SPORT

Osijek izvrstan domaćin Svjetskog kupa u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Na Svjetskom kupu u Osijeku nastupalo je čak 500 natjecatelja iz 50 zemalja svijeta

    Objavljeno 30.07.2019
    Ivona Amidžić

    Grad Osijek odlično je odradio još jedno domaćinstvo velikog sportskog natjecanja. Ovoga puta riječ je o IPC Svjetskom kupu za osobe s invaliditetom. Organizator natjecanja je Građansko streljačko društvo „Osijek 1784“ koje iza sebe ima organizaciju već četiri europska prvenstva 1985., 2009, 2013., 2019. te dva svjetska kupa za osobe s invaliditetom 2015. i 2017. godine.

    Natjecanje se održavalo na streljani Pampas (MK oružje i para trap) kao i u dvorani Gradski Vrt (zračno oružje). Organizacija Prvenstva u Osijeku je posebna po tome što se prvi put održalo natjecanje za strijelce u svim disciplinama za osobe s invaliditetom – u zračnom i malokalibarskom oružju (puška/pištolj), para trapu te posebnom natjecanju za osobe s oštećenjem vida.

    Na Svjetskom kupu u Osijeku nastupalo je čak 500 natjecatelja iz 50 zemalja svijeta, a natjecanje ima posebnu važnost budući da će se na njemu marljivo skupili bodove za plasman na Svjetsko prvenstvu u Sydneyu koje će se održati u listopadu ove godine.

    Prvi natjecateljski dan bio je u četvrtak, 25. srpnja, a zatvaranje turnira na rasporedu je u utorak 30. srpnja dodjelom medalja u kategorijama mješoviti timovi puška 10 metara i mješoviti timovi 10 metara pištolj.

    Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš uručila je jučer, 29. srpnja 2019. medalje u osam kategorijama. Riječ je o pobjednicima mješovitog natjecanja puškom na 50 metara pojedinačno i ekipno, zračni pištolj na 10 metara pojedinačno i ekipno muškarci i zračni pištolj na 10 metara pojedinačno i ekipno žene.

    Grad Osijek je ponovno pružio financijsku i organizacijsku pomoć u organizaciji, a nastavit će je pružati i dalje s ciljem razvoja Osijeka kao atraktivnog sportskog odredišta i grada punog talentiranih sportaša poznatog po odličnom domaćinstvu i gostoljubivosti.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Intervju s Vladimirom Mađarevićem, direktorom jednog od najbolje organiziranih gimnastičkih turnira u svijetu koji će od 4. do 7. travnja ove godine u osječkoj dvorani Gradski vrt biti održan po 15. put.

    Mađarević: Želimo u Osijek dovesti kvalifikacije za Olimpijske igre!

    Četrdeset i pet dana. Toliko je još ostalo do službenog početka 15. izdanja gimnastičkog spektakla DOBRO World Cup (4.-7. travnja), Više…

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 4 natjecatelja. Mlađi kadet  Domagoj Ljevar, juniorka Dora Dragovan, seniorke Nina Vicković i Laura Zahirović.

    Taekwondo – Tehničko prvenstvo Hrvatske 2024.

    Dana 18.02.2024. održano je tehničko prvenstvo Hrvatske za sve uzraste, u Zaprešiću pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvom taekwondo Više…

    Svjetski kup u skoku s motkom okupit će elitne atletičare od kojih su brojni aktualni državni prvaci, osvajači medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, sudionici Olimpijskih igara, ali i rekorderi država.

    Svjetski kup u skoku s motkom ovog tjedna u Osijeku – Memorijal Josip Gašparac

    Da se u gradu na Dravi događaju brojni veliki događaji nije tajna, a ovog tjedna imat ćemo priliku svjedočiti još Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!