ŽIVOT

Osijek obilježio Svjetski dan hodanja

Pješački most na desnoj obali Drave ovog vikenda je okupio mnogobrojne Osječanke i Osječane na prigodnom obilježavanju Svjetskog dana hodanja

Objavljeno 07.10.2019
OsijekNews

Pješački most na desnoj obali Drave ovog vikenda je okupio mnogobrojne Osječanke i Osječane na prigodnom obilježavanju Svjetskog dana hodanja. Obilježavanje ovog dana pokrenula je daleke 1991. godine, vodeća međunarodna organizacija za sportsku rekreaciju (Sport za sve) TAFISA (The Association For International Sport for All).

Javnozdravstvenom akcijom “Hodanjem do zdravlja” – Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije – odlučili su obilježiti Svjetski dan hodanja koji se diljem svijeta obilježava svaki prvi vikend u listopadu, dok se hrvatski Nacionalni dan hodanja, održava prve subote u listopadu.

-Projekt „Živjeti zdravo“ s aktivnošću „Hodanjem do zdravlja“ približava građanima svih dobnih skupina važnost hodanja kao jednog od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnosti. – istaknula je između ostaloga sudionica ove aktivnosti, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Inače, ovogodišnja akcija „Hodanjem do zdravlja“ održana je pod stručnim vodstvom – stazom za hodanje od lijeve obale Drave do Trga Ante Starčevića, gdje su se sudionici pridružili aktivisticama iz Mammae kluba Osijek, pružajući potporu dobrotvornoj akciji “Dan ružičaste vrpce”, posvećenoj prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Svjetskom danu hodanja pozornost je na glavnom osječkom trgu dao Gradski savez za sportsku rekreaciju i “Zdravko” okupljajući zaljubljenike u zdrav život, rekreaciju i hodanje.

Tekst i foto: Osijek.hr

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Statistički podaci pokazuju kako je svakoga dana gotovo 50 tisuća građana Hrvatske na bolovanju

Hrvati su masovno na bolovanju i ne paze dovoljno na svoje zdravlje

Statistički podaci pokazuju kako je svakoga dana gotovo 50 tisuća građana Hrvatske na bolovanju. Činjenica je da naši građani sve Više…

Kojih je 10 odličnih sezonskih namirnica za listopad izabrala nutricionistica Angelina Paić?

Intervju sa sveučilišnom specijalisticom nutricionizma u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hrane

Totalni zaljubljenik u hranu i prehranu Angelina Paić, sveučilišni je specijalist nutricionizma s završenim Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu, smjer Prehrambeno Više…

Broj koraka, a ne intenzitet, važniji za dugovječnost starijih žena...

Dnevne šetnje mogu značiti dulji život za starije žene

Starije žene koje svaki dan prijeđu oko tri kilometra, što je mnogo manje od 10.000 koraka koji si kao cilj Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Otkrivamo koji se čepovi mogu skupljati, zašto je ova akcija bitna te što se događa s čepovima nakon što ih predate Udruzi

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma skuplja plastične čepove – Što rade s njima?

Gotovo svaki slučaj raka vrata maternice može se spriječiti cijepljenjem protiv HPV-a i odlaskom na preventivni pregled!

Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice – 13. Hrvatski Dan mimoza

U Osijeku uvijek imate gdje svratiti na neku zanimljivu manifestaciju :D

Provjerite što nam je zanimljivog Osijek danas pripremio