SPORT

Osječki Ferivi polumaraton obilježava mjesec borbe protiv raka dojke (4. 4. 2020.)

Klasični plavi logotip i vizuali zamijenjeni su ružičastim...

  Objavljeno 18.10.2019
  Ivona Amidžić

  16. Osječki Ferivi polumaraton održat će se 4. travnja 2020. godine na Trgu Ante Starčevića. Organizacijski odbor je već u velikim pripremama za iduću godinu s obzirom da nas očekuju noviteti i poboljšanje na svim razinama organizacije.

  Mjesec listopad je mjesec borbe protiv raka dojke i upravo iz tog razloga Osječki Ferivi polumaraton ga je odlučio posvetiti ženama.

  „Sve objave tijekom listopada imat će ružičast uzorak umjesto klasičnog plavog kako bismo podigli svijest o važnosti provođenja svih razina preventivne zaštite. Uz to za iduću godinu planiramo organizirati u listopadu ružičastu utrku, odnosno podupiremo ideju da i grad Osijek dobije jednu takvu utrku kakvu imaju veliki gradovi u Europi“, ističe Damir Černić, organizator OFPM.

  Prema podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 2014. godine je od raka dojke oboljelo 2644 žena, a prema najnovijim podacima je 2016. godine umrlo 990 žena pa je rak dojke i dalje najčešći uzrok smrti od raka u žena.

  Sve veći broj žena se uključuje u trčanje, pa je tako u 2019. godini omjer muškaraca i žena koji su sudjelovali na 15. Osječkom Ferivi polumaratonu bio 65% naspram 35%, dok je 2018. godine na manifestaciji sudjelovalo oko 18% žena. Broj se povećava iz godine u godinu, a s obzirom na to OFPM je odlučio putem digitalnih kanala svim svojim trkačicama i trkačima podiči svijet o važnosti prevencije raka dojke.

  Klasični plavi logotip i vizuali zamijenjeni su ružičastim, a kroz listopad na službenim stranicama Osječkog Ferivi polumaratona možete vidjeti samo žene. J Brzinskim korakom na službenu Facebook stranicu Osječkog Ferivi polumaratona gdje možete saznati sve informacije.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Foto: Pogledajte kako je prošao Osječki Ferivi polumaraton

  Održan je 15. Osječki Ferivi polumaraton koji je okupio više od tisuću sudionika, trkača-amatera koji su trčali 5 kilometara, polumaratonaca Više…

  Osim polumaratonaca, priliku za trčanje dobiti će građani, organizirane su i dječje utrke, a pobjednike, naravno, očekuju bogate nagrade

  3. Baranjski Ferivi polumaraton – trčanje kroz najljepši baranjski krajolik – Kopački rit

  3. Baranjski Ferivi polumaraton prolazi prekrasnim krajolikom i netaknutom prirodom Parka prirode Kopački rit. Osim polumaratonaca građani će imati priliku Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Nova pobjeda mladih Brokera u gradskom derbiju

  Utakmica juniorskog prvenstva Slavonije i Baranje

  Damjan Sedić: "Naši atletičari moraju ostvarivati osobne ili nacionalne rekorde kako bi bili konkurentni"

  Hrvatski paraatletičari vratili se kući sa četiri medalje

  U gotovo svim utrkama plivačice i plivači ostvarili su osobne rekorde. Čestitke svima!

  Na Višnjiku u Zadru 17 plivača i plivačica ostvarilo odlične rezultate