SPORT

Osijek domaćin završnice Državnog juniorskog ekipnog prvenstva Hrvatske 2019. u tenisu!

U proteklih deset godina naša je seniorska ekipa osvojila dva prvenstva Hrvatske, tri puta su bili viceprvaci i tri puta su osvojili treće mjesto!

  Objavljeno 10.07.2019
  Ivona Amidžić

  Ljepši poklon Teniski klub Osijek, ali i Grad Osijek, od domaćinstva završnice Državnog juniorskog ekipnog prvenstva za 2019. nije mogao dobiti. Razlog tome je bogata povijest tenisa u gradu na Dravi koja seže još iz 1890. godine.

  Naime dana 13. ožujka 1919. godine časnici 78. pukovnije austrougarske vojske ustupili su igrališta u tadašnjem Garnizonskom vrtu u Osijeku (današnji Perivoj kralja Tomislava) novo osnovanom Lawn tennis – clubu Osijek. Od navedenog datuma TK Osijek gradi svoju dugu povijest na navedenoj lokaciji.

  Odlukom Hrvatskog teniskog saveza dodijeljeno je domaćinstvo završnice Državnog juniorskog ekipnog prvenstva za 2019. upravo Osijeku koje će se održati od 10. do 12. srpnja, a svečanom otvorenju prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Boris Piližota kao i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

  Uz TK Osijek natječu se još HTK Zagreb, TK Ogulin, TK Top Spin Zagreb, TK Vulpes, TK Kvarner, TK Prečko i TK Split.

  Nakon sportskog pozdrava svim natjecateljima zamjenik gradonačelnika zahvalio se i Hrvatskom teniskom savezu što je čast organizacije završnice prvenstva pripala Osijeku.

  Piližota: “TK Osijek u svim kategorijama ostvaruju odlične rezultate kako u državi tako i na međunarodnim turnirima”

  “Nastupa osam najboljih ekipa iz države, a u proteklih deset godina naša seniorska ekipa je osvojila dva prvenstva Hrvatske, tri puta su bili viceprvaci i tri puta su osvojili treće mjesto. To je jedan zavidan rezultat i možemo reći da pogon TK Osijek u svim kategorijama, od seniorske do kadetske, koje imaju ukupno 70 natjecatelja, ostvaruju odlične rezultate kako u državi tako i na međunarodnim turnirima”, izjavio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i poželio uspjeh našim predstavnicima.

  “Volio bih da na ovom turniru osvoje jedno od prva tri mjesta i da tako obilježe stotu godišnjicu djelovanja našeg Tenis kluba Osijek”, kazao je Boris Piližota i naglasio kako je uvjeren da će svi zainteresirani imati priliku pogledati 120 kvalitetnih mečeva u tri dana natjecanja te je svima zaželio puno uspjeha.

  Zamjenik župana Osječko-baranjske županije službeno je proglasio prvenstvo otvorenim i naglasio kako je ovo odlična prilika za Grad i Županiju.

  “Lijepa prigoda za prezentaciju Osijeka i Osječko-baranjske županije. Riječ je o juniorima što znači da će neki od njih završiti i u seniorskom sastavu i možda postati poznati tenisači”, rekao je Goran Ivanović i ujedno natjecateljima poželio sreću i pozvao ih da upoznaju Grad i Županiju i da promiču sport kao nešto što bi trebao biti uzor svakom mladom čovjeku.

  Ovime se Osijek ponovno dokazao kao grad sportaša, ali i rekreativaca te kao grad koji živi sport!

  tenis_10072019_osijeknews

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Zlatko Dalić dolazi u Osijek na projekciju dokumentarnog filma

  Svečano prikazivanje filma “Hrvatske sportske legende: 120 godina hrvatskoga sporta”

  Dan uoči utakmice naše nogometne vrste u Osijeku, pravo je vrijeme za promociju izuzetnog dokumentarnog filma u Osijeku. Svečana premijera Više…

  AK Hrvatski sokol na 100 milja Istre - Osječanka Mirela Kristek 3. na Prvenstvu Hrvatske

  Mirela Kristek treća na Prvenstvu Hrvatske u trailu: Strah da ću se smrznuti na Učki motivirao me završiti utrku

  Napokon je svanuo i taj dan, kad će se pokazati jesu li cijelozimske pripreme urodile plodom. Istra 100 milja utrka Više…

  Rusija dominirala u timskom natjecanju

  EPSO 2019: Ruskim juniorkama zlato i u pištolju i u puški

  Rusija dominirala u timskom natjecanju Timsko natjecanje za Pistol Women Junior je bila izvrsna promocija što streljački sport može ponuditi Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Utakmice s Bugarskom pokazat će da smo spremne za sve izazove"

  Hrvatske odbojkašice u Osijeku učekuje prvi ispit ususred Europskom prvenstvu

  "Grad Osijek omogućio nam je korištenje prijevoza, a mi smo na najbolji način to opravdali donošenjem zlatnih odličja"

  Potpora Grada Osijeka za uspjehe Športske udruge slijepih „Svjetlost“

  Riječ je o bugarskom prvoligašu s kojim je naš sada već bivši igrač potpisao dvogodišnji ugovor

  Pervan otišao u Botev