GOSPODARSTVO

Osijek vraća mladost OŠ Mladost!

Na što se sve planira potrošiti 17 milijuna kuna?

  Objavljeno 02.07.2019
  Ivona Amidžić

  Uskoro će započeti radovi na OŠ Mladost na Sjenjaku koja je izgrađena početkom 80-ih godina prošlog stoljeća, a koju tijekom rekonstrukcije očekuje dogradnja sjevernog krila škole, izgradnja novog kao i nadogradnja jedne etaže postojećeg dijela škole.

  Ove godine Grad Osijek završava s opremanjem OŠ Tenje i OŠ Briješće koje će u novoj školskoj godini biti spremne za nove aktivnosti.

  “Na objektu Osnovne škole Mladost od izgradnje do danas nije bilo značajnijih preinaka. Riječ je o školi koja je jedna od rijetkih koja iz godine u godinu ima stalno povećanje broja učenika. OŠ Mladost uz to je i jedna od dvije osječke škole koje su ušle u proces školskog kurikuluma, što znači da je iz postojećeg prostora trebalo izdvojiti dodatnu učionicu kao regionalnu informatičku učionicu. Tako je zaključeno da postojeći prostor nije adekvatan te je jedino rješenje rekonstrukcija i dogradnja, u skladu s pedagoškim standardom, prema kojem bi sve škole jednog dana trebale biti jednosmjenske te omogućiti djeci izvanškolske aktivnosti u poslijepodnevnim satima”, naglasio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

  Energetska obnova cijele škole, vrijedi dodatnih 11,5 milijuna kuna

  OŠ Mladost dogradnjom će dobiti oko tisuću četvornih metara novog prostora, u koji će biti smještene dodatne učionice, nastavni kabineti te multifunkcionalna prostorija koja će, uz ostalo, biti namijenjena za odvijanje tjelesnog odgoja u okviru programa razredne nastave. Vrijednost radova iznosi 5,5 milijuna kuna.

  “Želim naglasiti da će vrlo skoro započeti i energetska obnova cijele škole, vrijedna dodatnih 11,5 milijuna kuna, uz napomenu da je i dio koji dograđujemo energetski učinkovito projektiran. Naime, ti se radovi mogu obavljati usporedno, a prema planu, svi bi radovi trebali biti dovršeni do kraja iduće školske godine. To znači da će OŠ Mladost u novu školsku godinu 2020./21. ući u potpuno novom ruhu”, istaknuo je zamjenik gradonačelnika.

  Prema riječima pročelnice Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, Ljiljane Belajdžić, uz ostalo, škola će rekonstrukcijom i dogradnjom dobiti i prilagodbe za osobe s posebnim potrebama, a to se odnosi na invalidske pristupe te sanitarne čvorove čije su dimenzije prilagođene invalidskim kolicima.

  S obzirom da u vrijeme kada je škola građena to nije bilo uvjetovano standardima i propisima, novost će biti i dizalo odnosno podizna platforma na južnom dijelu, čime će osim sadržajnog, škola dobiti i kvalitativni dodatak.

  Osnovnu školu Mladost pohađa 517 učenika u 23 razredna odjela

  “Suvišno je spominjati što ovakva nadogradnja škole znači za sve nas. Naime, po završetku radova imat ćemo mogućnost organizirati jednosmjensku nastavu, a to će otvoriti i dodatnu priliku za izvođenje izvannastavnih aktivnosti u poslijepodnevnim satima, kao i rad s darovitim učenicima te učenicima koji imaju poteškoće. Izražavam ponos i sreću u ime svih djelatnika škole, ali isto tako i učenika i roditelja koji sudjeluju u odgojno–obrazovnom procesu. Želim zahvaliti Gradu Osijeku jer uistinu postajemo suvremena škola 21. stoljeća”, kazao je ravnatelj Josip Jukić.

  Svoj potpis na Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji OŠ Mladost stavio je i izvođač radova, tvrtka Volko d.o.o., iz koje su istaknuli kako će radovi biti zahtjevni jer će se odvijati tijekom školske godine i različitih vremenskih prilika, ali i kako će se sve odvijati prema planu i u rokovima.

  oš_mladost_02072019_osijeknews

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Radovi su financirani iz proračunskih sredstava ili iz programa prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora

  (FOTO) Obilazak radova na području grada

  Sunčano predblagdansko vrijeme, zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, iskoristio je za obilazak niza lokacija diljem grada, na kojima su u tijeku Više…

  "Naši su planovi da kostur zgrade bude završen već u ljeto sljedeće godine kada zgradu planiramo i ostakliti"

  Mono počinje graditi prvi poslovni objekt u IT parku Osijek!

  Kao predvodnici priče o IT parku u Osijeku i njegovi prvi budući stanari, tvrtka Mono objavljuje kako napokon imaju zeleno svjetlo za Više…

  Na radnom sastanku razgovaralo se i o nabavi 24 nova tramvaja za Osijek: "Apeliram na Grad Osijek da što prije raspišu javni natječaj"

  U tijeku najveća ulaganja u prometnu infrastrukturu Osječko-baranjske županije

  Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić održao je radni sastanak s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i državnim tajnikom Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Gari Cappelli: "Turistički djelatnici su prvi ljudi turizma – njihov profesionalizam, osmijeh i gostoljubivost po kojoj smo poznati"

  Osijek ponovno domaćin Dana poslova u turizmu

  U 2020. nemojte ignorirati svoj potencijal - Pronađite za sebe najbolji mogući posao!

  Otvorena su nova radna mjesta! Donosimo popis…

  Ti znaš kako da se gost osjeća kao doma – Izaberi posao u turizmu!

  Dani poslova u turizmu u Osijeku: više od 9.000 poslova traže najbolje radnike