ŽIVOT

Osječke ljetne noći počinju od zadnjeg vikenda u lipnju [PROGRAM]

Ljeto u Osijeku i službeno može započeti jer nam nadolazi omiljena lokalna manifestacija Osječka ljetna noć čiji je prvi datum održavanja subota 25. lipnja.

Objavljeno 21.06.2022
Darija Kovačić

Visoke temperature već su najavile kalendarski početak ljeta, a brojne manifestacije u lipnju dodatno su potakle ljetnu pozitivnu atmosferu grada na Dravi. Ljeto u Osijeku i službeno može započeti jer nam nadolazi omiljena lokalna manifestacija Osječka ljetna noć čiji je prvi datum održavanja subota 25. lipnja.

Osječke ljetne noći u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka već tradicionalno posljednje subote lipnja, srpnja i kolovoza oživljavaju ulice, trgove, prolaze i riječnu šetnicu Osijeka večernjim plesom, glazbenim zvucima, lokalnim mirisima i okusima te zabavnom atmosferom prigodnom za različite uzraste. Kreativni program ove dugovječne manifestacije svaki puta ponudi nešto novo; od dječjih kazališnih predstava, sportskih natjecanja, plesnih i kulturnih nastupa te sličnih zabavnih aktivnosti.

PROGRAM: 

  • Šetalište kardinala Franje Šepera, 19:00 do 23:00 sata

Prigodna prodaja lokalnih obrtnika uz večer vinyla

 Osječka ljetna noć obogatiti će Promenadu ponudom lokalnih obrtnika i proizvođača koji će predstaviti svoje domaće ili unikatne proizvode. Šetnja i razgledavanje bit će popraćeni dobrom glazbenom atmosferom i zvukovima starih gramofonskih ploča.

 

  • Prolaz Franje Krežme (Vanje Radauša), 20:30 sati

Pjevačko društvo Zrinski, Vesela grupa

 Za ljubitelje žive glazbe i tradicionalnog zvuka pobrinuti će se Pjevačko i glazbeno društvo Zrinski iz Osijeka koje će svojim glasom uljepšati šetnju našim građanima i posjetiteljima.

 

  • Trg dr. Ante Starčevića, 17:00 do 22:00 sata

Sportsko natjecanje Hrvatski PRO 3 na 3 TOUR otvoreno prvenstvo hrvatske u 3×3 košarci

Košarka 3×3 novi je olimpijski sport koji je debitirao na Olimpijskim igrama u Tokiju, a postao je vrlo popularan zbog brze i dinamične igre. Tijekom dva dana održavanja 24. i 25. lipnja  na Trgu A. Starčevića osim službenog dijela natjecanja bit će ponuđeni i  dodatni sadržaji u vidu  Kids zone, Gaming zone te Urbane zone.

 

  • Trg Slobode, od 20:00 sati

Dječja predstava Zeko, Zriko i Janje

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku priredilo je za naše najmlađe sugrađane iznimno popularnu dječju predstavu Zeko, Zriko i Janje. Ova kultna predstava o plahom Janjetu, uplašenom Zeki i besposlenom Zriki već godinama živi u srcima mnogih Osječana, dok danas  u novom i obnovljenom izdanju oduševljava i nove generacije.

 

  • Sakuntala park, od 19:00 sati

Izložba – Parkovi Osijeka, nekada i sada

Na romantičnoj pozornici secesijskog Sakuntala parka razgledajte izložbu posvećenu najvećem blagu grada – osječkim parkovima. Da je grad na Dravi zelen u duši znaju već i ptice na grani, a izložba posvećena zelenim oazama grada predstaviti će i njihov izlog kroz prošlost.

 

Zadnji vikend u lipnju obogaćen je i drugim zabavnim i kreativnim manifestacijama poput inovativnog ReArta koji se održava od 24. do 26. lipnja na livadi Tvrđe te tradicionalnih i  prepoznatljivih Moto susreta koji se također održavaju od 24. do 26. lipnja na lijevoj obali rijeke Drave.

U nadolazećem vikendu pronađite nešto za sebe i nastavite dugogodišnju tradiciju druženja, zabave u uživanja u toplim ljetnim večerima.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na ReArtovom najkreativnijem sajmu sa 23 izlagača, pronađite "handmade" poklone za najdraže, sajam nudi kreativne umjetničke stvari, nakit, predmete od drveta, odjeću i modne dodatke, kozmetiku, igračke, umjetničke slike i drugo

[NAJAVA] ReArt festival – zimsko izdanje

Organizatori ReArt festivala vas pozivaju da ovih blagdana podržite umjetnike i rukotvorce na ReArt festivalu – zimsko izdanje koje će Više…

Kreativni sajam, razne interaktivne radionice te glazbeni program su jedne od mnogih stvari koje su krasile Festival.

[FOTO] ReArt festival utjelovio “the show must go on”

23. i 24.6. Održao se još jedan ReArt festival u Tvrđi na livadi ispred udruge Slama. “Festival predstavlja interdisciplinarnu umjetničku Više…

Moto klub Osijek poziva sve klubove, motocikliste i građane na dobru zabavu na lijevoj obali Drave! Ulaz na sve programe je besplatan

22. Moto susreti Moto kluba Osijek

Moto klub Osijek i ove godine organizira tradicionalne moto susrete na lijevoj obali Drave. 22. susreti bit će održani od Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša