KULTURA

Osijek obilježio Međunarodni dan jazza na potpuno jedinstven način

Jeste li i vi sinoć vidjeli veselu glazbenu prikolicu koju je vukao tramvaj kroz osječke četvrti?

Objavljeno 01.05.2020
Ivona Amidžić

I ove se godine Grad Osijek objeručke prihvatio obilježavanja dana jazza, bez obzira na tešku situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa koja je većinu svijeta bacila na koljena. Međunarodni dan jazza, kji se obilježava 30. travnja, na svjetskoj se razini obilježava već devet godina, tj. od 2011. godine, a u Osijeku se odvija već četvrtu godinu zaredom.

Grad Osijek je u organizaciji s nekoliko osječkih glazbenika i udruga kao što su PLANTaža, Plesni studio Shine, Slama Land Art, Udruga KultAkt, Partwish i Reart, obilježio dan jazza na veseloj glazbenoj prikolici koju je vukao tramvaj kroz osječke četvrti.

U ovu “gibajuću” proslavu glazbe uključili su se najpoznatije osječke jazz skupine: NO jazz Band, Sing Song Swing i  The Morenos. Zabavna ekipa provozala se od Remize do Višnjevca prema Trgu Ante Starčevića pa sve do Mačkamame, Bikare i na kraju do Zelenog polja.

Grad Osijek ovim je događajem mapiran na svjetskoj karti gradova koji obilježavaju Svjetski dan jazza kojeg inače inicira Institut za jazz glazbu u Chicagu.

Posebne zahvale zamjenik gradonačelnika uputio je svim građankama i građanima Osijeka na disciplini i strpljivosti koju su pokazali zadnjih mjeseci te za koje je ovo svojevrsna nagrada.

Ne treba zaboraviti ni sav napor Stožera civilne zaštite grada Osijeka tijekom pandemije, koji je prepoznao jedinstvenost ovog projekta te trud policijskih službenika koji su se pobrinuli za sigurnost veselih i raspjevanih glazbenika.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na veliko oduševljenje Osječana predstavila su se tri lokalna jazz sastava i to NO Jazz Band, Sing Song Swing i The Morenos koji su nastupili na tri tramvajske linije te tako obišli skoro pa cijeli grad Osijek

FOTO U Osijeku održan Međunarodni dan jazza 2020.

Već četvrtu godinu za redom u suorganizaciji nekolicine osječkih glazbenika entuzijasta i udruga (Udruga PLANTaža Plesni studio Shine, Slama Land Više…

Program je priređen kako bi predstavili stanje i planove kreativnih industrija u Hrvatskoj

Dan hrvatskog filma i glazbe u Bruxellesu

Dan hrvatskog filma i glazbe u Bruxellesu, održat će se u utorak 24. ožujka, u povodu aktualnog predsjedanja Republike Hrvatske Više…

Do sada je Vladimir Babin snimio i izdao 5 solističkih live CD-a klasične glazbe

Koncert Vladimira Babina u Glazbenoj školi Franje Kuhača (3.2.)

Večeras (3. veljače) s početkom u 19 sati u koncertnoj dvorani Glazbene škole Franje Kuhača održat će se koncert Vladimira Babina. Ulaz je slobodan. Pijanist Vladimir Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Hrvatska pošta pušta markicu u optjecaj na 1600. obljetnicu njegove smrti

Sveti Jeronim sa slike autora Jacopa Tintoretta motiv na novoj poštanskoj markici

Kvizovi će se sastojati od 20 pitanja s 3 ponuđena odgovora od kojih je jedan točan, a pitanja sastavljaju knjižničari

Svakog posljednjeg petka u mjesecu Gisko organizira književne kvizove

Ne rade sve jednako, ali donosimo sve informacije kako i kada ih posjetiti

Od danas u Gisku ponovno otvorene čitaonice