KULTURA

Osječka tvornica ideja otvara svoj prostor uz izložbu „OLT Times“

Na izložbi se prisjetite dobrih starih vremena postojanja pogona s 3500 radnika

Objavljeno 10.12.2019
Mirela Belaj

Osječka tvornica ideja poziva sve zainteresirane građane na otvorenje prostora svoje udruge. U sklopu otvorenja održat će se i prva izložba industrijske baštine u Osijeku naziva OLT Times.

Postav se otvara u petak, 13. prosinca u 18 sati i moći će se razgledati do 21 sat. Također, bit će dostupna u subotu i nedjelju od 18 do 21 sat na Trgu Vatroslava Lisinskog, u katakombi 6 Isusovačke gimnazije.

Izložba je nadahnuta očuvanom industrijskom baštinom iz napuštenog pogona tvornice OLT. Sukladno tomu, događaj bi mogao biti zanimljiv bivšim zaposlenicima pogona i svima koji su željni prisjećanja dobrih starih vremena postojanja nekad najveće tvornice s 3500 radnika.

Posjetitelji će, osim u starim strojevima, slikama i fotografijama tvornice tako imati priliku isprobati okus radničkog sendviča, nazdraviti na šanku kultne radničke gostionice Metalac te čuti razne anegdote samih radnika.

Ja sam uvijek bila najbolja radnica i gurala normu pa sam za nagradu imala zastavicu na svom stroju“, glasi samo jedna od njih. Ako želite čuti ostale, navratite tijekom vikenda na novoobnovljeni Trg Vatroslava Lisinskog na kojemu ćete, nakon izložbe, moći nastaviti uživati u adventskim čarima.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Većina jezik želi učiti u Zagrebu, a nitko u Osijeku, iako su imali priliku prijaviti se i ovdje...

Potomci iseljenih Hrvata dobit će priliku učiti hrvatski jezik u Hrvatskoj

Datum otvaranja i početka redovnih projekcija još uvijek nije poznat, iako iz kina poručuju kako će svoje posjetitelje sve obavijestiti na vrijeme

Od ponedjeljka kino Urania zatvoreno

To je njihova prva autorska pjesma, a izlazak istoimenog singl albuma je planiran za rujan 2020.

Osječki band Purple Finch izdao pjesmu u suradnji s američkom pjevačicom