Ivana Meštrovića, oslobađanje plaćanja dječjih vrtića ljeti…

  Na sutrašnjoj sjednici Gradskoga vijeća izglasavat će se rebalans proračuna grada Osijeka u iznosu 34 800 000 kuna. Na tu Više…

  Iz Mosta upozoravaju da će uvođenje bojlera građane Hrvatske koštati i preko dvije milijarde kuna, a neće donijeti značajnije uštede.

  Kondenzacijski bojleri: obvezni smo ih ugraditi, ali i sami ih platiti!

  Kako bi ukazali na nacionalni problem koji se posebno odnosi na građane Zagreba i Osijeka te zabrinutosti da će doći Više…

  Predstavljene su inicijative i zakonski prijedlozi iz područja koja su važna za svakodnevni život građana.

  Programska konvencija Pokret ostanka u Osijeku

  Pokret ostanka u Osijeku BOŽO PETROV: BITI UZ MOST ZNAČI BORITI SE ZA OSTANAK SVOJE DJECE U HRVATSKOJ Most nezavisnih Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U požegi prisegnulo je 264 ročnika i 60 ročnica, ukupno njih 324 - javlja i piše MORH ...

  Prisegnulo i 60 ročnica! Krstičević nije bio, izostala njegova potencijalno sjajna izjava!

  Na to vandalsko djelo iz Mosta vele: ''Očito je da se neki boje promjena koje donosimo u Slavoniju'' ... Je li možda ured u Osijeku sljedeći na 'repertoaru'?!

  Četvrti put razbijen ured Mosta u Vinkovcima! Tko ih i zašto želi ušutkati!?

  Na tom je poligonu u sklopu vježbe angažirano 865 pripadnika Hrvatske vojske sa 73  ključna oružna sustava ...

  Velebit u Gašincima: ‘Tresu’ tenkovi, haubice, dronovi …