ŽIVOT

Osijek postaje najprivlačnija destinacija gurmanskog užitka

Crna slavonska svinja ili „fajferica“ hrvatska je autohtona pasmina svinja nastala u drugoj polovici 19. stoljeća na pustari Orlovnjak u blizini Osijeka...

Objavljeno 04.11.2022
Iven Jurić

Najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma u studenom postaje i najprivlačnija kontinentalna destinacija gurmanskog užitka.

Od sutra do nedjelje 13. studenog u Osijeku se održava nezaobilazan događaj za sve ljubitelje autohtonih i kvalitetnih jela – Tjedan crne slavonske svinje. Prepoznatljiva imena gastronomske scene slavonske metropole svojim će posjetiteljima tijekom Tjedna ponuditi jedinstvene “black menije” po promotivnim cijenama  s posebno kreiranim jelima od crne slavonske svinje sljubljene s okusima vrhunskih vina vinara s osječkom adresom.

Spretne ruke chefova i kuhara ponudit će posjetiteljima užitak u ovoj kvalitetnoj, tradicionalnoj i, što je najvažnije, ukusnoj namirnici u restoranima:

  • Crna svinja
  • Čingi Lingi čarda
  • Lumiere
  • Projekt 9
  • Zimska luka
  • Waldinger

Tjedan crne slavonske svinje održava se kao dio projekta naziva Osijek Gourmet koji za cilj ima promociju vrhunskih slavonskih proizvoda kao potencijala razvoja gourmet turizma grada Osijeka i okolice kroz aktivnosti edukacije i valorizacije postojećih autohtonih i tradicionalnih proizvoda.

Osim biranih i kreativnih jela u šest renomiranih restorana, Tjedan crne slavonske svinje će utorak 08. studenog obuhvatiti i stručno-znanstveni Okrugli stol „Crna slavonska svinja kao potencijal razvoja gourmet turizma“ za stručnu javnost,  te Masterclass  za ugostiteljske djelatnike pod vodstvom Željka Bremeca, voditelja prve Kuharske Akademije u RH, vrhunskog chefa, edukatora i međunarodnog sudca, predsjednika udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija te Nikole Popovića, aktivnog sudionika vinske scene BiH i organizatora velikog broja vinskih događanja s temom sljubljivanja hrane i vina.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Za stanovnike Osijeka ovo su najpopularniji izbori korisnika, top tri restorana u Osijeku.

Osječani obožavaju street food, naručuju ga više od burgera i pizza, ali i dalje najviše vole – pomfrit!

Donosimo vam kulinarske izbore Hrvata u 2023. godini. Izgleda da tradicionalni favoriti polako ustupaju mjesto nekim novim jelima, a apsolutni Više…

Grad Osijek od 16. do 22. rujna postaje domaćin još jednog tjedna Europske mobilnosti, gdje vas očekuju razne zabavne, sportske i informativne aktivnosti...

Treba li Osijek više bicikala ili automobila?

Europski tjedan mobilnosti održat će se od 16. do 22. rujna, na njemu vas očekuju razne, zabavne, sportske i informativne Više…

Online panel o cijepljenju protiv bolesti COVID-19 za žene koje planiraju trudnoću i/ili prolaze MPO postupke, trudnice, babinjače i dojilje

Udruga Roda održava online panel o cijepljenju protiv bolesti COVID-19

U utorak, 9. studenog 2021., od 10 do 12 sati, udruga Roda održat će online panel na temu cijepljenja protiv Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Mir ima bezbroj nijansi i značenja - od mira između dvoje ljudi do globalne harmonije i zajedničkog blagostanja svih ljudskih bića. Kroz tjedan dana stvaranja, naši umjetnici će oblikovati skulpture od slame, simbolizirajući krhkost i snagu Mira

Slama land art festival – “Mir”

Ovog rujna svi putevi vode u Virovitičko-podravsku županiju na ekskluzivni festival vina i zalogaja. Ovogodišnje izdanje od 7. do 28. rujna organizira se na najljepšim lokacijama Slavonije i Podravine

Najavljeno četvrto izdanje najiščekivanijeg vinskog festivala Slavonija i Podravina, wine not!?

KBC Osijek je poslao zamolbu s obzirom na najavljeni prekid rada sustava CEZIH te moli sve građane da potrebne uputnice uzmu kod svoga liječnika opće prakse

Prekid rada sustava CEZIH – obavijest KBC Osijek