ŽIVOT

Osijek Air Show 2018.

Padobranci koji "lete" po gradu i natjecanje u sletanju zrakoplova dio su onoga što nas očekuje

  Objavljeno 11.06.2018
  Nikolina Ćosić

  Aeroklub Osijek od petka do nedjelje, od 15. do 17. lipnja, na sportskom aerodromu Osijek-Čepin organizira zrakoplovni spektakl – Osijek Air Show.

  Ovaj tradicionalni zrakoplovni događaj u našem gradu se organizira u svrhu promocije zrakoplovnog sporta i zrakoplovno-tehničke kulture, a u spomen na pripadnike Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek tragično poginule u Domovinskom ratu. Ove godine u svom petom izdanju, Osijek Air Show uz revijalni dobiva i natjecateljski karakter.

  Petak 15. lipnja rezerviran je za padobrance, koje građani mogu očekivati na raznim lokacijama po gradu.

  U subotu 16. lipnja se kao i prethodnih godina zbivanja sele na aerodrom Osijek-Čepin, gdje će se uprizoriti glavni dio priredbe koji obuhvaća: izložbu zrakoplova i zrakoplovne opreme, prezentaciju rada udruga iz sastava zajednice tehničke kulture grada i županije te višesatni letački program.

  Za nedjelju 17. lipnja organizirano je natjecanje u preciznom sletanju zrakoplova raznih kategorija. S obzirom na to da su takva natjecanja inače zatvorena za javnost, zadnji dan bi mogao biti i posebna atrakcija za sve posjetitelje.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  ''Znači umirem.... ne vjerujem da ću dočekati jutro... i nemojte mi sad pričat o bolovima pri porodu jer od ove boli ne postoji jača!!!!'' - napisao je Prnjat na svojem Facebook profilu uz fotografiju toplomjera koji pokazuje 37,8...

  Je li Alen Prnjat dočekao jutro?

  Treći ponedjeljak u siječnju još od 2005. ustanovljen je kao 'plavi ponedjeljak' ili najdepresivniji dan u godini. Kako se vi osjećate danas?

  Danas je najdepresivniji dan u godini

  Najavljuje DHMZ malu mogućnost za tračak sunca, ali dan će uglavnom biti oblačan uz najvišu dnevnu temperaturu do 2°C.

  Vrijeme za ponedjeljak: Pretežno oblačno