ŽIVOT

Osječani dočekali Novu godinu na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi

Za odličnu atmosferu pobrinuo se Parni valjak, a svojim se sugrađanima kao i brojnim gostima u ponoć obratio i osječki gradonačelnik Ivan Radić poželjevši im sretnu i uspješnu 2024. uz obilje zdravlja, sreće, ljubavi i mira

Objavljeno 01.01.2024
Darija Kovačić

Na prepunom Trgu Vatroslava Lisinskog u obnovljenoj Tvrđi Osječani su ispratili Staru i dočekali Novu godinu. Za odličnu atmosferu pobrinuo se Parni valjak, a svojim se sugrađanima kao i brojnim gostima u ponoć obratio i osječki gradonačelnik Ivan Radić poželjevši im sretnu i uspješnu 2024. uz obilje zdravlja, sreće, ljubavi i mira. Na pozornici su mu se pridružili i predsjednik Gradskoga vijeća Tihomir Florijančić, te zamjenici Dragan Vulin i Jasenka Crnković.

„Svim Osječankama i Osječanima, ali i svim građanima Hrvatske želim sretnu i uspješnu 2024.-tu godinu, te obilje zdravlja, sreće, ljubavi i mira.

Grad Osijek iza sebe ostavlja izuzetno uspješnu 2023. godinu. Godinu  u kojoj smo povukli najviše sredstava iz fondova EU, u kojoj smo najbolji po odvojenom prikupljanju komunalnoga otpada, u kojoj smo doveli najveću privatnu investiciju u grad Osijek unazad 30 godina, u kojoj smo upisali rekordan broj djece u vrtiće tako da možemo reći jednu uistinu uspješnu godinu prema svim gospodarskim pokazateljima koji su najbolji u posljednjih 15.-ak godina.

No tu za nas nema stajanja. Nastojat ćemo raditi jednakim tempom i smjerom kojim smo radili do sada kako bi naš grad bio što bolje i što kvalitetnije mjesto za život.“- izjavio je gradonačelnik Radić.

Tijekom večeri gradonačelnik i njegov zamjenik Dragan Vulin posjetili su dežurne službe – policiju, hitnu pomoć i vatrogasce gdje su ih izvijestili o mirnoj novogodišnjoj noći u Osijeku.

Također su posjetili i umirovljenike za koje je Grad Osijek organizirao Doček Nove godine. Naime, u dvije osječke dvorane za svečanosti organiziran je besplatan doček za 550 osječkih umirovljenika. Gradonačelnik im je najavio povećanje Uskrsnice i Božićnice u 2024. godini, te izgradnju novoga krila osječkoga Doma za umirovljenika za što će Grad Osijek izdvojiti oko 5 milijuna eura.

Tijekom novogodišnje noći osječki javni prijevoz pojačano je i besplatno prevozio putnike  od 20 sati do 3 sata iza ponoći. Organizacija Dočeka Nove godine u Osijeku stajala je 90 tisuća eura.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša

Grad Osijek i ove godine na Veliki petak u 12 sati organizira tradicionalno blagdansko druženje sa sugrađankama i sugrađanima. Na Više…

Organizirane su tri iznimno popularne ture objedinjene pod nazivom „Cipelcugom po Osijeku“ (više o njima u nastavku teksta) te nova, jedinstvena storytelling tura „Gospodin Edgar nije u arhivu“ osmišljena po motivima romana "Priča o kugi i nevidljivom Edgaru" autorice Erike Žilić Vincetić.

Nove ‘storytelling’ ture u Osijeku donose šarm prošlog vremena

ReActor u ožujku nudi 4 uzbudljive ‘storytelling’ ture koje će vas provesti kroz različita razdoblja bogate povijesti Osijeka. Organizirane su Više…

Besplatne ulaznice umirovljenici mogu, uz predočenje osobne iskaznice kojom se dokazuje prebivalište na području grada Osijeka i dokaza o umirovljeničkom statusu

Doček Nove godine za umirovljenike u organizaciji Grada Osijeka

I ove godine Grad Osijek za osječke umirovljenike organizira besplatan doček Nove godine, ali za razliku od prijašnjih godina za Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje