ŽIVOT

Osječki bajkeri vozit će do Gruzije kako bi omogućili kvalitetniji život djeci s poteškoćama

Ideja petorice članova kluba Panonnians je prikupiti 10 kuna po prijeđenom kilometru, a osim donacija njihova želja je da se duh altruizma te dobra volja koji i sami osjećaju prošire društvom i na što veći broj donatora

Objavljeno 14.07.2022
Petar Tauković

Članovi Moto Kluba Pannonians kreću u nedjelju 17.07.2022. na 5000 kilometara dugo humanitarno putovanje od Osijeka do Gruzije kako bi osigurali novčanu pomoć Dječjem kreativnom centru DOKKICA iz Osijeka. Cilj im je na Čini pravu stvar platformi prikupiti 50.000 kuna za razvoj Integrativnog centra za savjetovanje i podršku u sklopu kojeg će se pružati i razvijati usluge za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji.

Ideja petorice članova kluba Panonnians je prikupiti 10 kuna po prijeđenom kilometru, a osim donacija njihova želja je da se duh altruizma te dobra volja koji i sami osjećaju prošire društvom i na što veći broj donatora.

„Tijekom planiranja naših ljetnih vožnji odlučili smo povezati ono što volimo s bitnom svrhom, zbog čega smo pokrenuli izazov naziva „5000 kilometara za JAKO, JAKO BITAN CILJ“. Svojim dugim putovanjem želimo motivirati što više ljudi da podrže rad ove osječke udruge koja svojim brojnim korisnicima svakodnevno unaprjeđuje kvalitetu života. Voljeli bismo kada bi svi ovo nama jako važno putovanje prepoznali kao priliku da zajedno učinimo jednu jako bitnu stvar, a to je da pomognemo DOKKICI u pružanju i razvoju usluga za djecu s teškoćama u razvoju.“ – izjavio je Siniša Maurus, predsjednik Moto Kluba Pannonians.

Dječji kreativni centar DOKKICA, želi potaknuti javnost na stvaranje uvjeta za kvalitetniji život djece, a posebno na razvoj kvalitete odgoja i obrazovanja te njihova participativna prava. Zahvaljujući svojem najnovijem projektu pokrenuli su usluge za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji, a prikupljenim donacijama omogućit će se terapijski rad s djecom s različitim razvojnim teškoćama i usluge senzorne integracije uz psihosocijalnu podršku cijele obitelji.

„Drago nam je što je naša kampanja JAKO, JAKO BITAN CILJ odjeknula u zajednici i što širi svoju priču uz pomoć ovih divnih osječkih bajkera i izvrsne platforme Čini pravu stvar. Zahvalni smo što su naš predani rad prepoznali članovi MK Pannonians. U našem novom Integrativnom centru za savjetovanje i podršku pružamo terapije za djecu s teškoćama u razvoju u senzornoj sobi te psihosocijalnu i savjetodavnu podršku cijeloj obitelji. Želja nam je da na naše usluge postanu prepoznatljive u našoj regiji i da brojna djeca s teškoćama u razvoju, koja su često na listama čekanja, dobiju što prije potrebne terapije i njihove obitelji psihosocijalnu podršku. Svaka donacija pomoći će nam u osiguravanju kvalitete usluga za naše korisnike, ali i razvoj ovih usluga.“ – izjavila je Ines Novak, predsjednica Dječjeg kreativnog centra DOKKICA.

Platforma Čini pravu stvar jedinstvena je društvena platforma za dobrotvorni fundraising koja na jednom mjestu okuplja pojedince koji žele pomoći ili osvijestiti javnost o nekom problemu i udruge kojima je pomoć potrebna. Postavljanjem osobnog izazova i odabirom udruge kojoj je izazov posvećen, svatko se može angažirati i na jednostavan način, uz pomoć prijatelja i poznanika, prikupiti donacije za odabranu udrugu. Trenutačno na platformi sudjeluje 50 udruga, a zajedno su do sada prikupili više od 1,5 milijuna kuna.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

Festival znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja