SPORT

Osijek domaćin završnice Državnog juniorskog ekipnog prvenstva Hrvatske 2019. u tenisu!

U proteklih deset godina naša je seniorska ekipa osvojila dva prvenstva Hrvatske, tri puta su bili viceprvaci i tri puta su osvojili treće mjesto!

    Objavljeno 10.07.2019
    Ivona Amidžić

    Ljepši poklon Teniski klub Osijek, ali i Grad Osijek, od domaćinstva završnice Državnog juniorskog ekipnog prvenstva za 2019. nije mogao dobiti. Razlog tome je bogata povijest tenisa u gradu na Dravi koja seže još iz 1890. godine.

    Naime dana 13. ožujka 1919. godine časnici 78. pukovnije austrougarske vojske ustupili su igrališta u tadašnjem Garnizonskom vrtu u Osijeku (današnji Perivoj kralja Tomislava) novo osnovanom Lawn tennis – clubu Osijek. Od navedenog datuma TK Osijek gradi svoju dugu povijest na navedenoj lokaciji.

    Odlukom Hrvatskog teniskog saveza dodijeljeno je domaćinstvo završnice Državnog juniorskog ekipnog prvenstva za 2019. upravo Osijeku koje će se održati od 10. do 12. srpnja, a svečanom otvorenju prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Boris Piližota kao i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

    Uz TK Osijek natječu se još HTK Zagreb, TK Ogulin, TK Top Spin Zagreb, TK Vulpes, TK Kvarner, TK Prečko i TK Split.

    Nakon sportskog pozdrava svim natjecateljima zamjenik gradonačelnika zahvalio se i Hrvatskom teniskom savezu što je čast organizacije završnice prvenstva pripala Osijeku.

    Piližota: “TK Osijek u svim kategorijama ostvaruju odlične rezultate kako u državi tako i na međunarodnim turnirima”

    “Nastupa osam najboljih ekipa iz države, a u proteklih deset godina naša seniorska ekipa je osvojila dva prvenstva Hrvatske, tri puta su bili viceprvaci i tri puta su osvojili treće mjesto. To je jedan zavidan rezultat i možemo reći da pogon TK Osijek u svim kategorijama, od seniorske do kadetske, koje imaju ukupno 70 natjecatelja, ostvaruju odlične rezultate kako u državi tako i na međunarodnim turnirima”, izjavio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i poželio uspjeh našim predstavnicima.

    “Volio bih da na ovom turniru osvoje jedno od prva tri mjesta i da tako obilježe stotu godišnjicu djelovanja našeg Tenis kluba Osijek”, kazao je Boris Piližota i naglasio kako je uvjeren da će svi zainteresirani imati priliku pogledati 120 kvalitetnih mečeva u tri dana natjecanja te je svima zaželio puno uspjeha.

    Zamjenik župana Osječko-baranjske županije službeno je proglasio prvenstvo otvorenim i naglasio kako je ovo odlična prilika za Grad i Županiju.

    “Lijepa prigoda za prezentaciju Osijeka i Osječko-baranjske županije. Riječ je o juniorima što znači da će neki od njih završiti i u seniorskom sastavu i možda postati poznati tenisači”, rekao je Goran Ivanović i ujedno natjecateljima poželio sreću i pozvao ih da upoznaju Grad i Županiju i da promiču sport kao nešto što bi trebao biti uzor svakom mladom čovjeku.

    Ovime se Osijek ponovno dokazao kao grad sportaša, ali i rekreativaca te kao grad koji živi sport!

    tenis_10072019_osijeknews

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na natjecanju je  nastupilo oko 380 plivačica i plivača svih kategorija iz 14 plivačkih klubova Srbije i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo nešto manje od 60 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja!

    [FOTO] 2. Otvoreno prvenstvo VSŽ u plivanju

    U subotu, 29.4.2023. na Plivalištu Vukovar u 50m bazenu održano je „2. Otvoreno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u plivanju“ u organizaciji Više…

    Turnir je bio humanitarnog karaktera i održavao se u svim uzrasnim kategorijama i ujedno je bio drugi izborni turnir za juniorsku reprezentaciju.

    Taekwondo – TK Osijek na Plemenitom turniru Zaprešić 2023

    Dana 01.04.2023. održan je Plemeniti turnir Zaprešića, u Zaprešiću. Turnir je bio humanitarnog karaktera i održavao se u svim uzrasnim Više…

    "Bio je to lud meč do samog kraja, Garcia je igrala baš dobro. Nastojala sam osvojiti što je više moguće poena. Nije bilo lako, ali stvarno sam sretna zbog pobjede"

    Donna Vekić: Bio je ovo lud meč

    Donna Vekić prije dvije godine umalo je odustala od tenisa zbog teške operacije koljena, a sada je napravila nevjerojatan povratak Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu