ŽIVOT

Osijek domaćin 29. dodjele Porina

Dodjeli Porina prethodit će brojna popratna događanja pod zajedničkim nazivom "Tjedan Porina u Osijeku''

Objavljeno 14.01.2022
Ivona Amidžić

Dodjela glazbene nagrade Porin održat će se 25. ožujka 2022. u Dvorani Gradski vrt, a prethodit će joj brojna popratna događanja pod zajedničkim nazivom “Tjedan Porina u Osijeku”.

Najavili su to u petak na konferenciji za novinare gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović i Izvršni direktor Porina Davor Drezga.

– Ponosni smo što ćemo biti domaćin 29. dodjele Porina, prvi put u Dvorani Gradski vrt. Nedavno nam je ovdje bila i hrvatska muška rukometna reprezentacija koja je rekla da su im uvjeti u Osijeku odlični, da se ovdje ne osjećaju kao gosti, nego kao domaćini. Siguran sam da će takvo iskustvo imati i naši glazbenici. Ova manifestacija od iznimne je važnosti za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, jer doprinosi brendiranju i pozicioniranju Osijeka kao turističke, ali i glazbene destinacije. Svima izražavamo dobrodošlicu – poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Dodao je kako je Osijek u prosincu ove godine ostvario 7 posto više noćenja nego rekordne, pretpandemijske 2019. godine, izrazivši uvjerenje kako će i Porin doprinijeti dobrim turističkim brojkama.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić istaknuo je kako su se Osijek i Osječko-baranjska županija dosad pokazali kao kvalitetni domaćini brojnim manifestacijama.

– Sve manifestacije organizirali smo na vrhunskoj razini, s velikim srcem i gostoprimstvom. Ljudi koji odu žele se ponovno vratiti u naš kraj. Advent u Osijeku, koji je pobijedio u izboru najljepšeg u Hrvatskoj, jedan je od razloga zbog kojeg smo imali tako velik broj noćenja i pokazatelj na koji način uspijevamo organizirati manifestacije, ali i niz kapitalnih projekata koji razvijaju ovu regiju, Osječko-baranjsku županiju i grad Osijek. Drago nam je da smo dobili priliku i da zajedno sudjelujemo u realizaciji ovog projekta koji će nam donijeti i vidljivost i turistički potencijal – kazao je župan Anušić.

Izvršni direktor Porina Davor Drezga izjavio je kako je završio prvi krug prijedloga te da se oni trenutačno obrađuju i uskoro kreće glasanje. Nominacije će, kako je istaknuo, najvjerojatnije biti sredinom veljače u Zagrebu.

– Veseli nas da ćemo nakon dvije godine opet doći u dvoranu i da će Porin zaživjeti u onom svjetlu koje i zaslužuje, s vrhunskom produkcijom i najboljim izvođačima, glazbenicima, autorima i producentima. Osim samog Porina, tu će biti i Tjedan Porina, od ponedjeljka do same manifestacije koja će se održati u petak, gdje ćemo imati razna predstavljanja knjiga, koncerte i zabave, u skladu s mjerama koje su na snazi – rekao je Davor Drezga.

Inače, utemeljitelji glazbene nagrade Porin su HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HRT – Hrvatska radiotelevizija i HGU – Hrvatska glazbena unija. Dodjela je do sada održana u devet hrvatskih gradova, od toga dvaput zaredom u Osijeku, 2005. i 2006. godine u Športskoj dvorani Zrinjevac.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Indira Levak i Biljana Borzan zablistale u pomno izabranim večernjim haljinama

Zbog dvije Slavonke Porin pao u drugi plan

Na dodjeli Porina u Rijeci  zajedno su se našle i dvije Slavonke, Indira Levak i Biljana Borzan. Obje su dame Više…

"Jedna od težih odluka ikad.. na koji brod se ukrcat?", pita se Mia

Mia Dimšić u Opatiji

Osječka pop-pjevačica i kantautorica Mia, koja je svoju najveću popularnost stekla pjesmom Život nije siv, trenutno se nalazi u Opatiji. Više…

U slučaju da vidim da to ovdje neće funkcionirati uopće nije isključeno da ne bih potražila svoj put vani - upozorava lijepa glazbenica Nera

Nera Mamić: Veliki interview s osječkom glazbenicom

Dado Topić, Kićo Slabinac … pa, bez uvrede drugim glazbenicima, dugo nitko. A onda, uz Maria Rotha, Miju Dimšić i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Plan podjele je takav da će se kante dijeliti u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, uključujući i subote kada su građani kod kuće...

Nastavlja se Unikomova podjela žutih i smeđih spremnika

Promet će se kroz gradilište odvijati prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa uz suženje ceste i naizmjenično prometovanje vozila jednim prometnim trakom...

Privremena prometna signalizacija: Djelomično otvorena cesta od Osijeka prema Našicama

Ustanova za zdravstvenu skrb dr. Špiranović za medicinu rada i športa kroz desetogodišnje djelovanje

50% popusta na fizikalnu terapiju u Osječkoj Medicini rada Špiranović