SPORT

Osijek na Split maratonu

Pred očima svjetske javnosti, dva su se trkača, članovi Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek, čak tri puta popela na tron, te na splitskoj rivi, na najljepši način promovirali Osijek - Grad sporta.

  Objavljeno 02.03.2023
  Matija Ivanković

  Proteklog vikenda Bili je grad ugostio brojne trkače koji su stigli sa svih strana svijeta.

  Članovi Maraton kluba Hrvatski sokol postavili su svoj pult i puni ponosa, video prezentacijom prikazali sudionicima Splitskog maratona ljepotu utrke koja se, početkom travnja, svake godine događa u Gradu na Dravi – Osječki Ferivi polumaraton.

  Zadobili su pažnju mnogih koji su obećali iskušati „najravniju“, a time i najbržu utrku i vikend provesti na istoku zemlje.

  Svakako su dobili i obećanja onih koji su sudionici OFPM već tradicionalno i ne propuštaju Osječki Ferivi polumaraton, događanje o kojem se, među trkačima priča cijelu godinu.

  Iako je cilj bio posjetiti trkače da se Osijek naveliko priprema za veliku trkačku priču i pozvati sve prisutne u Slavoniju, Matija Crnković i Željko Velić u pauzi su istrčali utrku od 5 km pod nazivom  „Slobodna Dalmacija“ u kojoj je Matija Crnković utrčao kao ukupno treći, s vremenom od 16 min. i 19 sek. i drugi u svojoj kategoriji, dok je Željko Velić, bez velike pripreme, u vremenu od 24.46 osvojio 3. mjesto u kategoriji.

  Pred očima svjetske javnosti, dva su se trkača, članovi Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek, čak tri puta popela na tron, te na splitskoj rivi, na najljepši način promovirali Osijek – Grad sporta.

  Gabriela Poslon je bila mobilna reklama na utrci od 21 km promovirajući OFPM i vrhunske Saucony majce koje će 15.travnja 2023. biti poklonjene svim sudionicima OFPM.

  Sve Osječane podsjećamo da je 45 dana do Osječkog Ferivi polumaratona, da vremena za pripremu još ima, a da organizatori ponovo daju sve od sebe kako bi se još jednom rodila jedna nezaboravna sportska osječka priča.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest medalja.

  Marija Sajter prvakinja Hrvatske!

  U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest Više…

  „Natjecatelji su ostvarili odlične rezultate, oborili svoje rekorde, a bilo je i medalja kako u općoj kategoriji tako i u pojedinoj klasi u kojoj se natjecatelji natječu“ poručuje trenerica Doris

  Plivački klub osoba s invaliditetom, “Delfin Osijek” na otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju u Splitu

  Plivački klub osoba s invaliditetom Delfin Osijek ovog vikenda (27. – 28.1.2024.) nastupio je na otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju Više…

  Ovoga vikenda održao se košarakški turnir Plazma Sim Kinder Joy, u kojem su sudjelovale ekipe iz škole košarke KK Vrijednosnica Osijek.

  Održan Plazma SIM Kinder Joy turnir u Splitu

  Na državnoj završnica košarkaškog turnira Plazma Kinder Joy 3×3 koji se održao ovoga vikedna 12. i 13. kolovoza sudjelovale su Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Nakon važne pobjede nad Sesvetama osječke rukometašice ponovno su u lovu na dva boda pomoću kojih bi bile bliže ovogodišnjem cilju

  Rukometašice Osijeka u lovu na važna dva boda

  U Puli je nastupilo stotinjak sudionika iz 14 europskih zemalja kojima je ovo bila dobra provjera za sve ono što ih očekuje u nastavku sezone

  Županoviću srebro u Puli

  Na natjecanju sudjelovali su predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske.

  Studentsko prvenstvo Hrvatske u Taekwondo-u