SPORT

Osijek uskoro s Lokomotivom iz Moskve

Oni su idući protivnici NK Osijek na pripremama u Austriji (utorak, Murau od 18 sati)

    Objavljeno 03.07.2018
    Alan Srčnik

    Nakon 14 godina moskovski je Lokomotiv prošle sezone osvojio naslov prvaka Rusije, a inače ih ima tri u svojim vitrinama. Oni su idući protivnici NK Osijek na pripremama u Austriji (utorak, Murau od 18 sati). Imali dva boda više od CSKA i četiri od još jednog gradskog rivala Spartaka.  Svi su pretrpjeli po šest poraza, ali je popularni Loko ostvario najveći broj pobjeda – 18, piše internetska stranica NK Osijek.

    Trener Yuri Semin odlično je posložio kockice u njihovom igračkom mozaiku. Odlikuje ih vrlo čvrsta obrana, pokretljiv i tehnički itekako potkovan vezni red koji je razigrao i napadače. Igrat će ove sezone u Ligi prvaka kao jedan od osam postavljenih nositelja u razigravanju po skupinama, što dovoljno govori o njihovom rejtingu.

    Dva dosadašnja međusobna susreta

    Većinu igrača poznajemo od ranije jer su Osječani u posljednje dvije godine dvaput igrali s Lokomotivom na zimskim pripremama u Španjolskoj. Oba puta su Rusi bili rezultatski uspješniji. Krajem siječnja 2017. pobijedili su 2:1, a lani je početkom veljače rezultat bio 1:0. Osijek je u tim dvobojima bio blizu pozitivnog ishoda jer je imao svoje šanse uz dobru igru.

    Zeleno-crveni imaju učinkovit spoj iskustva i mladosti s nekolicinom igrača iznad 30 godina koji im donose prijeko potrebnu stabilnost. U njihovim je redovima u sezoni 2016/2017. igrao i naš novi napadač Henty koji će ovaj puta biti na suprotnoj strani terena.

    Braća Miranchuk čekaju Hrvatsku

    Standardni vratar im je već godinama naturalizirani Brazilac Guilherme, u obrani su dominirali Srbin Pejčinović koji je imao vjerojatno najbolju sezonu u karijeri te gruzijski stoper Kvirkvelia. Najkorisniji igrač im je na putu do naslova prvaka bio još jedan stranac, Manuel Fernandes, odlični Portugalac kojega smo gledali i na ovom Svjetskom prvenstvu. Za igru Lokomotiva jako bitna su braća Aleksey i Anton Miranchuk, ofanzivni i centralni veznjak, koji će biti u kadru ruske reprezentacije i u četvrtfinalu SP-a, protiv naše Hrvatske.  Poljak Rybus također je bio sudionik ovogodišnjeg Mundijala, a u sredini terena najčešće su „ordinirali“ Kolomeytsev, Ignatiev, Mykhalyk, Tarasov i Denisov koji je igrao za Rusiju 2012. u Poljskoj i Ukrajini te 2014. na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

    Najbolji se priključuju kasnije

    U napadu im je peruanski reprezentativac Jefferson Farfan kojega smo imali prigodu vidjeti proteklih dana u Rusiji. Najbolji je strijelac Lokomotiva i Osječanima je, kao i mnogim suparnicima, već pokazao koliko je opasan. Portugalcu Ederu Lopesu istekla je posudba iz francuskog Lillea, a Brazilcu Ariju Ferreiri iz Krasnodara, pa se traže neka nova rješenja na njihovim pozicijama. Ostao je Lysov dok se Zhemaletdinov vratio iz Rubina.

    Jasno je da Semin u ogledu s Bijelo-plavima neće moći računati na većinu svojih reprezentativaca koji su ili još uvijek na najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri ili su se tek vratili kući te su dobili produženi odmor na početku klupskih priprema. Što se, pak, tiče uvijek zanimljivih podataka s Transfermarkta, Aleksey Miranchuk trenutno je na nogometnom tržištu procijenjen na 14 milijuna eura, a slijede ga brat Anton i defanzivac Kvirkvelia koje ruski prvak ne bi pustio za manji iznos od 8 milijuna.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska u Parizu imati dva gimnastičara, s obzirom na to da je Tin Srbić ranije uspio u tome

    Aurel Benović izborio Olimpijske igre u Parizu!

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani