SPORT

Osijek domaćin završnice Državnog juniorskog ekipnog prvenstva Hrvatske 2019. u tenisu!

U proteklih deset godina naša je seniorska ekipa osvojila dva prvenstva Hrvatske, tri puta su bili viceprvaci i tri puta su osvojili treće mjesto!

  Objavljeno 10.07.2019
  Ivona Amidžić

  Ljepši poklon Teniski klub Osijek, ali i Grad Osijek, od domaćinstva završnice Državnog juniorskog ekipnog prvenstva za 2019. nije mogao dobiti. Razlog tome je bogata povijest tenisa u gradu na Dravi koja seže još iz 1890. godine.

  Naime dana 13. ožujka 1919. godine časnici 78. pukovnije austrougarske vojske ustupili su igrališta u tadašnjem Garnizonskom vrtu u Osijeku (današnji Perivoj kralja Tomislava) novo osnovanom Lawn tennis – clubu Osijek. Od navedenog datuma TK Osijek gradi svoju dugu povijest na navedenoj lokaciji.

  Odlukom Hrvatskog teniskog saveza dodijeljeno je domaćinstvo završnice Državnog juniorskog ekipnog prvenstva za 2019. upravo Osijeku koje će se održati od 10. do 12. srpnja, a svečanom otvorenju prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Boris Piližota kao i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

  Uz TK Osijek natječu se još HTK Zagreb, TK Ogulin, TK Top Spin Zagreb, TK Vulpes, TK Kvarner, TK Prečko i TK Split.

  Nakon sportskog pozdrava svim natjecateljima zamjenik gradonačelnika zahvalio se i Hrvatskom teniskom savezu što je čast organizacije završnice prvenstva pripala Osijeku.

  Piližota: “TK Osijek u svim kategorijama ostvaruju odlične rezultate kako u državi tako i na međunarodnim turnirima”

  “Nastupa osam najboljih ekipa iz države, a u proteklih deset godina naša seniorska ekipa je osvojila dva prvenstva Hrvatske, tri puta su bili viceprvaci i tri puta su osvojili treće mjesto. To je jedan zavidan rezultat i možemo reći da pogon TK Osijek u svim kategorijama, od seniorske do kadetske, koje imaju ukupno 70 natjecatelja, ostvaruju odlične rezultate kako u državi tako i na međunarodnim turnirima”, izjavio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i poželio uspjeh našim predstavnicima.

  “Volio bih da na ovom turniru osvoje jedno od prva tri mjesta i da tako obilježe stotu godišnjicu djelovanja našeg Tenis kluba Osijek”, kazao je Boris Piližota i naglasio kako je uvjeren da će svi zainteresirani imati priliku pogledati 120 kvalitetnih mečeva u tri dana natjecanja te je svima zaželio puno uspjeha.

  Zamjenik župana Osječko-baranjske županije službeno je proglasio prvenstvo otvorenim i naglasio kako je ovo odlična prilika za Grad i Županiju.

  “Lijepa prigoda za prezentaciju Osijeka i Osječko-baranjske županije. Riječ je o juniorima što znači da će neki od njih završiti i u seniorskom sastavu i možda postati poznati tenisači”, rekao je Goran Ivanović i ujedno natjecateljima poželio sreću i pozvao ih da upoznaju Grad i Županiju i da promiču sport kao nešto što bi trebao biti uzor svakom mladom čovjeku.

  Ovime se Osijek ponovno dokazao kao grad sportaša, ali i rekreativaca te kao grad koji živi sport!

  tenis_10072019_osijeknews

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U glasovanju su sudjelovali svi zaljubljenici u tenis iz 120 zemalja

  Goran Ivanišević dobio najviše glasova teniskih fanova za Tenisku kuću slavnih

  Nakon pet tjedana glasovanja u kojem su sudjelovali zaljubljenici u tenis iz 120 zemalja, legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević sakupio je najviše glasova Više…

  "Pozivamo sve koji su željni dobrog tenisa da se upute na neki od terena i gledaju mlade snage ovoga sporta na djelu"

  Osijek domaćin novog HEP Hrvatskog teniskog kupa

  Grad Osijek ponovno je domaćin jednog značajnog sportskog događaja. Naime započeo je četvrti HEP Hrvatski teniski kup koji se održava Više…

  Piližota: "Manifestacija je ispunila sva naša očekivanja, a sudeći po posjećenosti i komentarima, vjerujem da su se i građani nauživali"

  Na Kopiki održana uspješna 3u1 manifastacija: Sunset Run, BikeOS i Gumiranje

  Grad Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka, Tržnica d.o.o. Osijek, PU Osječko-baranjska, Run4Fun, Osječka tvornica ideja i Zagrebačka banka organizirali su Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Kaznu u 72. minuti utakmice s Ukrajinom kvalifikacija za Euro 2020. pretvorio je u pogodak

  Euro 2020.: Ronaldo postiže 700. gol u karijeri!!

  Sve bi trebalo biti službeno kroz koji dan, kada Uefa odobri izmjene...

  Utakmica Hrvatska-Slovačka traži drugi stadion – Rujevica otpada?

  Od prve minute Zadar je nametnuo visok ritam utakmice

  KK Zadar – KK Vrijednosnice Osijek 114:72