SPORT

Osijek izvrstan domaćin Svjetskog kupa u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Na Svjetskom kupu u Osijeku nastupalo je čak 500 natjecatelja iz 50 zemalja svijeta

  Objavljeno 30.07.2019
  Ivona Amidžić

  Grad Osijek odlično je odradio još jedno domaćinstvo velikog sportskog natjecanja. Ovoga puta riječ je o IPC Svjetskom kupu za osobe s invaliditetom. Organizator natjecanja je Građansko streljačko društvo „Osijek 1784“ koje iza sebe ima organizaciju već četiri europska prvenstva 1985., 2009, 2013., 2019. te dva svjetska kupa za osobe s invaliditetom 2015. i 2017. godine.

  Natjecanje se održavalo na streljani Pampas (MK oružje i para trap) kao i u dvorani Gradski Vrt (zračno oružje). Organizacija Prvenstva u Osijeku je posebna po tome što se prvi put održalo natjecanje za strijelce u svim disciplinama za osobe s invaliditetom – u zračnom i malokalibarskom oružju (puška/pištolj), para trapu te posebnom natjecanju za osobe s oštećenjem vida.

  Na Svjetskom kupu u Osijeku nastupalo je čak 500 natjecatelja iz 50 zemalja svijeta, a natjecanje ima posebnu važnost budući da će se na njemu marljivo skupili bodove za plasman na Svjetsko prvenstvu u Sydneyu koje će se održati u listopadu ove godine.

  Prvi natjecateljski dan bio je u četvrtak, 25. srpnja, a zatvaranje turnira na rasporedu je u utorak 30. srpnja dodjelom medalja u kategorijama mješoviti timovi puška 10 metara i mješoviti timovi 10 metara pištolj.

  Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš uručila je jučer, 29. srpnja 2019. medalje u osam kategorijama. Riječ je o pobjednicima mješovitog natjecanja puškom na 50 metara pojedinačno i ekipno, zračni pištolj na 10 metara pojedinačno i ekipno muškarci i zračni pištolj na 10 metara pojedinačno i ekipno žene.

  Grad Osijek je ponovno pružio financijsku i organizacijsku pomoć u organizaciji, a nastavit će je pružati i dalje s ciljem razvoja Osijeka kao atraktivnog sportskog odredišta i grada punog talentiranih sportaša poznatog po odličnom domaćinstvu i gostoljubivosti.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Zrnca znoja koja se slijevaju s lica Andrije Doroshenkoa sve su rekla"

  Svjetski KUP u streljaštvu za osobe sa invaliditetom Osijek 2019 gledajte uživo i danas

  Još davne 1985. godine Osijek je započeo s velikim priredbama (za 200 godina streljaštva u Osijeku) kada je streljana na Više…

  "Napokon smo dočekali ono najzanimljivije i najvažnije, ono za što smo se pripremali cijelo ljeto. Više nemamo pravo na pogrešku"

  Barakude sutra kreću u knock-out fazu natjecanja!

  Sutra, 23. srpnja, u 8.30 po hrvatskom, 15.30 korejskom vremenu, Barakude uskaču u bazen ususret srazu s Nijemcima. Odlučujuća je Više…

  Osječki breakdance majstori kući donijeli srebro!

  Međunarodno natjecanje u breakdanceu pod nazivom „Break the floor“

  Prošlog vikenda u Sloveniji u Celju održavalo se međunarodno natjecanje u breakdanceu pod nazivom „Break the floor“. Na natjecanju su Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Treninzi se odvijaju svakodnevno, u terminima ovisno o dobnoj skupini :)

  Akademija Krpan&Babić upisuje nove ‘klince’

  Lovre je rođen 10.01.1995. godine u Zadru, visok je 189cm i igra na poziciji beka

  Vrijednosnice Osijek i donedavni kapetan Zadra, Lovre Bašić, potpisali ugovor!

  Kada se sjetim prvih godina kada dio igrača nije mogao doplivati do ruba bazena, a sada već padaju i eurogolovi“ – kaže Mislav Matišić

  Ječmeni borci iz Osijeka ‘potukli’ Vaterpolo u žitu