SPORT

Osijek dobio Kuću nogometa u Kupskoj 31

Ovo je jedan od onih uspješnih projekata, gdje je ključna suradnja više subjekata

    Objavljeno 07.12.2019
    Petar Tauković

    Hrvatski nogometni savez uložio je oko 4,1 milijun kuna u izgradnju Kuće nogometa u Kupskoj ulici bruto površine 663,19 kvadrata na četiri etaže.

    Ponosan sam na sve nas koji smo sudjelovali u pripremi, izgradnji i opremanju ovog objekta. U prizemlju ćemo 2020. opremiti i urediti Muzej nogometa Osječko-baranjskog nogometnog saveza i Nogometnog središta Osijek. Na prvom i drugom katu su prostorije namijenjene Hrvatskom nogometnom savezu, Županijskom nogometnom savezu i Nogometnom središtu Osijek. Na drugom katu je multifunkcionalna prostorija namijenjena zajedničkim sastancima, a potkrovlje je predviđeno za iznajmljivanje pravnim subjektima, zbog financiranja takozvanog hladnog pogona. – rekao je Ante Vučemilović, predsjednik Županijskog nogometnog saveza osječko-baranjskoga.

    Grad Osijek i Osječko-baranjska županija obvezali su se pomoći u opremanju objekta. Samo opremanje, uređenje, ograđivanje i sve ono što je neophodno za funkcionalnost objekta stajalo je oko 1,4 milijuna kuna.

    Kuća nogometa

    Grad Osijek i Osječko-baranjska županija zajednički su opremili ovaj prostor i jako smo sretni što je danas otvorena Kuća nogometa. Ovo je jedan od onih uspješnih projekata, gdje je ključna suradnja više subjekata. U ovom slučaju to je prvenstveno Hrvatski nogometni savez, zatim Grad i Županija koji su sve ovo pomogli. – rekao je predsjednik Gradskoga vijeća dr. sc. Željko Požega.

    Podsjetimo, Grad Osijek dao je pravo građenja na zemljištu od 1.200 kvadratnih metara uz mjesečnu naknadu 1.950 kuna na 40 godina, nakon čega će objekt bez naknade prijeći u vlasništvo Grada.

    Kuća nogometa

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!