ŽIVOT

Osječani izvrsni u regionalnoj završnici Coca-Cola Cupa

Oko 40.000 natjecatelja Coca-Cola Cup okupio je ove godine u Hrvatskoj. Nakon školskih, gradskih i županijskih natjecanja ekipe su se borile za prolaz na državnu završnicu 27. Plazma Sportskih igara mladih

Objavljeno 13.06.2023
Matija Ivanković

Regionalna finala, najvećeg malonogometnoga turnira u Europi – Coca-Cola Cupa za Osječko-baranjsku, Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko-srijemsku županiju održana su u ženskoj kategoriji 2007. godište i mlađe te u muškim kategorijama 2005. i 2007. godište i mlađe.

Nakon školskih, gradskih i županijskih natjecanja ekipe su se borile za prolaz na državnu završnicu 27. Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati početkom kolovoza u Splitu.

Ekipa Slavonke iz Požeško-slavonske županije zasluženo je osvojila prvo mjesto pobjedom nad ŠK Sportiva legen iz Brodsko-posavske županije, a treća je ekipa Sloga (Brodsko-posavska županija).

U napetim utakmicama u kategoriji 2007. godište i mlađi u Split putuje ekipa iz Brodsko-posavske županije Slučajni prolaznici, koja je u napetim utakmicama bila bolja od Levijevih kuhara iz Vukovarsko-srijemske županije, a MNK AD Barišić iz Požeško-slavonske županije izborio je treće mjesto.

Uz glasnu podršku s tribina Zadruga iz Požeško-slavonske županije najbolja je u svojoj kategoriji 2005. godište i mlađe, srebrni su Vukovarski veterani koji su predstavljali boje Vukovarsko-srijemske županije, a brončanu medalju izborila je ekipa Široki Brijeg iz Požeško-slavonske županije.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2005. godište i mlađi te 2007. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2007. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 220.000 djece i mladih.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Iločke zidine su najveći i najbolje očuvan fortifikacijski kompleks u kontinentalnoj Hrvatskoj. Obilazak obnovljenih zidina, radionice za djecu, izložbu u Muzeju grada Iloka i otvorena vrata iločkih vinarija, posjetitelji se od 17 sati u petak, subotu i nedjelju mogu i besplatno voziti turističkim vlakićem na ruti Stari podrum – Principovac – Stari podrum

[FOTO] Dobra ideja za izlet – Iločke zidine otvorene, posjetitelje do nedjelje očekuje bogat program

Iz Udruge kažu da će biti još šareniji, veseliji nego travanjski, a da ćete moći pronaći odlične stvari za sebe ili sebi drage osobe - odjeću, obuću, knjige, ploče, nakit...

Posh store – svibanjsko izdanje!

Cipelcugom po osječkim storytelling turama. Ima ih ukupno četiri u šest izvedbi. Na ovaj način se promovira kultura grada Osijeka ali i šetanje po našem lijepom gradu

Cipelcugom po Osijeku u svibnju