ŽIVOT

Osijek za Ukrajinu: Pripremljeno pregršt sadržaja za ukrajinsku djecu

Prijevoz, radionice, predstave, športski objekti, galerije, ljetovanje...

Objavljeno 15.03.2022
Ivona Amidžić

GPP

Besplatan gradski javni prijevoz za izbjeglice, te prijevoz izbjeglica od granice RH do prihvatnog centra ili smještaja.

Gradski prijevoz putnika d.o.o., Cara Hadrijana 1

ŠPORTSKI OBJEKTI

Besplatno korištenje bazena. Za ulazak je dovoljno pokazati ukrajinsku identifikacijsku ispravu.

Športski objekti d.o.o., Kneza Trpimira 23

KULTURNI CENTAR OSIJEK

Preuređen prostor za Dječji kutak kojeg vodi Centar za nestalu djecu. Djeci planiraju ponuditi i aktivnosti škole klavira i drugih instrumenata jer su zamijetili da je velik broj njih imao u Ukrajini glazbenu edukaciju.

Kulturni centar Osijek, Ulica kneza Trpimira 2/a

UNIKOM- ZOO VRT

Besplatne ulaznice za zoološki vrt. Ponuđena pomoć kijevskom zoološkom za prihvat životinja. Za ulazak je dovoljno pokazati ukrajinsku identifikacijsku ispravu.

Zoološki vrt Osijek, Sjevernodravska obala 1, Tvrđavica

GRADSKE GALERIJE OSIJEK

Svake subote u prostoru galerije od 10:30 do 12:30 održavaju se besplatne likovno-edukativne radionice ( Waldingerionice ) za djecu od 6 do 13 godina. Sva ukrajinska djeca su dobrodošla ( primit će i mlađe i starije). Sav materijal i stručno vodstvo osiguravaju Gradske galerije Osijek.

Gradske galerije Osijek, Fakultetska 7

Galerija Waldinger otvorena je potpuno besplatno za posjetitelje svakim danom od utorka do nedjelje od 17 do 20 sati. Ovisno o programu u galeriji je uvijek postavljena izložba koja se može pogledati.

DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA U OSIJEKU

Besplatne ulaznice za neverbalne predstave „Divlji konj“ i Pliva patka preko Drave“. Kazalište ima opremu za potrebe slijepe i slabovidne djece koja se može koristiti za simultano prevođenje, tako da bi se predstave na hrvatskom jeziku mogle uz pomoć simultanog prevoditelja ili naratora pratiti na ukrajinskom jeziku.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Trg bana Josipa Jelačića 19

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE

11. i 12. ožujka humanitarni koncert klasične glazbe za mir u Ukrajini. Dio sredstava će se doznačiti na račun otvoren za pomoć izbjeglom stanovništvu. Osobama u izbjeglištvu ponudit će besplatne karte za izvedbe u HNK.

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Županijska 9

ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA OSIJEKA

Upućen poziv svim sportskim klubovima članovima Zajednice športskih udruga grada Osijeka da omoguće uključivanje izbjegle djece i mladih u trenažne i ostale klupske aktivnosti, a u okviru redovitih plansko-programskih sadržaja.

Zajednica športskih udruga grada Osijeka, Adama Reisnera 46 a

CENTAR ZA TEHNIČKU KULTURU OSIJEK

Spremni uključiti određeni broj djece u postojeće radionice maketarstva, zrakoplovnog modelarstva, sastavljanja lego modela, fotografije i konstruktorstva. Po potrebi mogu se osigurati i dodatne radionice.

Centar tehničke kulture Osijek

UDRUGA HRVATSKA POMAŽE (GRAD OSIJEK JE ČLAN UDURUGE )

Ponudili ljetovanje u Novom Vinodolskom od 20.06. do 27.06. 2022. za 40 ukrajinske djece koja će biti smještena u Osijeku.

Udruga Hrvatska pomaže, Masarykova 22, Zagreb

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Pogledajte satnicu kada će Rafali preletjeti vaše gradove u čast svih sudionika VRO Bljesak Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene Više…

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

Povodom dana planete zemlje 20.04.2024. Održana je akcija čišćenja 3. Rezolucija Zemlja. Inicijator aktivnost je Večernji list s partnerima: Grad Više…

Prema željama najmlađih i ove godine HŽ je odlučio organizirati veselo blagdansko putovanje na kojemu će se djeca družiti, pjevati i zabavljati se, a uskrsni Zeko razveselit će ih i darivati

Uskoro kreće Zeko-express

HŽ Putnički prijevoz od 16. ožujka ponovno organizira vožnje dječjih uskrsnih vlakova Zeko-express. U Zeko-expressu bit će organiziran zabavni program, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Iločke zidine su najveći i najbolje očuvan fortifikacijski kompleks u kontinentalnoj Hrvatskoj. Obilazak obnovljenih zidina, radionice za djecu, izložbu u Muzeju grada Iloka i otvorena vrata iločkih vinarija, posjetitelji se od 17 sati u petak, subotu i nedjelju mogu i besplatno voziti turističkim vlakićem na ruti Stari podrum – Principovac – Stari podrum

[FOTO] Dobra ideja za izlet – Iločke zidine otvorene, posjetitelje do nedjelje očekuje bogat program

Iz Udruge kažu da će biti još šareniji, veseliji nego travanjski, a da ćete moći pronaći odlične stvari za sebe ili sebi drage osobe - odjeću, obuću, knjige, ploče, nakit...

Posh store – svibanjsko izdanje!

Cipelcugom po osječkim storytelling turama. Ima ih ukupno četiri u šest izvedbi. Na ovaj način se promovira kultura grada Osijeka ali i šetanje po našem lijepom gradu

Cipelcugom po Osijeku u svibnju