ŽIVOT

Osijek domaćin 5. OSCONA – međunarodnog kongresa mladih liječnika i studenata biomedicinskog područja

Riječ je o kongresu translacijske medicine, jednom od novijih područja u medicini koje se bavi implementacijom saznanja iz temeljnih kliničkih znanosti u kliničku praksu, a ovogodišnja tema je Pedijatrija

Objavljeno 30.03.2023
Matija Ivanković

Osječki studentski kongres – OSCON, peto izdanje međunarodnog znanstvenog kongresa studenata biomedicinskog područja i mladih liječnika, počeo je u četvrtak i trajat će tri dana. Riječ je o kongresu translacijske medicine, jednom od novijih područja u medicini koje se bavi implementacijom saznanja iz temeljnih kliničkih znanosti u kliničku praksu, a ovogodišnja tema je Pedijatrija.

Potporu kongresu dali su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, a otvorenju su na Građevinskom fakultetu u Osijeku nazočili osječki gradonačelnik Ivan Radić te zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić.

– Izuzetno mi je drago biti danas na otvorenju ovog jubilarnog, petog kongresa, u čijem fokusu je pedijatrija. Znamo koliko je humanosti potrebno u ovom području, ali i koliko su zaposleni naši pedijatri u brizi o našim najmlađim članovima društva. Dajemo apsolutnu podršku mladim liječnicima, a Grad je i pokrovitelj ovoga kongresa. Za studente medicine osmislili smo i gradsko-poduzetničku stipendiju Najbolje za najbolje od 450 eura mjesečno. Želimo da budući studenti dođu studirati u Osijek, a nakon studija i nađu svoje zaposlenje ovdje – rekao je gradonačelnik Radić.

– Ove godine je najviše dosad prijavljenih studenata, njih 350. Osconovci su uz sve svoje obveze na fakultetu uspjeli su organizirati ovako veliki, međunarodni kongres, i na tome im čestitam. Ovdje su studenti sa zagrebačkog i riječkog sveučilišta, kao i studenti iz Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Želimo im dobrodošlicu u Osječko-baranjsku županiju i grad Osijek – poručio je zamjenik župana Lukić.

Organizatori, Medicinski fakultet u Osijeku, ističu kako su glavni ciljevi kongresa stjecanje novih znanja i vještina bitnih za buduću karijeru, sklapanje novih poznanstava radi razvitka kvalitetne intersektorske i internacionalne suradnje, svladavanje straha od izlaganja na znanstvenom skupu, te poticaj znanstvene komponente medicine koja je često zanemarena a na koju bi ubuduće trebalo stavljati sve veći naglasak.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Studenti organiziraju Studentski sajam održive mode sa ciljem prikupljanja donacija za humanitarnu udrugu Moje dijete

[NAJAVA] Studentski sajam održive mode

Studenti treće godine prijediplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Osijeku, koji pohađaju kolegije Poslovna etika i Cirkularna ekonomija, organiziraju Studentski sajam Više…

Zdravstvena industrija jedna je od najvećih i najbrže rastućih industrija u svijetu, a pogled u budućnost, istraživanje i učenje novih mogućnosti i tehnika najbitnija su odlika svakog liječnika.

U Osijeku otvoren 6. OSCON – najveći kongres studenata medicine u regiji

Na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku danas je otvorena trodnevna konferencija studenata medicine osječkog Medicinskog fakulteta OSCON čija je Više…

Odaziv je bio lošiji naspram prošle godine no atmosfera je i dalje bila vruća i vesela. Po prvi put prostor je bio ograđen, čega su se i komarci pridržavali!

[FOTO] Održala se još jedna nezaboravna studentska roštiljada

Ovoga četvrtka održala se 9. Studentska roštiljada na livadi ispred FAZOS-a. Po prvi put prostor je bio ograđen, čega su Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Cilj projekta je bolja zaštita djece na internetu, a sve kroz radionice i kampanje za promociju digitalne pismenosti

U Osijeku potpisan sporazum o suradnji na projektu zaštite djece na internetu

Tijekom provođenja navedene akcije vozačima i putnicima u vozilu su dijeljeni informativni leci pod nazivom „Čuvajte život, vežite pojas“

Policija provela preventivno-represivnu akciju usmjerena na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Za posjetitelje će biti osigurani dodatni programi poput  aqua aerobica,  DJ-a i praćenja utakmica Europskog nogometnog prvenstva.

Otvorena je Kopika, cijena ulaznica je ista a ima i novosti…