SPORT

Osijek na Split maratonu

Pred očima svjetske javnosti, dva su se trkača, članovi Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek, čak tri puta popela na tron, te na splitskoj rivi, na najljepši način promovirali Osijek - Grad sporta.

    Objavljeno 02.03.2023
    Matija Ivanković

    Proteklog vikenda Bili je grad ugostio brojne trkače koji su stigli sa svih strana svijeta.

    Članovi Maraton kluba Hrvatski sokol postavili su svoj pult i puni ponosa, video prezentacijom prikazali sudionicima Splitskog maratona ljepotu utrke koja se, početkom travnja, svake godine događa u Gradu na Dravi – Osječki Ferivi polumaraton.

    Zadobili su pažnju mnogih koji su obećali iskušati „najravniju“, a time i najbržu utrku i vikend provesti na istoku zemlje.

    Svakako su dobili i obećanja onih koji su sudionici OFPM već tradicionalno i ne propuštaju Osječki Ferivi polumaraton, događanje o kojem se, među trkačima priča cijelu godinu.

    Iako je cilj bio posjetiti trkače da se Osijek naveliko priprema za veliku trkačku priču i pozvati sve prisutne u Slavoniju, Matija Crnković i Željko Velić u pauzi su istrčali utrku od 5 km pod nazivom  „Slobodna Dalmacija“ u kojoj je Matija Crnković utrčao kao ukupno treći, s vremenom od 16 min. i 19 sek. i drugi u svojoj kategoriji, dok je Željko Velić, bez velike pripreme, u vremenu od 24.46 osvojio 3. mjesto u kategoriji.

    Pred očima svjetske javnosti, dva su se trkača, članovi Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek, čak tri puta popela na tron, te na splitskoj rivi, na najljepši način promovirali Osijek – Grad sporta.

    Gabriela Poslon je bila mobilna reklama na utrci od 21 km promovirajući OFPM i vrhunske Saucony majce koje će 15.travnja 2023. biti poklonjene svim sudionicima OFPM.

    Sve Osječane podsjećamo da je 45 dana do Osječkog Ferivi polumaratona, da vremena za pripremu još ima, a da organizatori ponovo daju sve od sebe kako bi se još jednom rodila jedna nezaboravna sportska osječka priča.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest medalja.

    Marija Sajter prvakinja Hrvatske!

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest Više…

    „Natjecatelji su ostvarili odlične rezultate, oborili svoje rekorde, a bilo je i medalja kako u općoj kategoriji tako i u pojedinoj klasi u kojoj se natjecatelji natječu“ poručuje trenerica Doris

    Plivački klub osoba s invaliditetom, “Delfin Osijek” na otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju u Splitu

    Plivački klub osoba s invaliditetom Delfin Osijek ovog vikenda (27. – 28.1.2024.) nastupio je na otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju Više…

    Ovoga vikenda održao se košarakški turnir Plazma Sim Kinder Joy, u kojem su sudjelovale ekipe iz škole košarke KK Vrijednosnica Osijek.

    Održan Plazma SIM Kinder Joy turnir u Splitu

    Na državnoj završnica košarkaškog turnira Plazma Kinder Joy 3×3 koji se održao ovoga vikedna 12. i 13. kolovoza sudjelovale su Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje