Arhiva

Osječke programerke odnijele pobjedu na CODEFEST hackatonu u Koprivnici

    Objavljeno 14.07.2016
    OsijekNews redakcija

    Tri studentice i jedan student informacijskih znanosti s Filozofskog fakulteta u Osijeku ponudili najbolje rješenje za web-aplikaciju.

    Studenti informacijskih znanosti s Filozofskog fakulteta u Osijeku sudjelovali su 08. 07. 2016. na CODEFEST hackatonu u Koprivnici gdje su kao jedini tim koji je imao žene, i to čak njih tri u četveročlanom timu, osvojili prvo mjesto. Dajana Stojanović frontend,  Željana Hrkač backend, Luka Buljan backend, te Ivona Grgić design, odnijeli su pobjedu te stigli s pobjedničkim fondom od 4.000kn u Osijek.

    Kako bi došli do pobjede, natjecatelji su mogli birati između dva izazova – prvog, koji je uključivao moderniziranje poslovanja Gradske tržnice (koncept online Gradske tržnice) te drugog, službenog online servisa na kojem bi građani u kratkom roku mogli saznati osnovne informacije o svim događanjima koja se odvijaju u gradu (Koprivnica online). Timovi su oko devet sati ujutro izabrali koji zadatak žele rješavati i počeli kodirati. Miševi, tipkovnice, procesori i mozgovi radili su 12 sati, do 21 sat navečer. Timovi su potom pred žirijem koji su činili stručnjaci te predstavnici Grada i gradskih tvrtki predstavili svoje radove, a žiri ih je nakon njihova izlaganja ispitivao te ukazivao na prednosti i mane rješenja koje su ponudili. Mladi osječki studenti osmislili su najbolje rješenje za web-aplikaciju Koprivnica online po ocjeni stručnjaka.

    – Napravili smo web-aplikaciju koja povezuje i izlistava događanja u Koprivnici. Događanja se mogu pregledavati po datumima, korisnici ih mogu dodavati, svatko se može registrirati i upisivati svoja događanja, poput udruga i slično. Također, događanja se mogu razvrstati po tome jesu li besplatna ili ne. To je zapravo pregled događanja u gradu Koprivnici – predstavila je rad predsjednica pobjedničkog tima, Dajana Stojanović, studentica 3.godine preddiplomskog studija informatologije.

    Pobjeda na natjecanju u Koprivnici potvrda je da se sav uloženi  trud i stalno proširivanje znanja itekako isplati te da IT sektor više nije mjesto koje je isključivo rezervirano za muškarce.

    codefest_hackaton_koprivnica_ffos_2

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!