SPORT

Osječanin Sven Korpar ruši sve rekorde u dizanju utega

Simbioza mladosti i energije, te spremnost na mnoga odricanja, a u isto vrijeme i ogromna želja za napretkom u ovom trenutku vodi Svena ka novim uspjesima

    Objavljeno 05.03.2024
    Matija Ivanković

    Osječanin Zdenko Korpar otac je i trener uspješnog mladog sportaša Svena Korpara, koji kao hrvatski reprezentativac ruši rekorde u dizanju utega. Sven je nedavno u Sarajevu postao seniorski prvak BiH te je ostvario i dva državna rekorda u kategoriji do 102 kg sa 111 kg i 115 kg u trzaju u dobnoj skupini 20 i 23 godine. Zdenko priča kako je pred njima predan rad.

    Prema svemu sudeći prvi kvartal ove 2024. godine za Svena i vas kao njegovog oca i trenera obilježen je besprijekornim treninzima, koji naravno donose i rezultate. Kako biste ocijenili prva tri mjeseca ove godine?

    -Period u kome se trenutno nalazi, gdje nisu prvenstveno bitni rekordi, nego pokazatelji (psihološka priprema, tehnički elementi, pokazatelji snage) pokazao se izuzetno uspješan i gdje je Sven ispunio sve one ciljeve koji postavljeni na početku trenažnog perioda. Čak i više od toga, startao je sa rekordima na natjecanjima, a što su ujedno i rekordi Bosne i Hercegovine.

    Bili ste na EP u bugarskoj Sofiji. Što možete izvući kao pouke i kako vam je tamo bilo?

    -Sven je impresioniran ovako velikim natjecanjem koje je iskoristio da bi kvalitetno trenirao u prisustvu najboljih evropskih dizača utega, te njihovih trenera. Kao sastavni dio našeg tima u Bugarskoj njegove treninge je, zajedno sa mnom, koordinirao bugarski trener Ljudmil Kochev sa kojim surađujemo zadnje tri godine. Svakako Sven je bio dio tima Bosne i Hercegovine, iako se nije natjecao, a koji su uspješno nastupili na Evropskom prvenstvu, gdje je većina natjecatelja ostvarila svoje osobne i rekorde BiH. Izuzetno pozitivan dojam na sve to i veliko zadovoljstvo izrazio je  i trener reprezentacije Bosne i Hercegovine Haris Durak. Sve  ne bi tako uspješno završilo da to nije organizirao tim ljudi koji čine sve što je u njihovoj moći i stvaraju uvjete za uspješan rad i nastupe na međunarodnim natjecanjima: gospodin Nedim Mašić- generalni tajnik Saveza BIH, selektor Ivica Soldo, direktor reprezentacije BiH Ante Madunić, te trener reprezentacije Haris Durak.

    Doznajemo da je Sven u Sarajevu friško postao seniorski prvak BiH te da je ostvario i dva državna rekorda u kategoriji do 102 kg sa 111 kg i 115 kg u trzaju u dobnoj skupini 20 i 23 godine. Čestitamo na tim vrhunskim rezultatima. Zanima nas kako se Sven osjeća i što su mu daljni ciljevi u dizanju utega.

    -Hvala na čestitkama i veliko nam je zadovoljstvo što nas pratite i redovito izvještavate o njegovim nastupima na natjecanjima i pripremama. Svaki uspješan nastup Svenu je vjetar u leđa i poticaj za daljnja ostvarenja. Treninzi koje svakodnevno provodi su izuzetno teški i naporni u svakom smislu, te svaka potpora mu mnogo znači. Svakako se ne smije zaboraviti i podrška koju Sven ima od svojih profesora u Ekonomskoj i upravnoj školi Osijek. Vrlo je motiviran za nadolazeće nastupe i treninge u narednom periodu. Do kraja lipnja očekuje ga još nekoliko međunarodnih natjecanja, a kruna polusezone bi trebali biti nastupi na Alpe- Adria turniru u Splitu i jednom turniru u Njemačkoj. 

    Proljeće u klimatološkom smislu označava novo buđenje i procvat. Što proljeće znači u sportskom smislu i kakve su vam obveze do ljeta?

    Simbioza mladosti i energije, te spremnost na mnoga odricanja, a u isto vrijeme i ogromna želja za napretkom u ovom trenutku vodi Svena ka novim uspjesima. 

    Do ljeta nam predstoji puno treninga i priprema.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ukupno je bilo sedam klubova iz cijele Hrvatske te 12 veterana. Dizački klub Slavonija na ovom je kolu kroz nastup svojih cura skupio 761,1 bod čime je stao na drugo mjesto i samo je 63 boda ispod prvoplasiranog DK Metalca.

    Dizanje utega – Prvo kolo ekipnog prvenstva za žene i pojedinačno veteransko prvenstvo

    I ovaj vikend prošao nam je u duhu natjecanja, no ovoga puta na red su došle ženske snage Dizačkog kluba Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Mlade nade hrvatskog tenisa s Donnom su odigrali ''jedan na jedan'', a potom i u parovima pokazali svoje talente te uspješno zabavili okupljene gledatelje 

    Donna Vekić predstavila najveće mlade nade hrvatskog tenisa u sklopu Premier Tennis Tournamenta

    Opet se vraćamo na priču koja nas čini osobito ponosnima, a to je spoznaja da Mia trenutno ima drugi rezultat u svijetu u kategoriji U-20, a prvi u Europi!

    Još jedan fantastičan nastup Mije Wild!

    Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

    Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament