SPORT

Osječani najavili tužbu zbog spornih sudačkih odluka, svi razočarani sramotnom utakmicom…

Ivica Vranješ: "Sinoć su svi postulati na kojima sam zasnivao svoj profesionalni i ljudski nogometni put poraženi"

    Objavljeno 01.06.2020
    Ivona Amidžić

    Rijeka je u polufinalu Kupa preokrenula 0:2 na 3:2 i plasirala se u finale, gdje je čeka Lokomotiva, no nakon utakmice dogodio se incident ispred svlačionica, gdje je igrač Osijeka Grezda udario Čolaka, a morala je intervenirati i policija, piše HRT.

    Pomoćni trener Osijeka Karlo Primorac isključen je zbog vrijeđanja nakon dosuđenog penala za Rijeku. Osječani su najavili tužbu zbog spornih sudačkih odluka, za koje smatraju da su presudno utjecale na tijek dvoboja.

    “Ovo je najveća krađa u mojoj karijeri. Rijeka nije postojala na terenu dok se sudac nije umiješao”, rekao je sportski direktor Osijeka Alen Petrović za 24 sata.

    To je samo sažetak velike sramote kojoj smo svjedočili jučer.

    NK Osijek je na svojoj službenoj stranici objavio i očitovanje Erosa Grezde koji je nakon utakmice šakom u glavu udario Antonija Mirka Čolaka.

    Grezdino priopćenje pročitajte ispod:

    “Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pozornosti, a posebno u kontekstu svega onoga što se prethodno događalo na terenu, za vrijeme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportaši oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobjedu kojoj smo bili nadomak.

    Nije lako nama na travnjaku istrpjeti nepravdu i ostati miran, a posebno kada te uz sve to netko vrijeđa i omalovažava. Kada je pritom još i riječ o grubom vrijeđanju na osobnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovjek, prvenstveno, ali i kao sportaš posebno osjetljiv. Toga je bilo još tijekom same utakmice, a provokacije su uslijedile i po njezinu završetku, dok sam se sa svojim suigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojega je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak.

    Znači, cijelo vrijeme sam bio suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već jako puno godina, izvršavam sve svoje obveze i poreze plaćam ovdje te je zadnje što zaslužujem da me netko omalovažava i vrijeđa na nacionalnoj osnovi. Stoga ću u skladu s tim poduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled.

    Eros Grezda”

    O svemu se na Facebooku oglasio i skaut NK Osijeka Ivica Vranješ koji je misli svih nas pretočio u nekoliko emotivnih rečenica.

    Objavu prenosimo u cijelosti:

    “Noć je prošla. Sna niotkuda. Kažu stariji ljudi: ‘Prespavaj, jutro je pametnije od noći.’ Nažalost, ono nije bilo lako za preživjeti. Trener sam nogometa, roditelj i živim nadomak jednog lijepog grada na istoku Hrvatske. Sinoć su svi postulati na kojima sam zasnivao svoj profesionalni i ljudski nogometni put poraženi.

    Pogreške, nesnalaženje, procjena, tendencioznost. Svi akteri ove igre griješe, jer je ona dinamična i živa i to je normalno. Ovdje je problem daleko ispod pojavne razine, on ocrtava sve čemu nas ne uče ni u školi ni u crkvi, a nadam se ni u obiteljima. Problem je što se na ovaj način opetovano stvara animozitet i mržnja između ljudi, gradova i regija ove jedine nam domovine. Kad će nevidljivi režiseri ovog teatra apsurda shvatiti da je dosta?

    Hoćemo čist nogomet. Hoćemo sigurnost naše djece u svakom kutku naše zemlje. Ima li itko snage očistiti ove nakupine zla? Suci su samo jedan od aktera igre. Nikako i najvažniji, a oni se počesto pretvaraju u vladare nogometa u HR, plešu na rubu arogancije i samodostatnosti. I na kraju umjesto da pričam o ‘nakon Bakira najboljoj lijevoj nozi Osijeka’ mi još uvijek ne znamo što nam se dogodilo.

    Puno je u proteklim godinama bilo onih koji su bili oštećeni, pokradeni subjektivno ili objektivno, nebitno je sad. Bitno je da nitko nikada ni za što nije odgovarao. Više od igre. Sigurno.

    BVB…”

    foto: screenshot (youtube)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U jakoj međunarodnoj konkurenciji 77 juniorki i kadetkinja Katia je oduševila karate znalce i sve druge gledatelje svojim izvedbama zahtjevnih kata

    KATIA ŠEGAVČIĆ zlatna i srebrna – osvojila bodove za Europsko Prvenstvo!

    Najbolja hrvatska katašica članica karate kluba Hrvatski sokol KATIA ŠEGAVČIĆ nastupila je 1.10.2023. na vrlo zahtjevnom međunarodnom bodovnom turniru CROATIA KUP u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na natjecanju je  nastupilo oko 300 plivačica i plivača svih kategorija iz 13 plivačkih klubova Srbije, BiH i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo 44 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja

    [FOTO] RK Osijek na 3. otvorenom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

    Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

    Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.