ŽIVOT

Osijek obranio naslov najljepšeg adventa u Hrvatskoj

Za vratom mu je bio Advent u Vinkovcima, s točno 80 glasova manje (ukupno 4887), visoko su se plasirali i drugi gradovi u Slavoniji – uz bok Osijeku

Objavljeno 05.01.2023
Darija Kovačić

Portal gradonačelnik.hr i ove je godine proveo izbor najljepšeg adventa u Hrvatskoj. Svoj glas je dalo gotovo 65 tisuća ljudi, od kojih se 4967 odlučilo lajkati Advent u Osijeku koji je time obranio tu laskavu titulu. Za vratom mu je bio Advent u Vinkovcima, s točno 80 glasova manje (ukupno 4887), ali naslov najljepšeg uspio je osvojiti i to u kategoriji srednjih gradova, piše HRT Radio Osijek.

Još je jedan slavonski grad sa svojim adventom proglašen najljepšim – Županja je s 3155 lajkova trijumfirala u kategoriji manjih gradova, dok je u kategoriji općina najljepši advent u Kršanu.

Visoko su se plasirali i drugi gradovi u Slavoniji – uz bok Osijeku, u kategoriji velikih gradova i sjedišta županija, nalaze se trećeplasirana Virovitica te Vukovar na četvrtom mjestu. Među prvih pet u kategoriji srednjih gradova „prikrala” se Opatija (4. mjesto), dok su uz Vinkovce, u toj kategoriji među najljepšima adventi iz Nove Gradiške, Našica i Đakova. Treba istaknuti da je „Ninina čarobna Shuuuma” u Velikoj, u kategoriji općina, osvojila drugo mjesto.

Kako objašnjava glavna urednica portala gradonačelnik.hr Marija Pulić Drljača, izbor za Najljepši advent pokrenuli su s ciljem da na jednom mjestu okupe sve prekrasne advente i tako široj javnosti omoguće da, uz uživanje u slikama već razvikanih i velikih advenata, otkriju i neke njima dosad potpuno nepoznate adventske destinacije. „S druge strane, gradovima i općinama htjeli smo dati priliku da rezultate svog truda, kreativnosti i ulaganja prezentiraju i pokažu i izvan granica svoje lokalne zajednice”, kaže Pulić Drljača.

Pobjednik prošlogodišnjeg, prvog izbora za najljepši advent u Hrvatskoj bio je Advent u Osijeku, drugi je bio Advent u Varaždinu, a treće mjesto pripalo je vinkovačkom adventu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno! Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom.

Za najbolje božićno drvce natječe se dvanaest timova iz Osijeka: glasujte i podijelite radost!

Advent je vrijeme radosnoga iščekivanja: pripremamo svoje srce za Božić, za dolazak Spasitelja, to je vrijeme u kojem želimo s Više…

Stigao je posljednji mjesec u godini, a to znači pregršt blagdanskih događanja u Portanovi! Advent u Portanovi, sveti Nikola, blagdanska Portastična srijeda…

Prosinac u Portanovi

U petak, 1. prosinca započeo je Advent u Portanovi – a kako to obično biva, i ovog prosinca u Portanovi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!