ŽIVOT

Osijek i OBŽ u središtu pozornosti zbog humanitarnog turnira

Organizirala ga je naša ambasadorica i vrhunska tenisačica Donna Vekić

Objavljeno 08.06.2020
Ivona Amidžić

Osijek i Osječko-baranjska županija proteklog su vikenda bili u središtu pozornosti sportske javnosti i to zbog humanitarnog turnira koji je organizirala naša ambasadorica i vrhunska tenisačica Donna Vekić.

Kada je prije nekoliko tjedana iz njenog tima stigla ideja da se pridružimo organizaciji ovog „after korona“ teniskog turnira na kojem su nastupile sve hrvatske teniske legende i kada smo saznali da turnir ima humanitarni karakter – nismo dvojili ni sekunde. Osječko-baranjska županija dala je punu podršku ovoj humanitarnoj akciji od koje se sredstva doniraju i KBC-u Osijek.

Četverodnevni turnir Hrvatski Premier Tenis završio je sinoć, finalnim susretima. Pobjeda u završnici pripala je ekipi za koju su u singlu igrali Borna Ćorić i Donna Vekić, a u parovima kombinacije Ivan Dodig i Mate Pavić, Borna Gojo i Tereza Mrdeža i Iva Majoli i Matej Dodig.

Finale je riješeno na samom kraju, u muškom singlu, u kojem je Borna Ćorić došao do uvjerljivih 6:1 protiv Marina Čilića u ogledu vodećih hrvatskih tenisača.

Hrvatski Premier Tenis je na sjajan način vratio teniske mečeve na hrvatske terene, okupljanje hrvatskih zvijezda i legendi te brojni građani koji su pozivom na broj 0609003 donirali sredstva humanitarnom cilju borbe protiv COVID-19, pokazali su još jednom da Hrvatska treba biti ponosna na svoje ljude.

U petak je sve sudionike teniskog turnira, uključujući i trenutno najbolje hrvatske tenisače, teniske legende poput Gorana Ivaniševića i Ive Majoli i mlade tenisače Osijeka u Osječko-baranjskoj županiji primio župan Ivan Anušić. Obraćajući se brojnim tenisačima, župan je naglasio važnost održavanja ovakvih događaja, osobito u današnjim okolnostima iz više razloga: humanitarnog karaktera, povratka sportskih događaja i turističke promocije županije.

– Donna Vekić sportski je ambasador Osječko-baranjske županije već tri godine, a to se vidi i kroz njen angažman kroz ovaj turnir. Vidljivost Osječko-baranjske županije i naše turističke ponude je ključna, a sve će to Hrvatska i svijet moći vidjeti prvenstveno kroz iskustvo igrača koji su danas ovdje – poručio je župan na prijemu u Županiji.

Iako je i ovaj, kao i svi sportski turniri imao pobjednika, naglasak je ipak stavljen na one za koje su se prikupljala sredstva. U ime Osječko-baranjske županije zahvaljujemo svim sportašima i organizatorima kao i sponzorima koji su prepoznali značaj sporta i humanitarnu notu ove izvrsne manifestacije.

foto: OBŽ

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

U svrhu daljnje zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je i dalje pridržavanje mjera prevencije respiratornih infekcija

Ponovno dopušteni posjeti u KBC Osijek ali uz mjere prevencije

Od 3. siječnja su posjete osječkom KBC-u bile zabranjene no to se od sutra mijenja te su tako posjete opet Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje