SPORT

Osijek izvrstan domaćin Svjetskog kupa u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Na Svjetskom kupu u Osijeku nastupalo je čak 500 natjecatelja iz 50 zemalja svijeta

  Objavljeno 30.07.2019
  Ivona Amidžić

  Grad Osijek odlično je odradio još jedno domaćinstvo velikog sportskog natjecanja. Ovoga puta riječ je o IPC Svjetskom kupu za osobe s invaliditetom. Organizator natjecanja je Građansko streljačko društvo „Osijek 1784“ koje iza sebe ima organizaciju već četiri europska prvenstva 1985., 2009, 2013., 2019. te dva svjetska kupa za osobe s invaliditetom 2015. i 2017. godine.

  Natjecanje se održavalo na streljani Pampas (MK oružje i para trap) kao i u dvorani Gradski Vrt (zračno oružje). Organizacija Prvenstva u Osijeku je posebna po tome što se prvi put održalo natjecanje za strijelce u svim disciplinama za osobe s invaliditetom – u zračnom i malokalibarskom oružju (puška/pištolj), para trapu te posebnom natjecanju za osobe s oštećenjem vida.

  Na Svjetskom kupu u Osijeku nastupalo je čak 500 natjecatelja iz 50 zemalja svijeta, a natjecanje ima posebnu važnost budući da će se na njemu marljivo skupili bodove za plasman na Svjetsko prvenstvu u Sydneyu koje će se održati u listopadu ove godine.

  Prvi natjecateljski dan bio je u četvrtak, 25. srpnja, a zatvaranje turnira na rasporedu je u utorak 30. srpnja dodjelom medalja u kategorijama mješoviti timovi puška 10 metara i mješoviti timovi 10 metara pištolj.

  Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš uručila je jučer, 29. srpnja 2019. medalje u osam kategorijama. Riječ je o pobjednicima mješovitog natjecanja puškom na 50 metara pojedinačno i ekipno, zračni pištolj na 10 metara pojedinačno i ekipno muškarci i zračni pištolj na 10 metara pojedinačno i ekipno žene.

  Grad Osijek je ponovno pružio financijsku i organizacijsku pomoć u organizaciji, a nastavit će je pružati i dalje s ciljem razvoja Osijeka kao atraktivnog sportskog odredišta i grada punog talentiranih sportaša poznatog po odličnom domaćinstvu i gostoljubivosti.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ukupno je prijavljeno 11 država za Grand prix i Christmas kup u Osijeku s više od 300 natjecatelja, a natjecanje je otvoreno za javnost.

  Grand prix Osijeka u streljaštvu (13-15.12.)

  Nakon EPSO 2019. i Svjetskog KUPa u streljaštvu za osobe sa invaliditetom Osijek 2019. i ove godine se tradicionalno održava Više…

  Osječke navijačice donose pet pehara iz Velike Gorice!

  Cheerleading klub Midal otvara vrata novim članovima i članicama

  Ovaj je vikend Midal, jedini cheerleading klub u Osijeku, nastupio na 1. Otvorenom cheerleading kupu Vegas u Velikoj Gorici. Osim Više…

  Osmogodišnja Elena Valenteković osvojila je 4 zlatne medalje, postavila novi rekord mitinga u disciplini 50 m leđno te imala najvrjedniji rezultat u kategoriji 50 m slobodno

  15. Sisak mali-Memorijal Miriana Vasilj donosi kući medalje

  U subotu, 30. studenoga 2019. godine u Sisku održalo se plivačko natjecanje za najmlađe „15. Sisak mali-Memorijal Miriana Vasilj“ u Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Osijek u fenomenalnoj utakmici petom pobjedom zaredom pokazao nepobjedivost

  Slavlje u Gradskom vrtu – Nakon golijade Osijek pobijedio Slaven Belupo

  Broj sudionika je za čak 150 veći nego prošle godine!

  Druga Đakovačka božićna utrka na 5 i 10 km (21.12.) NAJAVA I PRIJAVA

  Zdravko svima sprema posebnu večer besplatnog klizanja

  Zdravko je krenuo – “Zdravkova ledena avantura” 2019.