KULTURA

Osim novog filmskog tjedna Urania donosi i ljetni plan za mališane…

Radi se o sklopu radionica i projekcija iz čak dva programa cjelodnevnog boravka...

Objavljeno 26.05.2021
Ivona Amidžić

Novi Croodsi, Cruella i Mjesto tišine nakon gotovo dvije godine pomicanja datuma prikazivanja, napokon stižu na velika platna!

Sedam godina smo čekali nastavak avantura omiljene prahistorijske obitelji Croods: Novo doba, koja putuje svijetom u potrazi za sigurnijim mjestom za svoj dom te nailaze na drugu, puno napredniju obitelj. Hoće li uspjeti pomiriti razlike?

Smješten u London 1970-ih, Cruella istražuje kako je zapravo nastala Zlica od Opaka, jedna od istovremeno najstrašnijih i najdražih Disneyjevih zlikovica.

U nastavku napetog horor trilera Johna Krasinskog iz 2018.godine Mjesto tišine 2, obitelj Abbott kreće u potragu za drugim preživjelima i novim saznanjima o tome kako preživjeti kada i najmanji zvuk znači smrt.

Uz ova tri kino hita, u Kino klubu od četvrtka možete pogledati i dirljiv domaći dokumentarac Starac i roda, koji donosi filmsku verziju najljepše ljubavne priče životinjskog svijeta o Malenoj i Klepetanu, rodama o kojima brine Stjepan Vokić, umirovljenik i udovac iz Slavonskog Broda.

Ne propustite pogledati ni triler Sef koji se bavi pokušajem provale i pljačke Centralne banke Španjolske te talijansku obiteljsku dramu Moj brat lovi dinosaure koja govori o dječaku Jacku koji je kao dijete bio uvjeren da je njegov brat Gio superjunak, dok nije saznao da Gio zapravo ima Downov sindrom (Kino klubu).

Ovo ljeto djeca će moći svoje praznike provesti u kinu Urania, su sklopu radionica i projekcija iz čak dva programa cjelodnevnog boravka.

Edukativno-kreativno ljeto s Malcem genijalcem ove godine se održava po prvi put, a namijenjen je svim vrtićarcima, predškolcima i školarcima u dobi od pet do 14 godina. Djeca će uživati u brain gym aktivnostima, vještinama mentalne aritmetike, ponavljanju školske matematike te izradi umnih mapa koje nam pomažu u učenju i sve to na drugačiji i zabavniji način. Osim mentalnih aktivnosti, djeca će moći uživati u zdravom doručku, jutarnjoj tjelovježbi, dramskoj radionici te edukativnim programima kao što su posjet Zoološkom vrtu, Gradskoj knjižnici, kinu Urania, Gradskim bazenima te poludnevnom izletu u Kopački rit, a više o svemu možete pročitati u BROŠURI. Prijavite svoje najmlađe na vrijeme, jer broj mjesta je ograničen: OBRAZAC ZA PRIJAVU.

I Fran nam se vraća u Osijek! U suradnji s Francuskom alijansom, Muzejom likovnih umjetnosti i ostalim partnerima, pozivamo vas na upis u program cjelodnevnog ljetnog boravka za djecu od sedam do 12 godina. Program Ljeto s Franom održavat će se od 21. lipnja do 16. srpnja, od ponedjeljka do petka, a obuhvaća druženje i boravak na zraku, tjelesne aktivnosti, učenje francuskog, ručak i užinu te likovne, filmske, dramske i druge tematske radionice i izlete. Datume, sadržaj i program aktivnosti pogledajte u LETKU, a za prijave i informacije o programu možete nas kontaktirati preko maila [email protected] i telefona 031 293 237 / 098 647 021 (OBRAZAC ZA PRIJAVU).

“Napominjemo da se svi programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, zabranjena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije, a maske su obavezne u svim prostorijama kina”, napominju iz kina Urania.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black