SPORT

Osječki atletičari bez pol’ muke do medalja na dvoranskom PH u Zagrebu

Članovi Atletskog kluba Slavonija-Žito sjajno su otvorili novu atletsku sezonu. Na prvom državnom natjecanju u 2019. godini osvojili su 9 medalja! Čestitamo! :)

  Objavljeno 13.01.2019
  Lucija Tokić

  Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke održano je 12. siječnja 2019. u Zagrebu, u dvorani na Zagrebačkom velesajmu.

  Članovi Atletskog kluba Slavonija-Žito sjajno su otvorili novu atletsku sezonu. Na prvom državnom natjecanju u 2019. godini osvojili su 9 medalja, po 3 zlatne, srebrne i brončane, dok su skakačica u vis Sara Aščić i motkaš Dario Prekl ispunili normu za mlađeseniorsko Prvenstvo Mediterana u dvorani koje će se održati 19. siječnja 2019. u francuskom Miramasu.

  Aščić je preskočila 1,78m, a Prekl točno 5 metara. Osim što su izborili nastup u Francuskoj, oboje su osvojili i titule državnih prvaka.

  Na najvišu stepenicu postolja popela se i Nikolina Užnik u skoku s motkom (3,70m).

  Njima troje na postolju su se pridružile klupske kolege i kolegice. Odmah iza Aščić, na 2. mjesto u visu plasirala se Iva Brkić(1,62m). U skoku s motkom, treći su bili Borna Cik (4,40m) i Maja Petričić (3,30m).

  Medalja je osvojena i u trkačkoj disciplini – Barbara Vrhovac je bila srebrna na 1500m (4:51,03).

  Luka Jakobović je osvojio srebro u skoku u vis (1,85m), a Jana Pranjić broncu u skoku u dalj (5,12m).

  foto: AK Slavonija Žito

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Pobjednici su staru završili, a u Novu uskočili s državnim rekordima... Natjecanje je održano posljednjih dana 2018. godine, što je, vjerujemo, bila tek priprema za nove skokove uspjeha u 2019.! :)

  Na memorijalu ”Josip Gašparac” oborena čak četiri državna rekorda!

  Drugo izdanje Memorijala “Josip Gašparac” kojeg AK Slavonija-Žito organizira u spomen na svog nekadašnjeg trenera koji je odgojio mnoge generacije Više…

  Osmero članova Atletskog kluba Slavonija-Žito nastupilo je na 52. Svjetskim dječjim igrama u Jeruzalemu

  Osječki atletičari nastupali na Svjetskim dječjim igrama

  U posljednje vrijeme, iz Atletskog kluba Slavonija-Žito dolaze odlične vijesti. Naši atletičari, predstavnici grada Osijeka pokazali su ponovno da ozbiljno Više…

  U spomen na istinskog velikog trenera AK Slavonija

  Elija Valentić i Dario Prekl pobjednici prvog izdanja Memorijala “Josip Gašparac”

  Miting otvorenja dvoranske sezone 2018. – Memorijal “Josip Gašparac” održan je 27. prosinca 2017. u atletskom tunelu dvorane Gradski vrt. Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Rezultat u nogometu ne mora baš uvijek dati odgovore na sva pitanja, ali ovaj puta je bilo baš tako! Bravooo NK Osijek!! :D

  Rezultat sve govori!

  ''Kad primiš sedam golova na praznu mrežu i to samo u prvom poluvremenu, to te psihički ubije'' - rekao je nakon poraza od Brazila u Koelnu Luka Stepančić.

  Kauboji, večeras će biti bolje!

  ''Odigrali smo pravu mušku utakmicu i u njoj smo slavili. Čestitam Cedeviti na fer i korektnoj borbi." - rekao je trener Vrijednosnica Osijek Domagoj Kujundžić.

  KK Vrijednosnice Osijek pobijedile ‘Vitamine’!