KULTURA

Osim u kazalištu, balet se pleše i u vojsci!

Za one koji ga samo žele gledati, mogu to učiniti u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Objavljeno 30.05.2018
Nikolina Ćosić

Ako ste balet do sada smatrali nježnim sportom namijenjenim ženama i nešto feminiziranijim muškarcima, možda vas ono što ćete pročitati u nastavku navede da promijenite mišljenje. U Osijeku se balet pleše isključivo u kazalištima, HNK-u i Dječjem kazališti Branka Mihaljevića, no u Južnoj Koreji plešu ga i u vojsci.

Naime, kako bi riješili napetost i opustili se od stresa kojem su svakodnevno podvrgnuti, južnokorejski vojnici jednom tjedno svoje vojničke čizme zamjene baletnim papučicama. Neki se vojnici odluče za druge aktivnosti poput nogometa, ali velik je broj onih koji svoju psihičku ravnotežu vraćaju kroz ovaj ples.

Ako i vama treba opuštanje, ali se ne želite uhvatiti u koštac sa zahtjevnosti plesanja baleta, u subotu ćete ga moći gledati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Tada je na rasporedu Godišnja produkcija Baletnog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku s početkom u 18,30 sati, a reprizna izvedba u nedjelju, 3. lipnja u 10,30 sati. Ove godine pedesetak balerina sa svojom voditeljicom Majom Huber i mladom asistenticom Anom Marijom Lendić s ljubavlju, upornošću i disciplinom razvijaju plesnu i kazališnu umjetnost.

Gošće na ovogodišnjoj produkciji su članice OPA! – Osječkog plesnog ansambla. Ulaznice za godišnju produkciju, po cijeni od 10 kuna, možete kupiti na blagajni Kazališta radnim danom od 8 do 15 sati, te sat vremena uoči izvedbe.

Do subote i uživanja u izvedbi balerina Dječjeg kazališta, uživajte u baletu južnokorejskih vojnika u videu:

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova