GOSPODARSTVO

Osijeku već petu godinu zaredom petica iz transparentnosti!

Grad Osijek i u ovom ciklusu analize transparentnosti dobio je ocjenu - izvrstan !!! :)

  Objavljeno 05.07.2019
  Alan Srčnik

  Institut za javne financije izdvojio Grad Osijek zbog kvalitete mrežne stranice te ga uvrstio među osam hrvatskih gradova koji su u svim ciklusima ocjenjivanja bili izvrsni.

  Institut za javne financije iz godine u godinu analizira proračunsku transparentnost svih hrvatskih županija, gradova i općina, a jučer je objavio rezultate najnovije analize provedene od početka studenog 2018. do kraja ožujka 2019.

  Grad Osijek i u ovom ciklusu analize transparentnosti dobio je ocjenu – izvrstan, jer građanima putem svojih dobro koncipiranih i lako pretraživih mrežnih stranica (www.osijek.hr; https://cistracun.net/) omogućava potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu.

  – Zaista vodimo računa o objavljivanju svih izvještaja i informacija u svezi s donošenjem i izvršavanjem Proračuna Grada Osijeka. Koncem svake godine izrađujemo brošuru OSIJEK Proračun u malom  u okviru koje nastojimo približiti gradske financije našim sugrađanima i na jednostavan način što bolje ih upoznati s najvažnijim dokumentom za funkcioniranje Grada – pojašnjava pročelnik Upravnoga odjela za financije i nabavu David Krmpotić.

  Inače, proračunska transparentnost mjeri se brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama lokalnih jedinica, a to su u ovom ciklusu bili: izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2017.; izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2018.; prijedlog proračuna za 2019.; izglasani proračun za 2019. te proračunski vodič za građane 2019.

  – Uz informacije o ostvarenju prihoda i rashoda gradskoga proračuna, kroz brojne intervjue i ankete građani mogu pratiti i provedbu aktivnosti na koje su proračunska sredstva potrošena, kao i zadovoljstvo, odnosno primjedbe samih korisnika proračunskih sredstava. Na ovaj način trudimo se osigurati potpunu transparentnost rada Gradske uprave, pa smo opravdano ponosni na ovo priznanje – zaključuje Krmpotić.

  Zahvaljujući ovakvom pristupu, Grad Osijek je u 2019. po peti put dobio priznanje za proračunsku transparentnost koji dodjeljuje Institut za javne financije te je jedan od samo osam gradova koji su dobili ovo priznanje u svim godinama istraživanja proračunske transparentnosti.

  Foto i tekst: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Urbana aglomeracija Osijek, najuspješnija aglomeracija u Republici Hrvatskoj, koristi 40 milijuna eura koji su usmjereni na održivi urbani razvoj

  Osijek provodi EU projekte vrijedne 87 milijuna eura

  U Osijeku je jučer započeo dvodnevni događaj koji je okupio predstavnike nacionalnih i lokalnih vlasti iz Hrvatske, Bugarske i Rumunjske, Više…

  Detaljna analiza i rezultati dostupni su na web stranici ...

  Grad Osijek i ove je godine dobio Priznanje Instituta za javne financije za transparentnost gradskog proračuna

  Grad Osijek i ove je godine dobio Priznanje Instituta za javne financije za transparentnost gradskog proračuna osvojivši maksimalnih 5 bodova. Više…

  Večeras su se avioni mogli gledati i iz Osijeka

  Aviotretmani komaraca nastavljaju se i danas! (FOTO)

  Nakon mukotrpnih nekoliko tjedana “suživota” s komarcima napokon smo dobili rješenje o zajedničkim snagama aviotretiranja i tretiranja s tla, zbog Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Osijek prvi uvodi robotiku u produženi boravak osječkih osnovnih škola

  Gradska blagajna u plusu, trkačka staza pri kraju…

  Urbana aglomeracija Osijek, najuspješnija aglomeracija u Republici Hrvatskoj, koristi 40 milijuna eura koji su usmjereni na održivi urbani razvoj

  Osijek provodi EU projekte vrijedne 87 milijuna eura

  "Potrebno je minimalno 48 sati da se tartan osuši, stoga molimo sugrađane da poštuju zaštitnu ogradu gradilišta i znakove upozorenja"

  Polaže se zadnji sloj tartana na trkačkoj stazi uz šetnicu