KULTURA

Osječka tvornica ideja otvara svoj prostor uz izložbu „OLT Times“

Na izložbi se prisjetite dobrih starih vremena postojanja pogona s 3500 radnika

Objavljeno 10.12.2019
Mirela Belaj

Osječka tvornica ideja poziva sve zainteresirane građane na otvorenje prostora svoje udruge. U sklopu otvorenja održat će se i prva izložba industrijske baštine u Osijeku naziva OLT Times.

Postav se otvara u petak, 13. prosinca u 18 sati i moći će se razgledati do 21 sat. Također, bit će dostupna u subotu i nedjelju od 18 do 21 sat na Trgu Vatroslava Lisinskog, u katakombi 6 Isusovačke gimnazije.

Izložba je nadahnuta očuvanom industrijskom baštinom iz napuštenog pogona tvornice OLT. Sukladno tomu, događaj bi mogao biti zanimljiv bivšim zaposlenicima pogona i svima koji su željni prisjećanja dobrih starih vremena postojanja nekad najveće tvornice s 3500 radnika.

Posjetitelji će, osim u starim strojevima, slikama i fotografijama tvornice tako imati priliku isprobati okus radničkog sendviča, nazdraviti na šanku kultne radničke gostionice Metalac te čuti razne anegdote samih radnika.

Ja sam uvijek bila najbolja radnica i gurala normu pa sam za nagradu imala zastavicu na svom stroju“, glasi samo jedna od njih. Ako želite čuti ostale, navratite tijekom vikenda na novoobnovljeni Trg Vatroslava Lisinskog na kojemu ćete, nakon izložbe, moći nastaviti uživati u adventskim čarima.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Radi se o prikupljanju novca za plaćanje vozačkih ispita štićenicima doma

(VIDEO) OsijekNews TV – Humanitarni koncert za dječji dom Klasje

Nakon održanog koncerta u Vikarijatu uslijedit će prigodni razgovor s glazbenicima u organizaciji Glazbene mladeži Osijek

Koncert kubanskog ansambla Ars longa u osječkom Vikarijatu

Radi se o jednoj od vrhunskih dječjih priča – predstavi pod nazivom Vitez bez konja

Dječje kazalište Branka Mihaljevića izvodi predstavu u Portanovi