SPORT

Osječki Ferivi polumaraton obilježava mjesec borbe protiv raka dojke (4. 4. 2020.)

Klasični plavi logotip i vizuali zamijenjeni su ružičastim...

    Objavljeno 18.10.2019
    Ivona Amidžić

    16. Osječki Ferivi polumaraton održat će se 4. travnja 2020. godine na Trgu Ante Starčevića. Organizacijski odbor je već u velikim pripremama za iduću godinu s obzirom da nas očekuju noviteti i poboljšanje na svim razinama organizacije.

    Mjesec listopad je mjesec borbe protiv raka dojke i upravo iz tog razloga Osječki Ferivi polumaraton ga je odlučio posvetiti ženama.

    „Sve objave tijekom listopada imat će ružičast uzorak umjesto klasičnog plavog kako bismo podigli svijest o važnosti provođenja svih razina preventivne zaštite. Uz to za iduću godinu planiramo organizirati u listopadu ružičastu utrku, odnosno podupiremo ideju da i grad Osijek dobije jednu takvu utrku kakvu imaju veliki gradovi u Europi“, ističe Damir Černić, organizator OFPM.

    Prema podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 2014. godine je od raka dojke oboljelo 2644 žena, a prema najnovijim podacima je 2016. godine umrlo 990 žena pa je rak dojke i dalje najčešći uzrok smrti od raka u žena.

    Sve veći broj žena se uključuje u trčanje, pa je tako u 2019. godini omjer muškaraca i žena koji su sudjelovali na 15. Osječkom Ferivi polumaratonu bio 65% naspram 35%, dok je 2018. godine na manifestaciji sudjelovalo oko 18% žena. Broj se povećava iz godine u godinu, a s obzirom na to OFPM je odlučio putem digitalnih kanala svim svojim trkačicama i trkačima podiči svijet o važnosti prevencije raka dojke.

    Klasični plavi logotip i vizuali zamijenjeni su ružičastim, a kroz listopad na službenim stranicama Osječkog Ferivi polumaratona možete vidjeti samo žene. J Brzinskim korakom na službenu Facebook stranicu Osječkog Ferivi polumaratona gdje možete saznati sve informacije.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Za prvih 400 prijavljenih sudionika organizatori su osigurali poklon - višenamjenske trake za glavu (buff), a za pobjednike kategorija medalje i nagradne bonove sponzora

    [NAJAVA] 41. Novogodišnja utrka

    GSSR “Sport za sve” Osijek poziva vas na 41. Novogodišnju utrku koja je nastavak tradicije okupljanja građana, rekreativaca, sportaša i Više…

    Start polumaratona bit će u prijemnom centru JU PP Kopački rit te će se ruta nastaviti kroz glavne ulice mjesta Kopačevo i produžiti dijelom Parka Prirode Kopački rit sve do mjesta Kozjak gdje se nalazi okretište

    8. Baranjski Ferivi polumaraton

    Atletski klub “Slavonija – Žito” Osijek, u suradnji sa partnerima, organizira 8. Baranjski Ferivi polumaraton koji će se održati u Više…

    I ove godine građane očekuju zanimljive utrke Ferivi polumaratona. Nadamo se lijepom vremenu i što većem broju sudionika!

    [NAJAVA] 19. Osječki Ferivi polumaraton – utrka s najljepšim pogledom

    19. Osječki Ferivi polumaraton održat će se 15. travnja 2023., sa startom u 9 sati, s Trga dr. Ante Starčevića. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.