SPORT

Osijek na Split maratonu

Pred očima svjetske javnosti, dva su se trkača, članovi Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek, čak tri puta popela na tron, te na splitskoj rivi, na najljepši način promovirali Osijek - Grad sporta.

  Objavljeno 02.03.2023
  Matija Ivanković

  Proteklog vikenda Bili je grad ugostio brojne trkače koji su stigli sa svih strana svijeta.

  Članovi Maraton kluba Hrvatski sokol postavili su svoj pult i puni ponosa, video prezentacijom prikazali sudionicima Splitskog maratona ljepotu utrke koja se, početkom travnja, svake godine događa u Gradu na Dravi – Osječki Ferivi polumaraton.

  Zadobili su pažnju mnogih koji su obećali iskušati „najravniju“, a time i najbržu utrku i vikend provesti na istoku zemlje.

  Svakako su dobili i obećanja onih koji su sudionici OFPM već tradicionalno i ne propuštaju Osječki Ferivi polumaraton, događanje o kojem se, među trkačima priča cijelu godinu.

  Iako je cilj bio posjetiti trkače da se Osijek naveliko priprema za veliku trkačku priču i pozvati sve prisutne u Slavoniju, Matija Crnković i Željko Velić u pauzi su istrčali utrku od 5 km pod nazivom  „Slobodna Dalmacija“ u kojoj je Matija Crnković utrčao kao ukupno treći, s vremenom od 16 min. i 19 sek. i drugi u svojoj kategoriji, dok je Željko Velić, bez velike pripreme, u vremenu od 24.46 osvojio 3. mjesto u kategoriji.

  Pred očima svjetske javnosti, dva su se trkača, članovi Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek, čak tri puta popela na tron, te na splitskoj rivi, na najljepši način promovirali Osijek – Grad sporta.

  Gabriela Poslon je bila mobilna reklama na utrci od 21 km promovirajući OFPM i vrhunske Saucony majce koje će 15.travnja 2023. biti poklonjene svim sudionicima OFPM.

  Sve Osječane podsjećamo da je 45 dana do Osječkog Ferivi polumaratona, da vremena za pripremu još ima, a da organizatori ponovo daju sve od sebe kako bi se još jednom rodila jedna nezaboravna sportska osječka priča.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ovoga vikenda održao se košarakški turnir Plazma Sim Kinder Joy, u kojem su sudjelovale ekipe iz škole košarke KK Vrijednosnica Osijek.

  Održan Plazma SIM Kinder Joy turnir u Splitu

  Na državnoj završnica košarkaškog turnira Plazma Kinder Joy 3×3 koji se održao ovoga vikedna 12. i 13. kolovoza sudjelovale su Više…

  Državna završnica Kinder turnira u košarci: Osječani srebrni i brončani na prvenstvu Hrvatske u košarci

  (FOTO) Osječani srebrni i brončani na prvenstvu Hrvatske u košarci

  Kinder turnirom u košarci završila je velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Splitu. Djeca iz cijele Hrvatske imala Više…

  "Vatreni" za ostanak u najvišem razredu Lige nacija ne smiju u utorak ostvariti lošiji rezultat od Švedske.

  Kalkulacije uoči utakmice Hrvatska – Portugal

  Nakon poraza u Švedskoj, hrvatska nogometna reprezentacija ugrozila je ostanak u elitnom razredu Lige nacija. Međutim, “Vatreni” još uvijek imaju Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Trasa XCO Kopika je tehnički veoma zahtjevna zbog mnoštva prepreka, zavoja, skokova i korijenja na singletrack dijelu, pa sami natjecatelji nisu baš imali previše trenutaka za opuštanje na ovoj 4 kilometra dugoj stazi

  [FOTO] Održana XCO Kopika biciklistička utrka

  Juniorke Ena Anušić, Dea Marković, Dora Dragovan i Nina Vicković, seniorka Laura Zahirović, senior Matej Volarević i veteran Damir Zahirović su nastupili na prvenstvu Hrvatske

  TK Osijek – Taekwondo prvenstvo Hrvatske

  Nažalost Katijin nastup u juniorskoj konkurenciji okaljali su sudci nezasluženo dosudivši pobjedu makedonskoj protivnici i zaustavili je u pohodu po drugo zlatno odličje.

  Katia Šegavčić i Fran Seligman rame uz rame do odličnih rezultata