SPORT

Osječki atletičari nastupali na Svjetskim dječjim igrama

Osmero članova Atletskog kluba Slavonija-Žito nastupilo je na 52. Svjetskim dječjim igrama u Jeruzalemu

    Objavljeno 06.08.2018
    Tea Pakšec

    U posljednje vrijeme, iz Atletskog kluba Slavonija-Žito dolaze odlične vijesti. Naši atletičari, predstavnici grada Osijeka pokazali su ponovno da ozbiljno rade i treniraju. Zamijećen nastup imali su u Jeruzalemu, a od tamo donose medalje!

    Osmero članova Atletskog kluba Slavonija-Žito nastupilo je na 52. Svjetskim dječjim igrama koje su održane od 29. srpnja do 3. kolovoza 2018. u Jeruzalemu, glavnom gradu Izraela.

    ATLETIČARI

    Grad Osijek predstavljali su Iva Akmadžić, Melani Bosić, Nikolina Ćosić, Lorena Faktor, Ivan Branković, Arian Getto, Dominik Škorjanc i Mislav Škrtić.

    Veliki uspjeh ostvarile su Nikolina Ćosić, Iva Akmadžić, Lorena Faktor i Melani Bosić osvojivši srebrnu medalju u štafeti 4x100m (51,00).

    Posebno se istaknula Lorena Faktor koja se dvaput penjala na postolje – srebru iz štafete pridodala je i broncu u skoku u vis (1,58m).

    Osim osječkih atletičarki i atletičara, u Jeruzalemu su nastupale i odbojkašice. One su također postigle veliki uspjeh osvojivši 2. mjesto.

    Mlade sportašice i sportaše na put su pratili trenerica Danijela Černić, vođa puta Saša Šešum, trener odbojkašica Dario Fančović te predstavnik grada Osijeka Darko Dumančić.

    akslavonijaizito_6.8._osijeknews_jpg.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Dat ću sve od sebe, dobro sam trenirao, dobro se i osjećam, a najvažnije je da sam zdrav i spreman za sve što me očekuje u novoj sezoni, rekao je Županović

    Županović na pripremama reprezentacije

    Paraatletska reprezentacija Hrvatske na posebnim je zimskim pripremama koje su ovoga petka počele u Medulinu. Izbornik Damjan Sedić među reprezentativce Više…

    Hrvatski reprezentativac i član Slavonije Žito ove je subote s motkom preskočio 5,20 metara što mu je bilo dovoljno za ostvarenje glavnoga cilja na ovome natjecanju

    Paravac u finalu skoka s motkom!

    Naš atletičar Ivan Paravac plasirao se u finale Europskog prvenstva za mlađe seniore U-23 koje se održava u finskom Espoou. Hrvatski reprezentativac i Više…

    AK Slavonija Žito se može pohvaliti s 11 osvojenih medalja, od kojih su bile 3 zlatne te po 4 srebrne i brončane

    AK Slavonija Žito – Iz Čakovca se vratili s 11 medalja

    Vrlo je zanimljivo bilo pojedinačno juniorsko prvenstvo Hrvatske u Čakovcu. AK Slavonija Žito se može pohvaliti s 11 osvojenih medalja, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu