ŽIVOT

Osijek obilježio Svjetski dan hodanja

Pješački most na desnoj obali Drave ovog vikenda je okupio mnogobrojne Osječanke i Osječane na prigodnom obilježavanju Svjetskog dana hodanja

Objavljeno 07.10.2019
OsijekNews

Pješački most na desnoj obali Drave ovog vikenda je okupio mnogobrojne Osječanke i Osječane na prigodnom obilježavanju Svjetskog dana hodanja. Obilježavanje ovog dana pokrenula je daleke 1991. godine, vodeća međunarodna organizacija za sportsku rekreaciju (Sport za sve) TAFISA (The Association For International Sport for All).

Javnozdravstvenom akcijom “Hodanjem do zdravlja” – Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije – odlučili su obilježiti Svjetski dan hodanja koji se diljem svijeta obilježava svaki prvi vikend u listopadu, dok se hrvatski Nacionalni dan hodanja, održava prve subote u listopadu.

-Projekt „Živjeti zdravo“ s aktivnošću „Hodanjem do zdravlja“ približava građanima svih dobnih skupina važnost hodanja kao jednog od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnosti. – istaknula je između ostaloga sudionica ove aktivnosti, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Inače, ovogodišnja akcija „Hodanjem do zdravlja“ održana je pod stručnim vodstvom – stazom za hodanje od lijeve obale Drave do Trga Ante Starčevića, gdje su se sudionici pridružili aktivisticama iz Mammae kluba Osijek, pružajući potporu dobrotvornoj akciji “Dan ružičaste vrpce”, posvećenoj prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Svjetskom danu hodanja pozornost je na glavnom osječkom trgu dao Gradski savez za sportsku rekreaciju i “Zdravko” okupljajući zaljubljenike u zdrav život, rekreaciju i hodanje.

Tekst i foto: Osijek.hr

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kojih je 10 odličnih sezonskih namirnica za listopad izabrala nutricionistica Angelina Paić?

Intervju sa sveučilišnom specijalisticom nutricionizma u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hrane

Totalni zaljubljenik u hranu i prehranu Angelina Paić, sveučilišni je specijalist nutricionizma s završenim Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu, smjer Prehrambeno Više…

Broj koraka, a ne intenzitet, važniji za dugovječnost starijih žena...

Dnevne šetnje mogu značiti dulji život za starije žene

Starije žene koje svaki dan prijeđu oko tri kilometra, što je mnogo manje od 10.000 koraka koji si kao cilj Više…

Svi uvijek poludimo za osvježavajućim crvenim mesom, ali griješimo kad bacamo njene koštice! Pogledajte zašto

Nevjerojatne zdravstvene koristi jedenja sjemenki lubenice

Jedno od najpopularnijeg ljetnog voća je lubenica. Zapravo, ovo sočno voće ne treba predstavljati, a lako je dostupno svugdje na Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Čestitamo našim mladim sportašima na svim medaljama! Samo tako i dalje!

Mladi kataši/ce KK Hrvatski sokol u Osijek donijeli 5 odličja

Tražimo dodatnih dvoje lega/legica koji će nam pomoći u kreiranju sadržaja na portalu OsijekNews.hr kroz zabavne, aktualne i zanimljive fotke iz grada Osijeka.

Voliš fotkat lega?

Novi datum nije poznat - Provjerite mogućnosti vraćanja kupljenih ulaznica

City Show ODGOĐEN!