ŽIVOT

Osijek Air Show 2018.

Padobranci koji "lete" po gradu i natjecanje u sletanju zrakoplova dio su onoga što nas očekuje

  Objavljeno 11.06.2018
  Nikolina Ćosić

  Aeroklub Osijek od petka do nedjelje, od 15. do 17. lipnja, na sportskom aerodromu Osijek-Čepin organizira zrakoplovni spektakl – Osijek Air Show.

  Ovaj tradicionalni zrakoplovni događaj u našem gradu se organizira u svrhu promocije zrakoplovnog sporta i zrakoplovno-tehničke kulture, a u spomen na pripadnike Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek tragično poginule u Domovinskom ratu. Ove godine u svom petom izdanju, Osijek Air Show uz revijalni dobiva i natjecateljski karakter.

  Petak 15. lipnja rezerviran je za padobrance, koje građani mogu očekivati na raznim lokacijama po gradu.

  U subotu 16. lipnja se kao i prethodnih godina zbivanja sele na aerodrom Osijek-Čepin, gdje će se uprizoriti glavni dio priredbe koji obuhvaća: izložbu zrakoplova i zrakoplovne opreme, prezentaciju rada udruga iz sastava zajednice tehničke kulture grada i županije te višesatni letački program.

  Za nedjelju 17. lipnja organizirano je natjecanje u preciznom sletanju zrakoplova raznih kategorija. S obzirom na to da su takva natjecanja inače zatvorena za javnost, zadnji dan bi mogao biti i posebna atrakcija za sve posjetitelje.

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U unutrašnjosti uz prolazno više oblaka, tek rijetko je moguće malo kiše ili lokalni pljusak praćen grmljavinom

  Danas u Osijeku konačno više – sunce

  Zašto je emocionalna inteligencija važna? Može li se ona razvijati? S kojim alatima razvijati emocionalnu inteligenciju?

  Deset zapovijedi za razvoj emocionalne inteligencije

  Aktivnost je organizirala Policijska uprava osječko-baranjska sa suradnicima i partnerima

  Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga