KULTURA

Osim novog filmskog tjedna Urania donosi i ljetni plan za mališane…

Radi se o sklopu radionica i projekcija iz čak dva programa cjelodnevnog boravka...

Objavljeno 26.05.2021
Ivona Amidžić

Novi Croodsi, Cruella i Mjesto tišine nakon gotovo dvije godine pomicanja datuma prikazivanja, napokon stižu na velika platna!

Sedam godina smo čekali nastavak avantura omiljene prahistorijske obitelji Croods: Novo doba, koja putuje svijetom u potrazi za sigurnijim mjestom za svoj dom te nailaze na drugu, puno napredniju obitelj. Hoće li uspjeti pomiriti razlike?

Smješten u London 1970-ih, Cruella istražuje kako je zapravo nastala Zlica od Opaka, jedna od istovremeno najstrašnijih i najdražih Disneyjevih zlikovica.

U nastavku napetog horor trilera Johna Krasinskog iz 2018.godine Mjesto tišine 2, obitelj Abbott kreće u potragu za drugim preživjelima i novim saznanjima o tome kako preživjeti kada i najmanji zvuk znači smrt.

Uz ova tri kino hita, u Kino klubu od četvrtka možete pogledati i dirljiv domaći dokumentarac Starac i roda, koji donosi filmsku verziju najljepše ljubavne priče životinjskog svijeta o Malenoj i Klepetanu, rodama o kojima brine Stjepan Vokić, umirovljenik i udovac iz Slavonskog Broda.

Ne propustite pogledati ni triler Sef koji se bavi pokušajem provale i pljačke Centralne banke Španjolske te talijansku obiteljsku dramu Moj brat lovi dinosaure koja govori o dječaku Jacku koji je kao dijete bio uvjeren da je njegov brat Gio superjunak, dok nije saznao da Gio zapravo ima Downov sindrom (Kino klubu).

Ovo ljeto djeca će moći svoje praznike provesti u kinu Urania, su sklopu radionica i projekcija iz čak dva programa cjelodnevnog boravka.

Edukativno-kreativno ljeto s Malcem genijalcem ove godine se održava po prvi put, a namijenjen je svim vrtićarcima, predškolcima i školarcima u dobi od pet do 14 godina. Djeca će uživati u brain gym aktivnostima, vještinama mentalne aritmetike, ponavljanju školske matematike te izradi umnih mapa koje nam pomažu u učenju i sve to na drugačiji i zabavniji način. Osim mentalnih aktivnosti, djeca će moći uživati u zdravom doručku, jutarnjoj tjelovježbi, dramskoj radionici te edukativnim programima kao što su posjet Zoološkom vrtu, Gradskoj knjižnici, kinu Urania, Gradskim bazenima te poludnevnom izletu u Kopački rit, a više o svemu možete pročitati u BROŠURI. Prijavite svoje najmlađe na vrijeme, jer broj mjesta je ograničen: OBRAZAC ZA PRIJAVU.

I Fran nam se vraća u Osijek! U suradnji s Francuskom alijansom, Muzejom likovnih umjetnosti i ostalim partnerima, pozivamo vas na upis u program cjelodnevnog ljetnog boravka za djecu od sedam do 12 godina. Program Ljeto s Franom održavat će se od 21. lipnja do 16. srpnja, od ponedjeljka do petka, a obuhvaća druženje i boravak na zraku, tjelesne aktivnosti, učenje francuskog, ručak i užinu te likovne, filmske, dramske i druge tematske radionice i izlete. Datume, sadržaj i program aktivnosti pogledajte u LETKU, a za prijave i informacije o programu možete nas kontaktirati preko maila [email protected] i telefona 031 293 237 / 098 647 021 (OBRAZAC ZA PRIJAVU).

“Napominjemo da se svi programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, zabranjena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije, a maske su obavezne u svim prostorijama kina”, napominju iz kina Urania.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zbog kolektivnog godišnjeg odmora zaposlenika, kino Urania će biti zatvoreno, a projekcije se tada neće održavati...

Posljednji filmski tjedan u kinu Urania prije godišnjih odmora

Zbog kolektivnog godišnjeg odmora zaposlenika, kino Urania će biti zatvoreno od četvrtka 29. srpnja do srijede 18. kolovoza, a projekcije Više…

Svečano zatvaranje Osječkoga ljeta kulture 2021. bit će održano na glavnoj festivalskoj pozornici u Parku kralja Petra Krešimira IV s početkom u 21 sat...

Osječko ljeto kulture 2021. završava danas trima programima

Osječko ljeto kulture 2021. završava u utorak, 13. srpnja trima programima. Predstavljanje knjige 2OLJK-ovih! RAZGOVORI UGODNI bit će održano u Gradskoj Više…

Danas nas na Osječkome ljetu kulture očekuje još jedna zanimljiva večer :D

OLJK 2021. se nastavlja: Između ostalog danas posljednja premijera ovogodišnjeg OLJK-a

U ponedjeljak, 12. srpnja na Osječkome ljetu kulture očekuje nas još jedna zanimljiva večer. Nakon vrlo uspješnog uprizorenja prošlogodišnje strip Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Slike pustih gradskih ulica tipične za kraj srpnja, ove godine zamijenit će vreva mladih koji u Osijek stižu iz Portugala, Španjolske, Italije, Finske, Rumunjske, Mađarske i Hrvatske

Trodnevna manifestacija “U gostima” u Osijeku okuplja mlade iz Europe

Pedro Ribeiro Rodrigues klasični je gitarist iz Portugala koji je, baš kako i naziv koncerta govori, “između dva svijeta” jer je čvrsto povezan i s Portugalom i s Hrvatskom

Koncert portugalskog gitarista Rodriguesa

Zbog kolektivnog godišnjeg odmora zaposlenika, kino Urania će biti zatvoreno, a projekcije se tada neće održavati...

Posljednji filmski tjedan u kinu Urania prije godišnjih odmora