OSJEČANI

Osijek 9. godinu za redom obilježava Međunarodni dan plesa

Rasplesani Osječani u nedjelju na Trgu udružuju snage

  Objavljeno 27.04.2018
  Nikolina Ćosić

  Međunarodni dan plesa obilježava se 29. travnja i to od 1982. godine, a datum, koji je ustanovio Međunarodni plesni odbor, odabran je prema rođendanu Jeana Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta. U Osijeku će se ovaj dan obilježiti 9. godinu za redom. S obzirom na broj od preko 10 plesnih klubova koliko Osijek broji, nedvojbeno bi mogao nositi pridjev rasplesanog grada, a to će definitivno biti ove nedjelje, 29.4.

  Naime, plesni studio Shine u suradnji s udrugom KultAkt i baletnim studijem Hrvatskog narodnog kazališta organizira Međunarodni Dan plesa u gradu Osijeku za sve plesače Osječko-baranjske županije, a program će biti održan na Trgu Ante Starčevića. Osim što će sve prisutne plesne skupine pokazati svoja plesna umijeća te se imati prilike predstaviti svim posjetiteljima, svi prisutni će otplesati i zajedničku koreografiju na “Mix song”.

  Program započinje u 11:30 sati, a osnovni cilj i cjelokupna ideja Međunarodnog dana plesa je promicanje plesne umjetnosti, uživanje u plesu i univerzalnosti koju ples donosi, ali i druženje plesnih klubova i prilika za suradnju.

  Ako i smatrate da za ples imate dvije lijeve, to vas ne treba spriječiti da se u nedjelju pridružite plesačima i plesačicama na Trgu, jer organizatori pozivaju i sve zainteresirane građane da ponesu dobru i pozitivnu energiju te dođu uživati u onome što su oni pripremili.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Uz objavu usnule djevojčice, zacjelo negdje u BiH, a blizu prijelaza u Hrvatsku, napisala je ...

  Dogradonačelnica Gamoš majčinski na Facebook-u: Ne boj se. Život je uglavnom lijep. Proći će i ovi dani lutanja …

  Dobre vijesti za kraj radnog tjedna! Duugoo očekivanim Zakonom regulirana je satnica, prava su jednaka za redovne i za vanredne studente, veće su naknade za noćni rad...

  Studenti, bacajte se na posao – dugo očekivani Zakon stupio na snagu!

  Lažni profil osječke dogradonačelnice uklonjen sa Facebook-a

  Dogradonačelnica Žana može odahnuti! Nema više Zane na Facebook-u!