SPORT

Osijek novom stadionu, po uzoru na europske klubove, napravio nešto što još nitko u Hrvatskoj nije

Bit će to jedan od najluksuznijih i najmodernijih nogometnih zdanja u regiji...

    Objavljeno 04.05.2021
    Ivona Amidžić

    Još se ne zna kada će biti otvoren novi osječki stadion na Pampasu, piše Index. Moderno zadnje kapaciteta 12 tisuća natkrivenih sjedećih mjesta trebalo je biti gotovo prošlog ljeta, ali bivši predsjednik Osijeka Ivan Meštrović dao je izvođačima radova dodatnih godinu dana za dovršetak radova.

    Spominjalo se da bi gradnja mogla biti gotova i prije isteka tog roka, a prva utakmica na njemu odigrana na Dan grada Osijeka, 2. prosinca. No zasad je izglednije da će Osijek još cijelu iduću sezonu igrati u Gradskom vrtu. Otvorenje novog stadiona, prema posljednjim informacijama, u planu je tijekom ljeta 2022. godine. Gradnja je započela u rujnu 2019. godine.

    Došlo je do određenih izmjena u odnosu na originalni projekt te se odustalo od skybox loža s jacuzzijima, koje su trebale imati pogled na teren.

    O velikoj novosti već se neko vrijeme priča, a vezana je za ime koje će nositi novi dom Osijeka. U tijeku su pregovori s novim generalnim sponzorom koji bi u sklopu dugogodišnjeg paketa trebao kupiti ime stadiona.

    U klubu ne žele otkriti detalje prije nego što posao bude ugovoren, ali pregovori su ozbiljnoj fazi. Osijek će izaći u javnost s imenom generalnog sponzora kada budu potpisani ugovori o suradnji koja bi klubu trebala donijeti dodatnu financijsku stabilnost.

    Ako pregovori budu uspješni, Osijekov stadion bit će prvi u Hrvatskoj koji će nositi ime generalnog sponzora, a bit će i jedno od najmodernijih nogometnih zdanja u regiji.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    U subotu je odigrano 20. kolo Prve hrvatske lige za žene u kojem je ekipa Osijeka na domaćem terenu svladala Više…

    Sjajna predstava na Zrinjevcu i pobjeda 28:23 nad Dubravom bila je dobar ispit za ono što Osječane očekuje u naredna tri mjeseca

    Rukometaši Osijeka osigurali četvrtfinale kupa

    Rukometaši Osijeka plasirali su se u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Nakon zanimljivih i borbenih 60 minuta, u kojima su gledatelji mogli Više…

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.