ŽIVOT

Osijek domaćin 29. dodjele Porina

Dodjeli Porina prethodit će brojna popratna događanja pod zajedničkim nazivom "Tjedan Porina u Osijeku''

Objavljeno 14.01.2022
Ivona Amidžić

Dodjela glazbene nagrade Porin održat će se 25. ožujka 2022. u Dvorani Gradski vrt, a prethodit će joj brojna popratna događanja pod zajedničkim nazivom “Tjedan Porina u Osijeku”.

Najavili su to u petak na konferenciji za novinare gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović i Izvršni direktor Porina Davor Drezga.

– Ponosni smo što ćemo biti domaćin 29. dodjele Porina, prvi put u Dvorani Gradski vrt. Nedavno nam je ovdje bila i hrvatska muška rukometna reprezentacija koja je rekla da su im uvjeti u Osijeku odlični, da se ovdje ne osjećaju kao gosti, nego kao domaćini. Siguran sam da će takvo iskustvo imati i naši glazbenici. Ova manifestacija od iznimne je važnosti za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, jer doprinosi brendiranju i pozicioniranju Osijeka kao turističke, ali i glazbene destinacije. Svima izražavamo dobrodošlicu – poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Dodao je kako je Osijek u prosincu ove godine ostvario 7 posto više noćenja nego rekordne, pretpandemijske 2019. godine, izrazivši uvjerenje kako će i Porin doprinijeti dobrim turističkim brojkama.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić istaknuo je kako su se Osijek i Osječko-baranjska županija dosad pokazali kao kvalitetni domaćini brojnim manifestacijama.

– Sve manifestacije organizirali smo na vrhunskoj razini, s velikim srcem i gostoprimstvom. Ljudi koji odu žele se ponovno vratiti u naš kraj. Advent u Osijeku, koji je pobijedio u izboru najljepšeg u Hrvatskoj, jedan je od razloga zbog kojeg smo imali tako velik broj noćenja i pokazatelj na koji način uspijevamo organizirati manifestacije, ali i niz kapitalnih projekata koji razvijaju ovu regiju, Osječko-baranjsku županiju i grad Osijek. Drago nam je da smo dobili priliku i da zajedno sudjelujemo u realizaciji ovog projekta koji će nam donijeti i vidljivost i turistički potencijal – kazao je župan Anušić.

Izvršni direktor Porina Davor Drezga izjavio je kako je završio prvi krug prijedloga te da se oni trenutačno obrađuju i uskoro kreće glasanje. Nominacije će, kako je istaknuo, najvjerojatnije biti sredinom veljače u Zagrebu.

– Veseli nas da ćemo nakon dvije godine opet doći u dvoranu i da će Porin zaživjeti u onom svjetlu koje i zaslužuje, s vrhunskom produkcijom i najboljim izvođačima, glazbenicima, autorima i producentima. Osim samog Porina, tu će biti i Tjedan Porina, od ponedjeljka do same manifestacije koja će se održati u petak, gdje ćemo imati razna predstavljanja knjiga, koncerte i zabave, u skladu s mjerama koje su na snazi – rekao je Davor Drezga.

Inače, utemeljitelji glazbene nagrade Porin su HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HRT – Hrvatska radiotelevizija i HGU – Hrvatska glazbena unija. Dodjela je do sada održana u devet hrvatskih gradova, od toga dvaput zaredom u Osijeku, 2005. i 2006. godine u Športskoj dvorani Zrinjevac.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Oslikane četiri osječke klupe uz pratnju Osječkog puhačkog orkestra

Podizanjem zastave započeo Tjedan Porina – Oslikane osječke klupe

Na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića podignut je u subotu stijeg Porina, najveće hrvatske diskografske glazbene nagrade, čime je započeo Više…

Predstavljanja knjiga, besplatni glazbeni filmovi, svirke, panel rasprave i klupe u stihovima...

Sutra započinje dugoočekivani Tjedan Porina u Osijeku

Sutra, 19. ožujka započinje dugoočekivani Tjedan Porina u Osijeku. Najvažnija glazbena nagrada zadnji put je bila u Osječko-baranjskoj županiji dvije godine za redom – 2005. i 2006. Slavonija je Više…

Indira Levak i Biljana Borzan zablistale u pomno izabranim večernjim haljinama

Zbog dvije Slavonke Porin pao u drugi plan

Na dodjeli Porina u Rijeci  zajedno su se našle i dvije Slavonke, Indira Levak i Biljana Borzan. Obje su dame Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave