ŽIVOT

Osijek obilježio Svjetski dan hodanja

Pješački most na desnoj obali Drave ovog vikenda je okupio mnogobrojne Osječanke i Osječane na prigodnom obilježavanju Svjetskog dana hodanja

Objavljeno 07.10.2019
OsijekNews

Pješački most na desnoj obali Drave ovog vikenda je okupio mnogobrojne Osječanke i Osječane na prigodnom obilježavanju Svjetskog dana hodanja. Obilježavanje ovog dana pokrenula je daleke 1991. godine, vodeća međunarodna organizacija za sportsku rekreaciju (Sport za sve) TAFISA (The Association For International Sport for All).

Javnozdravstvenom akcijom “Hodanjem do zdravlja” – Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije – odlučili su obilježiti Svjetski dan hodanja koji se diljem svijeta obilježava svaki prvi vikend u listopadu, dok se hrvatski Nacionalni dan hodanja, održava prve subote u listopadu.

-Projekt „Živjeti zdravo“ s aktivnošću „Hodanjem do zdravlja“ približava građanima svih dobnih skupina važnost hodanja kao jednog od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnosti. – istaknula je između ostaloga sudionica ove aktivnosti, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Inače, ovogodišnja akcija „Hodanjem do zdravlja“ održana je pod stručnim vodstvom – stazom za hodanje od lijeve obale Drave do Trga Ante Starčevića, gdje su se sudionici pridružili aktivisticama iz Mammae kluba Osijek, pružajući potporu dobrotvornoj akciji “Dan ružičaste vrpce”, posvećenoj prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Svjetskom danu hodanja pozornost je na glavnom osječkom trgu dao Gradski savez za sportsku rekreaciju i “Zdravko” okupljajući zaljubljenike u zdrav život, rekreaciju i hodanje.

Tekst i foto: Osijek.hr

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kasnije su te brojke još i manje: S 15 godina samo se 25% dječaka i 12% djevojčica nastavlja redovito baviti tjelesnom aktivnošću

Istraživanja: 39% dječaka i 26% djevojčica od 11 godina bavi se tjelesnom aktivnošću u RH

Jeste li znali da stručnjaci djeci u razvojnoj fazi preporučuju svakodnevnu tjelesnu aktivnost pod stručnim vodstvom u trajanju od 60 Više…

Rezultati su osobito značajni u svjetlu aktualne socijalne izolacije stanovništva zbog pandemije koronavirusa

Društvena izolacija za 40% povećava rizik od srčanog i moždanog udara

Društvena izolacija za 40 posto povećava rizik od srčanog i moždanog udara, a za 50 posto rizik od smrti od Više…

Na Balkanu su temperaturni ekstremi sve izraženiji, a prečesto imamo i upozorenja o zagađenom zraku...

DAN PLANETA ZEMLJE – Kad je bolestan planet, bolestan je i čovjek!

Cijeli se svijet trenutno nalazi u ogromnoj zdravstvenoj krizi uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, ali ta bitka nije jedina. Drugu bitku vodimo Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Mora se priznati da su Topovi odavno prerasli teren namijenjen prvenstveno rekreativcima gdje uvjeti za ozbiljan klub jednostavno nisu bili dostatni"

Osječki Cannonsi nakon 11 godina preselili na igralište Elektre

Radi se o rekordnom broju zabilježenih slučajeva zaraze u jednom danu od početka epidemije u Hrvatskoj...

Najgori dan od početka epidemije: Stožer objavio 180 novih slučajeva, jedna je osoba preminula

Novooboljele su osobe iz Osijeka, Našica i Popovca

STOŽER OBŽ: U Osječko-baranjskoj županiji 12 novooboljelih u zadnja 24 sata