SPORT

Osijek ispao iz europskog natjecanja – odlazi li trener Bjelica?

Nenade, "vrijeme je", komentira se u kuolarima sportskog grada. Trener NK Osijeka treba odstupiti...

    Objavljeno 29.07.2022
    Petar Tauković

    Nogometaši Osijeka nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Konferencijske lige nakon što su u uzvratnom susretu 2. pretkola izgubili na svom terenu od kazahstanskog Kizilžara s 0-2 (0-0) te su tako ispustili prednost od 2-1 iz prve utakmice, piše HRT Radio Osijek.

    Golove za goste postigli su Giorgi Ivaniadze u 61. i Moussa Kone u 71. minuti.

    Osječani su u prvom poluvremenu bili mnogo bolji suparnik, u više navrata prijetili su gostujućem vrataru Lobancevu, najkonkretniji su bili Brlek u 12. i Lovrić u 18. minuti. Vrlo je aktivan bio Mierez koji je kao najistureniji napadač konstantno “maltertirao” obrambene igrače Kizilžara. Jedinu izglednu priliku u prvom dijelu gosti su imali u 10. minuti kada je Lobjanidze bio neprecizan iz izgledne situacije.

    Sve se promijenilo u 61. minuti kada je Kizilžar neočekivano poveo. Tapalov je ubacio s desnog krila, njegov centaršut nije dobro očišćen te je lopta pala na nogu Ivaniadzeu koji je sa 15 metara preciznim udarcem svladao Ivušića. Gruzijski se igrač u strijelce upisao samo minutu nakon ulaska u igru. Primljeni pogodak nije “probudio” domaće, štoviše 10 minuta kasnije Kizilžar je stigao i do drugog gola i rezultata koji ga je vodio u sljedeći krug natjecanja. Ovoga puta lopta je stigla na lijevi bok do Bušmana koji je preciznim ubačajem pronašao nečuvanog Konea, a ovaj je glavom u padu sa 10-ak metara još jednom zatresao mrežu.

    Nakon drugog primljenog gola trener Osijeka Nenad Bjelica bacio je sve karte na napad, uveo je Belju i Mancea te s tri napadača pokušao doći do gola koji bi odveo dvoboj u produžetak. No, iako je na raspolaganju imao više od 20 minuta, domaći sastav nije stvorio niti jednu izglednu priliku za pogodak te se zasluženo vrlo rano oprostio od igranja u Europi. Ključnim se tako pokazao neshvatljivi autogol Nejašmića u završnici prve utakmice prije tjedan dana u Nursultanu u trenucima kada je Osijek vodio sa 2-0 i imao igrača više.

    Bjelica: Razgovarat ću s predsjednikom

    Nakon utakmice Bjelica je o svojoj sudbini za kormilom osječke momčadi rekao: – Svi smo razočarani. Željeli smo napraviti iskorak ove godine u Europi, ali opet nismo bili dovoljno dobri. Razgovarat ću s predsjednikom, previše volim ovaj klub da bi mu bio teret. Ako vodstvo misli da više ne trebam biti trener, brzo ćemo se dogovoriti. Tu sam srcem i dušom, griješim donosim dobre, loše odluke, ali budite sigurni da sve ono što donosim je u interesu NK Osijeka, poručio je strateg Bijelo-plavih u noći nakon koje mnogo toga više neće biti isto u Gradskom vrtu.

    Ranije u četvrtak iz Konferencijske lige ispala je i Rijeka koja je u dvije utakmice izgubila od švedskog Djurgardena, pa je jedini hrvatski predstavnik u ovom natjecanju ostao Hajduk.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.