OSJEČANI

Osječki glazbenik Matej snimio baladu zbog koje ga uspoređuju s James Arthurom

Matej Podgorščak je nakon prošloljetne uspješnice „Iluzija“ snimio baladu "Sada i zauvijek"

Objavljeno 31.05.2018
Nikolina Ćosić

Da Osječani imaju talenta za glazbu u posljednje je vrijeme sve jasnije. Uz neka sada već velika glazbena imena, pojavila se i nekolicina onih koji su na pravom putu da uz pomoć svoje glazbe ostave trag na hrvatskoj glazbenoj sceni. Jedan od njih je i mladi osječki glazbenik Matej Podgorščak, koji je nakon prošloljetne uspješnice „Iluzija“, sada predstavio novu pjesmu. Ovaj put riječ je o baladi nazvanoj „Sada i zauvijek“.

Osim po pjesmi “Iluzija”, Mateja mnogi znaju i kao prošlogodišnjeg kandidata u glazbenom showu „Zvijezde“, gdje je dospio do TOP21, a nakon toga se posvetio samostalnoj karijeri. Mateja smo pitali i nekoliko riječi o novoj pjesmi kao i glazbi općenito.

  1. Odakle ljubav prema glazbi i kada si se njome počeo baviti?
    Ljubav prema glazbi je od samog rođenja prisutna i mislim da se moji roditelji nisu puno dvoumili oko toga trebam li pohađati glazbenu školu ili ne. Glazbom sam se počeo baviti već u predškolskom periodu upisavši tamburu u glazbenoj školi Franje Kuhača.
  2. Kako bi definirao glazbeni žanr kojim se baviš i je li to ono što i sam slušaš?Žarn kojim se trenutačno bavim je moderan glazbeni izričaj najviše srodan pop glazbi svjetske scene koja je trenutno dosta aktualna kako u svijetu tako lagano i kod nas i našao sam se sasvim slučajno u tom stilu upoznavši članove „Styx“ produkcije. Slušam i slušao sam uvijek različitu glazbu i naravno da slušam i stil koji trenutno izvodim i koji ću nastaviti njegovati.
  3. Koliko ti je sudjelovanje u showu “Zvijezde” pomoglo/odmoglo u stvaranju glazbene karijere?Sudjelovanje u showu „Zvijezde“ je svakako bio dobar potez za mene jer sam naučio puno stvari o live izvođenju, interpretaciji i općenito o ponašanju na sceni. Nije nešto što bi me moglo okarakterizirati, jer smatram da sam mogao puno bolje ali svakako jedno dobro iskustvo.
  4. Je li pjesma “Sada i zauvijek” autobiografska?
    Pjesma „Sada i zauvijek“ nije autobiografska, ali svakako je namijenjena meni pošto sam veliki romantičar u duši.Volim pjevati ljubavne balade i sam ih pišem i u skorije vrijeme bi mogli čuti i nešto autobiografsko!
  5. Koji su ti daljnji planovi i ciljevi?
    Daljnji planovi su mi naravno nastaviti snimati i pisati svoju glazbu i u suradnji sa „Styx production“ timom i Tomislavom Jelićem Kamenym stvarati novi glazbeni pravac u Hrvatskoj! Za jesen pripremamo novi single, ali do tad ima još vremena i zbilja bih volio dati vremena pjesmi „Sada i zauvijek“ da dopre do slušatelja diljem Lijepe naše!

Singl „Sada i zauvijek“ realiziran je u suradnji s autorsko-producentskim timom STYX Production na čelu s Tomislavom Jelićem – Kamenym. Moderna je to pop balada emotivne izvedbe zbog koje Mateja uspoređuju s velikanom pop glazbe James Arthurom. Videospot je snimljen u osječkom Eurodomu, a pogledajte ga u nastavku:

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku